Daugelis tikriausiai prisimena, kaip motinos šventėms pirko kalbas ir virė iš jų aspikus – tai buvo vienas skaniausių ir šventiškiausių patiekalų.
Bet iš liežuvio galite gaminti kitą patiekalą, ne mažiau skanų, bet greičiau gaminantį patiekalą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaulienos liežuvis, 500 g;
- česnako, 3 gvazdikėlių;
- ryžių acto ar obuolių sidro arba paprasto, 2 valg.
- rafinuotas augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- sojos padažas, 2 šaukštai;
- vandens, 2,5 šaukštai;
- pusės šaukštelio druskos ir cukraus;
- juodieji pipirai, kvapieji pipirai, apyniai-suneli pagal skonį.
Gaminimo procesas
Įdėkite liežuvį į šaltą vandenį ir užvirkite, virkite 5 minutes.
Šį vandenį nupilame, praskalaujame patį liežuvį, užpilame švariu vandeniu ir verdame ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos.
Išimame liežuvį iš keptuvės į šaltą vandenį ir paliekame 15 minučių – tai padeda lengvai jį nulupti.
Mes supjaustome mėsą smulkiais gabalėliais.
Marinatui sumaišykite vandenį ir actą, augalinį aliejų, druską ir cukrų, visus kitus prieskonius.
Padažas turi būti saldžiarūgštis, todėl būtinai paragaukite.
Smulkiai supjaustykite česnaką ir palikite jį kartu su mėsa 15 minučių, tada užpilkite marinatu ir sumaišykite.
Patarimas: įdėkite mėgstamų žalumynų ir plonų baltųjų svogūnų pusžiedžių (šalotinių česnakų).
Uždenkite dangčiu ir nusiųskite į šaldytuvą 6–8 valandoms, bet ne ilgiau kaip 12.
Kartais maišykite.
Pagal skonį ir konsistenciją šis skanėstas primena kitą – žąsų
kepenėles.
Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės
Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti.
Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.
Virimo ingredientai:
Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai.
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.
Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.
Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų.
Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.
Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!