Trupintas pyragas, užpildytas jūsų mėgstama uogiene, yra paprastas, greitas ir lengvas. Tešla pasirodo labai švelni, o pats pyragas bus lygiai toks pat minkštas. Uogienę galima pakeisti bet kuriuo kitu jūsų pasirinktu įdaru.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- miltų, 310 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- minkšto sviesto, 180 g;
- žiupsnelis druskos;
- cukraus, 130 g;
- vanilinas pagal skonį;
- kiaušinis, 1 vnt;
- uogienė pagal skonį.
Gaminimo procesas
Iš anksto iš šaldytuvo išimame sviestą.
Patarimas: jei nėra sviesto, galite vartoti margariną, tačiau jis turi būti aukštos kokybės, kad pyragas pasirodytų toks švelnus.
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
Maišytuvu plakite sviestą iki purumo.
Į sviesto masę supilkite cukrų ir vaniliną, plakite 3 minutes.
Įpilkite kiaušinį ir dar kelias minutes plakite.
Toliau plakant, dalimis suberkite miltus.
Kai maišytuvą sunku išmaišyti masę, minkykite rankomis, įpilkite likusių miltų.
Įdėkite pergamentą ant stalo ir tiesiai ant jo iškočiokite tešlą į maždaug 5 mm storio sluoksnį. Apipjaustome sluoksnį.
Pergamentą su tešla perkeliame į kepimo skardą ir praduriame šakute.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių, bet pažiūrėkite į savo orkaitę – pyragas turi būti auksinis.
Išdalinkite pyragą į 2 dalis, sulygiuokite kraštus. Iš atraižų darome trupinius.
Tepkite pyragus bet kokia uogiene, padėkite vienas ant kito ir pabarstykite trupiniais.
Pyragą galima patiekti iš karto.
Jei norite, uogienę galima pakeisti grietinėle, kurią galima gaminti iš grietinės arba grietinėlės, šokolado pastos ir kt.
Greitai pagaminamas pyragas. Patiks visai šeimai. Dings akimirksniu
Pyragas su dideliu varškės sluoksniu pasirodo skanus ir švelnus, su ryškiu citrinos aromatu ir poskoniu.
Gaminimo procesas yra paprastas ir greitas, pyrago bus daug, užteks visai šeimai.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 400 g;
- cukraus, 80 g;
- sviesto, 180 g;
- citrinos žievelės;
- druska, žiupsnelis;
- soda arba kepimo milteliai, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- varškės, 720 g;
- vanilinas;
- cukraus, 130 g;
- grietinė, 200 g;
- krakmolo, 60 g;
- kiaušinių, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, išmaišykite.
Minkštinkite sviestą. Norėdami tai padaryti, mes iš anksto ištraukiame juos iš šaldytuvo arba šiek tiek laikome mikrobangų krosnelėje.
Patarimas: sviestą pakeiskite kokybišku margarinu.
Sumaišykite mišinį su aliejumi ir įpilkite visos citrinos žievelės.
Mes pridedame grietinę ir sumaišome.
Įpilkite soda arba kepimo miltelius.
Miltus persijokite ir suberkite į masę. Užminkykite tešlą.
Padalinkite tešlą į 2 dalis, 30 minučių nusiųskite ją į maišelį į šaldiklį.
Antroji dalis iškočiojama ant pergamento lakšto ir dedama į formą. Iš tešlos formuojame šonus.
Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais ir padėkite ant formos tešlos.
Ant trijų yra tešla, išimta iš šaldiklio.
Kepame apie 30 – 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Išimkite pyragą iš formos, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Bet tai neprivaloma. Pyragas bus labai minkštas, citrinos skonio ir aromato.