Tai yra vienas iš mano mėgstamiausių receptų – su juo mažai vargo, bet jis pasirodo labai skanus ir neįprastas užkandis.
Beje, visada dedu ant bet kurio šventinio stalo, o svečiams tai labai patinka.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– svogūnai, 300 g;
– česnakas, 6 skiltelės;
– augalinis aliejus, 2 – 3 šaukštai;
– druska, 1 valgomasis šaukštas;
– cukrus, 2 šaukštai;
– krapai;
– actas 9%, 50 ml;
– prieskoniai šašlykams, 2 šaukštai
Gaminimo procesas
Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite 0,5 mm storio griežinėliais.
Patarimas : galite pasiimti bet kokias cukinijas, jaunas ar subrendusias, tačiau su jaunais užkandis pasirodo skanesnis, nes sėklos nesijaučia.
Į cukinijas supilkite augalinį aliejų, sumaišykite ir kepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol pagels.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, supjaustykite žoleles, česnaką smulkiai supjaustykite peiliu.
Sumaišykite cukinijas su svogūnais, česnakais, druska, cukrumi, kepsnių prieskoniais, pipirais pagal skonį, krapais ir actu.
Mes paliekame šaldytuve 7 valandas, uždengę dangčiu.
Mes dedame cukinijas į sterilizuotus stiklainius ir užpildome likusiu
marinatu.
Uždengiame dangčiais ir stiklainius dedame į puodą ant rankšluosčio.
Užpilkite karštą vandenį beveik iki stiklainių kakliuko ir sterilizuokite nuo virimo momento 20 minučių.
Mes užsukame dangčius, apverskite stiklainius ir apvyniokite, kol jie atvės.
Laikyti rūsyje ar spintoje.
Mano kaimynė tokį ruošinį troškina keptuvėje ir patiekia karštą, žiemą atidariusi ruošinį.
Pasirodo, šiltos salotos. Aš taip pat uždarau
baklažanus pagal šį receptą – jie pasirodo tiesiog nuostabūs.
Vasaros salotos žiemai: gaminame 15 metų ir neatsibosta. Daržovių salotos žiemai
Labiausiai bet kokios daržovės visiems yra agurkai, pomidorai, paprikos.
Kad žiemą galėtumėte mėgautis mėgstamo asortimento skoniu ir gaiviu aromatu, siūlau paruošimui naudoti mano receptą.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
agurkai, 1 kg;
aitriosios paprikos, 500 g%
žalumynų mišinys;
česnakai, 1 galva;
druska, 80 g;
cukrus, 100 g;
augalinis aliejus, 120 g;
aitrieji pipirai, 2 vnt;
lauro lapas, pipirų žirneliai;
Virimo procesas
Agurkus supjaustykite skiltelėmis. Jei jums patinka cukinijos, naudokite jas vietoj agurkų.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Papriką supjaustykite juostelėmis.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Daržoves sumaišykite su kapotomis žolelėmis ir česnaku, druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi, aitriosios paprikos gabaliukais.
Patarimas: jei nėra šviežių aitriųjų pipirų, pakeiskite juos smulkintomis.
Palikite salotas 15 minučių.
Mes dedame salotas į stiklainius, užpildome sultimis.
Uždenkite dangčiais ir padėkite į puodą ant rankšluosčio.
Įpilkite šilto vandens ir sterilizuokite nuo virimo momento 30 minučių.
Užveržiame dangčius ir apverčiame, paliekame atvėsti.
Salotas laikome šaldytuve arba sandėliuke.
Užkandis yra tiesiog nuostabus, dera prie
garnyro, mėsos patiekalų. Galima patiekti su šaltais gabalėliais ir lašiniais.