Pasirodo labai švelnus, sultingas, su prieskonių, blynų ar kotletų, aromatu.
Tai yra PP receptas, nes jame nebus miltų, manų kruopų, bulvių ar krakmolo. Kad tai būtų visiškai teisinga, šiuos blynus galima kepti orkaitėje arba virti vandens vonioje.
Na, paskutinis dalykas, kurį noriu pasakyti, yra pagaminti šiuos kotletus – blynus pusvalandžiui.
Taigi pasiruoškime.
Mes supjaustėme vieną vidutinę jauną cukiniją dideliais kubeliais, kad tada ją būtų galima perleisti per mėsmalę arba pertraukti maišytuvu.
Svogūną taip pat supjaustome dideliais gabalėliais.
Dabar mes paimame vištienos filė ir supjaustome ją tais pačiais gabalėliais, tinkamais maišytuvui ar mėsmalei.
Šiame recepte būtina naudoti vištienos krūtinėlę, nes ji gerai sugers cukinijų sultis.
Pirmiausia į virtuvinio kombaino (arba maišytuvo) dubenį suberkite svogūną ir česnaką ir paverskite juos vienalyte mase.
Tada čia dedame vištienos krūtinėlę ir dar kartą permušame kombainu, kol gaunama vienalytė masė.
Tai masė, kurią turėtume gauti.
Šią masę paskleidžiame į dubenį.
Dabar važiuojame čia vienu kiaušiniu ir įdedame du šaukštus avižinių dribsnių.
Anksčiau šias avižinius dribsnius sumaliau maišytuvu iki labai smulkios, beveik miltų.
Nedelsdami įpilkite druskos, juodųjų pipirų, šiek tiek džiovinto česnako ir vištienos prieskonių.
Mano vištienos prieskoniuose yra maltos kalendros, chmeli suneli, saldžioji paprika, džiovinti bazilikai ir petražolės.
Viską tinkamai sumaišykite, o mūsų masė kotletams – blynai paruošti.
Šiuos arba kotletus, arba blynelius kepame nedideliame kiekyje gerai įkaitinto augalinio aliejaus porą minučių iš kiekvienos pusės.
Šaukštu paskleidžiau masę į keptuvę ir tada suteikiau kotleto formą.
Kepame be dangčio, kad garai nesutrauktų kotletų, o sultys liktų viduje.
Ir taip greitai, tikrai per pusvalandį, šeimos vakarienei paruošiau visą kalną skanių kotletų.
Vakarienės gaminimas viename patiekale! Paruošimui skiriu 10 minučių, visa kita atliks orkaitė
Toks kvapnus ir skanus vištienos faršo ir ryškiai kreminio skonio bulvių pyragas gali būti ne tik kasdienis, bet ir šventinis patiekalas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 900 g;
- maltos vištienos, 750 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, sausas česnakas, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- grietinė, 200 g;
- 100 ml vandens;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 5 mm storio griežinėliais.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais.
Imame faršą ar kalakutieną, pagardiname druska, pipirais, bet kokiais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis, česnaku.
Norėdami pilti, paimkite grietinę arba grietinėlę su bet kokiu riebalų kiekiu, sumaišykite su vandeniu, kiaušiniais, druska, pipirais ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Patarimas : padažas turi būti visiškai lygus, todėl naudokite maišytuvą arba šluotelę.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
Dalį faršo paskleidžiame dugnu tolygiai.
Pusę svogūno paskleidžiame sutampančiais apskritimais.
Mes taip pat paskleidžiame bulvių sutapimus, druską ir pipirus.
Pakartokite visus sluoksnius ir užpilkite padažu.
Mes padengiame formą folija ir išsiunčiame į orkaitę, kurią pašildome iki 180 laipsnių.
Mes kepame 40 minučių, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 minučių, kol pagels.
Patiekdami galite patiekalą pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, rūkyta paprika.