Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai.
Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles.
Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- grietinė, 130 g;
- cukraus, 40 g;
- atšaldyto sviesto, 110 g;
- trynys, 1 vnt;
- miltų, apie 350 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
- žiupsnelio druskos ir vanilino;
- uogienė arba džemas pagal skonį.
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.
Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.
Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Supjaustykite tešlą į 15 dalių.
Pabarstykite stalą miltais.
Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.
Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.
Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.
Tai ruošia visi mano kaimynai. Greitas ir lengvas desertas prie arbatos
Lavašas, be abejo, yra universalus produktas, į kurį galite įvynioti viską, ko norite.
Tai apskritai yra recepto idėja, nes galima naudoti bet kokį įdarą.
Man patinka gaminti desertus, kurie užima minimalų laiką.
Jei šaldytuve yra pitos duonos, tuomet jūs vakarieniaujate ar užkandžiaujate. Visada šaldytuve turiu pakuotę lavašo.
- Jums reikės:
- Lavašas 6 vnt. apvalus
- Virtas kondensuotas pienas 1 skardinė
- Riešutai 200 gr.
- Kiaušinis 1 vnt. (tepimui)
Desertui naudosiu riešutų mišinį, jūs naudojate tuos, kurie jums patinka.
Paliksiu keletą riešutų papuošimui, likusius sumalsiu trintuve.
Imame lavašą ir sutepame (mano atveju) virtu sutirštintu pienu.
Ant viršaus pabarstykite smulkintais riešutais ir susukite į vamzdelį.
Dabar įdėkite gautą ritinį į kitą pita duoną ir susukite, antrą pita duoną sutepkite kondensuotu pienu tik iš vienos pusės, kad ji laikytųsi kartu.
Aš pagaminau 3 tokius suktinukus.
Mes dedame juos į kepimo skardą.
Patepkite kiaušiniu, jei norite, papuoškite riešutais viršuje.
Mes dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, aš kepiau 10 minučių, kol šviesiai parudavo.
Gaunami sultingu vidumi, traškia išore desertai. Skonis šiek tiek panašus į
baklavą.