Agurkai yra aštrūs, traškūs ir labai skanūs.
Uždarykite juos dalimis – pusės litro indeliuose.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai, 4 kg;
– cukraus ir vandens, po 1 puodelį;
– druska, 3 plienai;
– sausos garstyčios, 40 g;
– pipirai, 20 g;
– paprastas actas, 1 stiklinė;
– augalinis aliejus, 1 stiklinė;
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname, nupjauname galiukus ir nuo galų perpjauname į 4 dalis, vidurys turi būti vientisas.
Augalinį aliejų sumaišykite su actu ir cukrumi, pipirais, garstyčiomis ir smulkintu česnaku.
Palikite masę 3 valandoms, kartais ją pamaišydami.
Mes dedame agurkus į stiklainius, užpildome marinatu, kuriame jie marinavo ir sterilizavo 15 minučių, užsukite dangčius, apverskite, apvyniokite ir palikite atvėsti.
Iš principo visada galite norėti tokių agurkų be konservavimo – salotos pasirodo aštrios ir labai skanios, jas kelias dienas galima laikyti šaldytuve.
Agurkai krienų lapuose! 3 litrų stiklainio receptas
Agurkai yra labai skanūs, traškūs, malonaus aromato. 3 litrų stiklainio receptas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai;
– krienų lapai;
– krapų skėtis, 2 vnt;
– aviečių lapai, 4 vnt;
Marinatui:
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– druska, 2 šaukštai;
– vandens, 1 l.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname, uodegas išimame ir kiekvieną agurką suvyniojame į nuplautą krienų lakštą.
Įdėkite visus kitus ingredientus į stiklainio dugną ir įdėkite agurkus į krienų lapą.
Užvirkite marinatą ir užpilkite juo agurkų stiklainius, įpilkite 1 valgomą šaukštą acto.
Mes uždarome stiklainį įprastu, plastikiniu dangteliu ir padėkite jį vėsioje vietoje, galite rūsyje.
Patarimas: geriau nupjauti krienų lapų centrinę storą gyslą, tada agurkus bus lengva suvynioti.
Agurkus rinkitės ne mažus ir ne didelius, vidutinius.