Mineralinio vandens tešla pasirodo esanti minkšta ir lanksti, su ja lengva dirbti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 4 stiklinės;
– mineralinis vanduo, 300 ml;
– cukrus, 2 šaukštai;
– žiupsnelis druskos;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai ;;
– degtinė, jei pageidaujama, 2 šaukšteliai
Norėdami paruošti įdarą, paimkite :
– bet kokia mėsa, 500 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– lašiniai, 7 g;
– grietinė arba kefyras, 120 g;
– žolelės pagal skonį, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Atvėsinkite gazuotą mineralinį vandenį.
Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi ir druska.
Į miltus supilkite vandenį ir augalinį aliejų, minkykite tešlą – masė turi būti minkšta, nelipni, elastinga. Mes suvyniojame jį į plėvelę ar maišą ir siunčiame į šaldytuvą 1 valandai.
Iš mėsos gaminame faršą ir sumaišome su smulkintais svogūnais, druska, prieskoniais ir žolelėmis.
Įpilkite kefyro arba grietinės – kad malta mėsa būtų sultinga.
Tešlą padalykite į porcijas, kiekvieną susukite į pyragą, išdėliokite įdarą, suspauskite kraštus.
Kepkite kepinius keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje.
Patarimas : kefyrą ar grietinę galite pakeisti sviestu – ant įdaro uždėkite sviesto gabalėlių ir suspauskite kraštus. Jei po ranka neturite fermentuotų pieno produktų ir aliejaus, galite tiesiog įpilti vandens.
Į tarkuotas cukinijas įdėkite mėsos kukulius. Paruoškite gardžią vakarienę visai šeimai (dalinuosi receptu)
Labai paprastas ir įdomus mėsos kukulių patiekalas, keptas cukinijose.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 700 g;
- ryžių, 200 g;
- maltos vištienos, 700 g;
- svogūnai, 100 g;
- druska pipirai;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- tarkuoto sūrio, 200 g.
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ant stambios trintuvės, druska, sumaišykite ir palikite 15 minučių, kad jos gerai išleistų sultis.
Virkite ryžius beveik iki minkštumo.
Išspauskite cukiniją ir sumaišykite su ryžiais, kiaušiniais ir tarkuotu sūriu.
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite masę, išlyginkite.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su vištienos faršu, druska ir pipirais, pagal skonį pridėkite prieskonių.
Gerai išminkykite faršą.
Suformuojame mėsos kukulius ir dedame į formą į masę, pirmiausia padarome nedidelius įdubimus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite indą apie 40 minučių, bet pažiūrėkite į savo orkaitę.
Jūs galite gaminti mėsos kukulius iš bet kurios faršo pagal savo skonį ir į jį pridėti įvairių prieskonių ir ingredientų. Pavyzdžiui, smulkiai supjaustyti grybai.
Skaniau įdaryti kopūstai ir geriau nei kotletai. Vakarienė orkaitėje be vargo
Mėsos kaminai, kepami su sūriu orkaitėje – kas gali būti paprasčiau ir skaniau. Galite gaminti maistą pietums, vakarienei ir pasiimti su savimi į darbą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– 500 g maltos mėsos;
– svogūnai ir morkos, 1 vnt;
– kopūstai, 200 g;
– druska, pipirai, žolelės;
– sūris, 100 g;
– pomidoras, 1 vnt;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą imkite pagal savo skonį, galite ją surūšiuoti, pagardinti druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais pagal skonį.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol bus pusiau apvirti.
Tris morkas ant rupios trintuvės ir suberkite į svogūną, troškinkite daržoves iki minkštumo.
Smulkiai ir plonai supjaustykite kopūstus ir suberkite į daržoves, troškinkite, druska ir pipirais.
Patarimas : į daržoves taip pat galite pridėti žolelių, česnako ir šiek tiek aitriųjų pipirų.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.
Suformuojame faršo rutuliukus ir dedame juos į kepimo skardą.
Taurės pagalba viduryje padarykite įdubimą, į kurį paskleidžiame šaukštą daržovių.
Kiekvieną kaminą ant viršaus uždenkite pomidorų apskritimu, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Patiekalą patiekiu karštą, bet ir šaltą, jis labai skanus – šaltos mėsos užkandis.