Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis

2021-09-09 Autorius Worldrecipes.lt

Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis
Pyragas su sezoninėmis šviežiomis uogomis ar vaisių gabalėliais, taip pat galite naudoti šaldytus preparatus. 

Biskvitas pasirodo purus, drėgnas, nereikia mirkyti sirupe.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

kiaušiniai, 3 vnt;
cukrus, 130 g;
pienas, 200 ml;

miltai, 200 g;
kepimo milteliai, 10 g;
bet kokios uogos pagal skonį, 300 g.
Reklama
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanile pagal skonį, maišykite plaktuvu, kol cukrus ištirps.

Supilkite pieną ir išmaišykite.

Supilkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išminkykite tešlą.

Masė turi būti stora ir visiškai vienalytė.

Supilkite uogas į tešlą ir išmaišykite.

Patarimas: kad uogos per daug neišleistų sulčių kepimo metu, sumaišykite jas su šaukštu bet kokio krakmolo.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių. 

Stebėkite savo orkaitę ir lazdelėmis patikrinkite, ar ji paruošta.

Reklama
Išimkite iš formos ir atvėsinkite.

Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Pyragas pasirodo švelnus ir purus, aromatingas ir gaivus. Kad būtų skaniau ir šventiškiau, galite biskvitą supjaustyti į 2 pyragus ir patepti kremu, kurį gaminate pagal savo skonį.

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Visi prašo recepto




Man patinka šis receptas dėl paprastumo ir minimalių ingredientų. 

Pyragas pasirodo toks švelnus ir minkštas, kvapnus, kad visi bandantys paprašo recepto. 

Virkite jį ir nesigailėsite.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • miltų, 250 g;
  • sviesto, 220 g;
  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukraus, 150 g;
  • grietinė, pusė stiklinės;
  • kepimo miltelių, 2 šaukšteliai;
  • vanilinas pagal skonį, cukrus pabarstymui, cinamonas, jei pageidaujama;
  • saldžiarūgščių obuolių, 4 – 5 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Baltymus atskirkite nuo trynių, plakimą dėkite į šaldytuvą.

Trynius pertraukiame šluotele.

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukrumi ir vanile.

Dalimis suberkite trynius ir grietinę ir plakite mikseriu.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į masę.

Plakti baltymus iki tirštos ir stabilios masės, suberti į tešlą, atsargiai sumaišyti mentele.

Uždenkite formą (24 cm) pergamentu ir patepkite aliejumi.

Tepame tešlą.
Reklama
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais.

Paskirstome ant tešlos viršaus, truputį įspauskite į tešlą (galite paskleisti ratu, taip gražiai pasirodo).

Viršų pabarstykite cukrumi.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių apie 40 – 50 minučių. 

Pažvelkite į savo orkaitę – kai ji gerai paruduos, tada ją išimkite.

Reklama
Pyragą atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra arba sumaišykite miltelius su cinamonu, taip pat galite užpilti ištirpintu medumi. 

Viskas pagal jūsų skonį.

Paprastas labai skanaus pyrago „Juodasis princas“ receptas. Nemėgstantiems vargti!


Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis

Jei jums patinka desertai iš „skanių, pigių ir greitų“ kategorijos, turėtumėte atkreipti dėmesį į pyragą „Juodasis princas“.

Paprasta kepimo versija patiks tiek patyrusiems namų šeimininkėms, tiek pradedantiems virėjams. 

Juk nėra nieko sudėtingo ruošiant tokius skanius patiekalus.

Reklama
Jums reikės:

Tešla:
  • Sijoti miltai – du puodeliai
  • Du kiaušiniai
  • Pusantro iki dviejų puodelių cukraus
  • Kefyras – dvi taurės
  • Kakava – du šaukštai
  • Soda – du šaukšteliai.

Kremas:
  • 250 gramų 15-20% grietinėlės
  • ½ puodelio cukraus arba cukraus pudros
  • 200 gramų sviesto
  • šokoladas desertų dekoravimui.

Paruošimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, naudodami maišytuvą arba įprastą plaktuvą, iki purumo. 
Reklama

Tada supilkite kefyrą ir įpilkite kakavos. 

Viską sumaišykite iki vientisos masės. 

Pabaigoje miltus sumaišykite su soda.

Padalinkite tešlą į dvi dalis. 

Pyragams kepti naudosime nuimamą formą, kurios skersmuo yra 21 centimetras. 

Uždenkite dugną pergamentu.

Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių. Kepkite pyragus, kol jie bus paruošti. 

Tai užtruko 40 minučių.

Atvėsus pyragas supjaustomas į dvi dalis, kad paaiškėjo keturi pyragai.
Reklama
Kol pyragai atvės, paruoškite kremą. 

