Labai traškus! Receptas neįprastai skanių agurkų su garstyčių marinatu

2021-08-13 Autorius Worldrecipes.lt

Labai traškus! Receptas neįprastai skanių agurkų su garstyčių marinatu
Agurkai yra aštrūs, traškūs ir labai skanūs. 

Uždarykite juos dalimis – pusės litro indeliuose.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– agurkai, 4 kg;
– cukraus ir vandens, po 1 puodelį;
– druska, 3 plienai;
– sausos garstyčios, 40 g;
– pipirai, 20 g;
– paprastas actas, 1 stiklinė;
– augalinis aliejus, 1 stiklinė;
– česnakas, galva.
Reklama
Gaminimo procesas

Agurkus nuplauname, nupjauname galiukus ir nuo galų perpjauname į 4 dalis, vidurys turi būti vientisas.

Augalinį aliejų sumaišykite su actu ir cukrumi, pipirais, garstyčiomis ir smulkintu česnaku.

Palikite masę 3 valandoms, kartais ją pamaišydami.
Reklama
Mes dedame agurkus į stiklainius, užpildome marinatu, kuriame jie marinavo ir sterilizavo 15 minučių, užsukite dangčius, apverskite, apvyniokite ir palikite atvėsti.

Iš principo visada galite norėti tokių agurkų be konservavimo – salotos pasirodo aštrios ir labai skanios, jas kelias dienas galima laikyti šaldytuve.

Agurkai krienų lapuose! 3 litrų stiklainio receptas


Labai traškus! Receptas neįprastai skanių agurkų su garstyčių marinatu

Agurkai yra labai skanūs, traškūs, malonaus aromato. 3 litrų stiklainio receptas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– agurkai;
– krienų lapai;
– krapų skėtis, 2 vnt;
– aviečių lapai, 4 vnt;
– česnakai, 4 skiltelės.
Reklama
Marinatui:

– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– druska, 2 šaukštai;
– vandens, 1 l.

Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname, uodegas išimame ir kiekvieną agurką suvyniojame į nuplautą krienų lakštą.

Įdėkite visus kitus ingredientus į stiklainio dugną ir įdėkite agurkus į krienų lapą.

Užvirkite marinatą ir užpilkite juo agurkų stiklainius, įpilkite 1 valgomą šaukštą acto. 
Reklama

Mes uždarome stiklainį įprastu, plastikiniu dangteliu ir padėkite jį vėsioje vietoje, galite rūsyje.

Patarimas: geriau nupjauti krienų lapų centrinę storą gyslą, tada agurkus bus lengva suvynioti. 

Agurkus rinkitės ne mažus ir ne didelius, vidutinius.