Su obuoliais, ar su bananais. Keptuvėje – minkštas, erdvus pyragas – tešla su vienu kiaušiniu

2021-08-26 Autorius Worldrecipes.lt

Su obuoliais, ar su bananais. Keptuvėje – minkštas, erdvus pyragas – tešla su vienu kiaušiniu
Tokį greitą ir paprastą pyragą pagaminsite iš minimalaus produktų rinkinio. 

Įdaras taip pat gali būti pagamintas iš obuolių ar bananų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušinis, 1 vnt;
  • cukraus, 100 g;
  • kefyras, 50 ml;
  • sviesto, 30 g;
  • žiupsnelis druskos;
  • miltų, 250 g;
  • kepimo miltelių, 10 g;
  • bananai, 2 vnt;
  • cukraus karamelei, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto ir pabarstykite cukrumi.

Dėliokite banano riekeles.

Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, maišykite plakikliu, kol cukrus ištirps.

Supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, suberkite į masę ir suminkykite tešlą.

Užpilkite tešlą ant bananų ir išlyginkite mentele.

Uždenkite ir kepkite 15 – 20 minučių iš vienos pusės.

Plokštute apverskite jį ant pergamento ir su juo įdėkite į keptuvę. 
Reklama

Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10 – 15 minučių kitoje pusėje.

Įdėkite pyragą į lėkštę, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos


Su obuoliais, ar su bananais. Keptuvėje – minkštas, erdvus pyragas – tešla su vienu kiaušiniu

Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas. 

Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukraus, 180 g;
  • miltų, 160 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • vanilinas;
  • riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.

Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.

Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.

Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.

Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Reklama
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.

Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais. 

Pasirodo ir labai skanu.