Norėdami tai padaryti, sumaišykite maišytuvu minkštą sviestą su cukrumi arba cukraus pudra iki sodrios konsistencijos. 

Pabaigoje supilkite grietinę ir vėl gerai išplakite.

Dabar surinkite pyragą. Kiekvieną pyragą patepkite grietinėle, o ant viršaus pabarstykite šokolado drožlėmis. 

Pyragą galite papuošti pagal savo skonį.

Pabandykite išvirti tokį skanų pyragą, nenusivilsite.

Kaip pasigaminti Napoleono pyragą namuose, net jei neturite jokios patirties. Paaiškina konditeris




Klasikinis pyrago receptas, kuris teisėtai laikomas vienu skaniausių ir mylimiausių. 

Receptas yra labai paprastas ir net jei jūs niekada negaminote Napoleono, ši patirtis jums bus sėkminga.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • šaldyto sviesto, 200 g;
  • miltų, 350 g;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • ledinis vanduo, 120 g;
  • acto, 11 g;
  • žiupsnelis druskos.

Norėdami paruošti jums reikalingą kremą:
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • pieno, 1 l;
  • cukraus, 200 g;
  • bet koks krakmolas, 60 g;
  • sviesto, 50 g;
  • sunkioji grietinėlė, 200 ml;
  • vanilino pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišykite kiaušinį su vandeniu, actu ir druska.

Sušaldytą sviestą supjaustykite gabaliukais ir suberkite į maišytuvą, pabarstykite miltais.

Mes pertraukiame trupinį ir nestabdydami įrangos, supilkite skystą mišinį.

Kai tešla susirenka į vieną gumulą, išimkite jį.

Patarimas: jei neturite maišytuvo arba norite tešlą gaminti rankomis, darykite tai rankomis – sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su miltais į trupinius, tada įpilkite skysčio ir surinkite masę į gumulą.

Padalinkite į 12 dalių, įdėkite į maišelį ir nusiųskite į šaldiklį 30 minučių.
Reklama
Kiekvieną dalį susukite į apskritimą (apie 16 cm) ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes.

Mes prilyginame vis dar šiltus pyragus (galite įdėti plokštelę ar formą ir nupjauti).

Iš atraižų darome trupinius.

Kremui pieną sumaišykite su vanile ir užvirkite.

Kiaušinius sumaišykite su krakmolu ir cukrumi.

Supilkite mišinį į pieną ir gerai išmaišykite iki vientisos masės ir virkite grietinėlę ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

Nuimkite nuo viryklės, supilkite sviestą, minkykite iki vientisos masės ir atvėsinkite.

Plakite šaltą grietinėlę iki purumo ir dalimis supilkite grietinėlę, plakite iki šviesos.
Reklama
Mes suformuojame pyragą, sutepdami pyragus kremu, padengiame šonus, pabarstome trupiniais.

Mes keletą valandų siunčiame į šaldytuvą ir patiekiame prie stalo.

Tarp kai kurių pyragaičių galite įdėti šiek tiek uogienės pagal savo skonį arba pabarstyti šokolado drožlėmis.

Ir torto nereik: valgai ir verki iš malonumo! Rastas skaniausias varškės pyrago receptas




Labai minkštas ir subtilus varškės pyragas su ryškiu citrusinių vaisių aromatu ir skoniu. 

Jis paruošiamas greitai ir visada būna labai skanus.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • sviesto, 100 g;
  • cukraus, 100 g;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • miltų, 250 g.

Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
  • apelsinai, 2 vnt;
  • cukraus, 70 g.
Reklama
Norėdami paruošti užpildą, jums reikės :
  • varškės, 400 g;
  • kiaušiniai, 1 vnt;
  • cukraus, 90 g;
  • riebios grietinės, 100 g.

Gaminimo procesas

Minkštą sviestą sumalkite su cukrumi iki vientisos masės.

Įpilkite kiaušinių ir sumalkite masę.

Supilkite pasėtus miltus ir minkykite tešlą iki vientisos masės.

Mes suvyniojame jį su folija ir 30 minučių siunčiame į šaldytuvą.

Nuplautus apelsinus nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais, sumalkite maišytuve iki tyrės.

Į keptuvę suberkite citrusinių vaisių masę ir sumaišykite su cukrumi, kepkite 10 minučių ant silpnos ugnies.

Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir grietine, cukrumi, pertraukite panardinamuoju maišytuvu.
Reklama
Formą uždengiame pergamentu, tepame tešlą ir paskirstome rankomis, formuojame aukštas puses.

Ant dugno dėkite apelsinų masę, ant viršaus – varškę, pabarstykite apelsino žievele.

Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite ir supjaustykite porcijomis.

Reklama
Pagal skonį galite patiekti su bet kokia citrusinių vaisių uogiene ar marmeladu, jis bus dar skanesnis ir aromatingesnis.

Kiekvieną dieną aš kepu prie arbatos šį pyragą. Skanus ir greitai paruošiamas




Minkštas, subtilus, aromatingas pyragas, kuris paruošiamas labai greitai ir paprastai. 

Pagal skonį į įdarą galite pridėti uogų, džiovintų vaisių gabalėlių, riešutų ir kt.

Norėdami gaminti maistą, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;

– miltų ‚350 g;
– sviestas, 100 g;
– atidarytuvas ‚1 arbatinis šaukštelis;

– cukraus ‚150 g;
– pasūdykite žiupsnelį.

Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:

– kieta 500 g;
– cukrus ir razinos po 100 g;
– vanilinis cukrus pagal skonį;

– kiaušiniai, 2 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi, minkštu sviestu, masę išplakite maišytuvu.

Miltus perkošiame ir sumaišome su atidarymo priemone, dalimis įdedame į masę ir išminkome tešlą. 

Tešlą paskleidžiame ant stalo ir minkome rankomis.

Padalinkite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dedame į maišelį ir 50 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.

Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus razinas, ir pertraukite maišytuvu. 

Supilkite razinas ir suminkykite masę iki vientisos masės.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu (arba forma) ir vieną tešlos dalį patrinkite stambia tarka. 

Mes jį išlyginame ir išdėstome įdarą.
Reklama
Ant viršaus įtrinkite antrą tešlos dalį.

Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas nuo 40 iki 50 minučių, bet čia jau žiūrite į savo orkaitę, jei pyrago viršus auksinis, išimkite.

Atvėsinkite formoje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Patarimas : pagal savo skonį į savo įdarą galite pridėti įvairių užpildų – citrusinių vaisių žievelės, džiovintų vaisių, vaisių gabalėlių, uogų.

Pyragas „Plombyras“. Desertas per 15 minučių be orkaitės ir be sausainių




Pyragas pasirodo skanus, jis padaromas greitai ir nieko nereikia kepti. 

Palepinkite ką nors saldaus ir pamiršite kalorijas.

“Grietinėlė”

Taigi, ko mums reikia:

Kremas:

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis vanilino
  • 2 šaukštai krakmolas
  • 500 g riebios grietinės (nuo 20%)
  • 50g sviesto
Reklama
Trupininis:

  • 250g miltų
  • 70g cukraus
  • 150g sviesto

Pradėkite nuo kremo:

Jei kiaušinėliai maži, paimkite tris. 

Puode sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską, vaniliną ir krakmolą.

Viską sumaišykite plakikliu iki vientisos masės. 

Kai viskas sumaišoma, įpilkite grietinės ir vėl sumaišykite.
Reklama
Mes išsiunčiame puodą į ugnį ir, nuolat maišydami, virkite grietinėlę. 

Tai turėtų pasirodyti kaip kremas.

Patarimas! Jei turite puodą ne storu dugnu, geriau virkite grietinėlę vandens vonelėje, kad ji nesudegtų.

Tirštėjant kremui, nukelkite nuo ugnies, įpilkite slyvų ir aliejaus, sumaišykite ir perkelkite į kitą dubenį, kad greitai atvėstų.

Tuo tarpu mes paruošime pyragus, tačiau jie nebus gana įprasti.

Dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir cukrų ir įpilkite tarkuotų slyvų aliejaus. 

Maišykite rankomis, kol gausite mažą trupinį.
Reklama
Dabar šį trupinį reikia kepti keptuvėje.

Mes ant ugnies dedame sausą keptuvę, išpilame trupinius, geriau kepti dalimis, kad gautumėte gražią spalvą ir nieko nedegtų.

Ji labai greitai kepa. Tiesiog maišykite, kol pamatysite auksinę spalvą.

Ir viską suberkite į dubenį – leiskite atvėsti.

Dabar paruoškime formą:

Uždenkite formą maisto plėvele. 

Tortą paskirstome sluoksniais: 

Ant formos dugno šiek tiek grietinėlės, tada trupinių ir taip toliau: grietinėlės – trupinio, kol baigsis ingredientai. 

Atokiausias sluoksnis turi būti trupinys.

Viską uždengiame folija ir išsiunčiame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms.

Skonis kaip Napoleono – subtilus ir kreminis. Niekas neatspės, iš ko jis pagamintas!

Su obuoliais, ar su bananais. Keptuvėje – minkštas, erdvus pyragas – tešla su vienu kiaušiniu


Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis

Tokį greitą ir paprastą pyragą pagaminsite iš minimalaus produktų rinkinio. 

