Varškės sausainiai su obuoliais: taip gamina mama, o dabar darau ir aš. Dalinuosi receptu

2021-08-07 Autorius Worldrecipes.lt

Varškės sausainiai su obuoliais: taip gamina mama, o dabar darau ir aš. Dalinuosi receptu
Labai minkšti ir aromatingi sausainiai, atrodo skaniai ir gražiai, tokius desertus galite gaminti vaikų šventiniam stalui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • varškės, 200 g;
  • miltų, 200 g;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • cukraus, 70 g;
  • daržovių aliejus. 7 šaukštai;
  • kepimo miltelių, 10 g;
  • vanilinas pagal skonį;
  • obuoliai, 4 vnt;
  • citrinos sulčių;
  • cukraus, 2 šaukštai;
  • sviesto, 30 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Varškę sumalkite su cukrumi ir kiaušiniu, žiupsneliu druskos, vanile ir užpilkite augaliniu aliejumi. 

Maišykite iki vientisos masės.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite dalis į masę, minkydami minkštą ir lankstų tešlą.

Tešlą dedame į maišelį ir išsiunčiame atvėsti šaldytuve.

Tris obuoliu nulupkite ir sutarkuokite ant rupios tarkos, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi. 

Troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.

Padalinkite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną susukite į sluoksnį.

Supjaustome kvadratėliais ir išdėliojame įdarą, užspaudžiame kraštus, kad gautume suktinukus.
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.

Jei norite, aušintus sausainius pabarstykite cukraus pudra arba miltelius sumaišykite su cinamonu. 

Į obuolius galite dėti graikinių riešutų, bus dar skaniau.

Trijų stiklinių pyragas – vyras dėkingas už skanų ir paprastą desertą


Varškės sausainiai su obuoliais: taip gamina mama, o dabar darau ir aš. Dalinuosi receptu

Vienas garsiausių ir populiariausių pyragų receptų. 

Tai labai paprasta: pagrindiniai ingredientai matuojami akiniais. 

Paimkite bet kokį stiklo tūrį, svarbiausia, kad viskas būtų matuojama vienodai. Turiu 200 g.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukraus, kefyro ir miltų po 1 stiklinę;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • kakava, 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus, 60 ml;
  • soda, 1 šaukštelis;
  • citrinos sulčių, 1 arbat.

Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
  • grietinė, tiršta, 600 ml;
  • cukraus pudros, 3 šaukštai
Reklama
Gaminimo procesas

Supilkite soda į kefyrą ir sumaišykite.

Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, įpilkite į kefyrą, sumaišykite.

Supilkite augalinį aliejų, sumaišykite.

Supilkite persijotus miltus ir išminkykite.

Įpilkite kakavos ir sumaišykite.

Patarimas: imkite kakavą su dideliu riebalų kiekiu, tada pyrago skonis bus labai šokoladinis.

Uždenkite formą pergamentu ir išdėliokite tešlą.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, patikriname pasirengimą lazdele.

Atvėsinkite biskvitą ir supjaustykite į tris pyragus.

Grietinę išplakite su cukraus pudra.

Patarimas : jei grietinė nėra naminė ir nėra tiršta, galite įdėti tirštiklio.

Pyragėlius sutepkite kremu, aptepkite viršų ir šonus, pabarstykite kakava.

Siunčiame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Reklama
Pasirinktinai pyragą galima papuošti šokolado gabalėliais. 

Dalis kremo sumaišoma su kakava ir ant torto nupiešiami raštai. 

Rezultatas bus šventinė versija.