Įdaras taip pat gali būti pagamintas iš obuolių ar bananų.

Reklama
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušinis, 1 vnt;
  • cukraus, 100 g;
  • kefyras, 50 ml;
  • sviesto, 30 g;
  • žiupsnelis druskos;
  • miltų, 250 g;
  • kepimo miltelių, 10 g;
  • bananai, 2 vnt;
  • cukraus karamelei, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto ir pabarstykite cukrumi.

Tepame banano riekeles.

Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, maišykite plakikliu, kol cukrus ištirps.

Supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, suberkite į masę ir suminkykite tešlą.

Užpilkite tešlą ant bananų ir išlyginkite mentele.

Uždenkite ir kepkite 15 – 20 minučių iš vienos pusės.

Plokštute apverskite jį ant pergamento ir su juo įdėkite į keptuvę. 
Reklama

Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10 – 15 minučių kitoje pusėje.

Įdėkite pyragą į lėkštę, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.


Teisinga tešla yra pagrindinis dalykas: aš jums papasakosiu, kaip paruošti greitus ir purius pyragėlius be mielių




Tešla yra labai minkšta ir lanksti, puikiai tinka įvairiems įdarams. 

Aišku, tokius pyragus kepsime keptuvėje, bet jie taip pat nuostabiai gaunasi su uogiene, įdaras neišplis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kefyras, 250 ml;
  • grietinė, 50 ml;
  • miltų, 400 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • soda, pusė šaukštelio;
  • augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Mes imame produktus kambario temperatūroje. 

Kefyrą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.

Patarimas: pabandykite paimti riebų kefyrą ir grietinę, būtent jie suteikia pyragams puošnumo ir oro, švelnumo.

Miltus persijokite ir dalį sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, sumaišykite.

Dabar dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jūs galite turėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla nebūtų lipni.

Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.

Pagaminkite įdarą pagal savo skonį, galite bulvių košę ar troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliais svogūnais ir kt.
Reklama
Mes sutepame rankas augaliniu aliejumi ir formuojame pyragus. 

Iš šio tešlos tūrio gausite 10 vnt.

Kepkite pyragus iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje.

Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos


Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis

Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas. 

Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukraus, 180 g;
  • miltų, 160 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • vanilinas;
  • riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.

Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.

Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.

Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.

Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Reklama
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.

Reklama
Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais. 

Pasirodo ir labai skanu.

Jokios žalos figūrai! Mažo kaloringumo varškės sausainiai su obuoliais


Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis

Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;

– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 100 g;

– varškė, 250 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.

Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.

Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.

Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais.

Į kiekvieną dedame po obuolio skiltelę, pagal skonį pabarstome cukrumi ir cinamonu.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol paruduos.
Reklama
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas : obuoliai puikiai pakeičiami kitais vaisiais ir uogomis, arba galite dėti marmelado, šokolado, aguonų, džiovintų vaisių. 

Tokia tešla taip pat gali gulėti šaldytuve dieną, o sausainiai yra dar oresni ir švelnesni.

Minkšti kaip pūkas! Stebėtinai paprastas bandelių prie arbatos receptas


Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis

Paprastas receptas, tačiau bandelės yra labai minkštos ir skanios, šviežios net kitą dieną.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaušinis, 1 vnt;
– miltai, 400 g;
– 200 ml šilto pieno;

– šviežios mielės, 10 g;
– sviestas, 50 g;
– druska, pusė šaukštelio;

– uogienė arba tiršta uogienė, 150 – 200 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišome šiltą pieną, cukrų ir mieles.

Įberkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.

Miltus persijoti ir užminkyti tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų. 

Dalimis supilkite miltus. 

Įpilkite sviesto kambario temperatūros. 
Reklama

Rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą paliekame šiltai 1 valandai, uždengdami folija.

Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Tepkite plaktu kiaušiniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Reklama
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.

Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių. 

Sviestas turi būti kambario temperatūros. 

Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.

Labai paprasta, sausainiai su įdaru. Tiesiog dovana darbo ir švenčių dienomis: kepiniai prie arbatos


Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis

Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai. 

Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles. 

Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • grietinė, 130 g;
  • cukraus, 40 g;
  • atšaldyto sviesto, 110 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • miltų, apie 350 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
  • žiupsnelio druskos ir vanilino;
  • uogienė arba konservai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.

Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.

Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.

Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.

Supjaustykite tešlą į 15 dalių.

Pabarstykite stalą miltais.

Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.

Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.

Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.

Kiekvieną dieną gaminu skanų pyragą. Pyragas per 1 minutę: kaip paprasta iškepti paprastą pieninį pyragą su uogomis