Tokie kreminiai sausainiai paruošiami labai paprastai ir greitai, tai pasirodo gana daug. Kremo čia nereikia, patys sausainiai yra gana skanūs, labai panašūs į kreminius pyragus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- pieno, 130 g;
- 100 ml vandens;
- sviesto ir cukraus po 50 g;
- kiaušiniai, 2 – 3 vnt;
- miltų, apie 120 g.
Gaminimo procesas
Sumaišykite pieną su vandeniu, sviestu ir padėkite masę ant ugnies.
Supilkite cukrų, užvirkite ir nedelsdami išimkite iš viryklės.
Supilkite persijotus miltus ir gerai išminkykite tešlą.
Dedame ant vidutinės ugnies ir minkome, kol tešla susirenka į gumulą.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite į dubenį ir atvėsinkite 10 minučių.
Plakite kiaušinius plakikliu ir dalimis supilkite į šiltą tešlą, gerai išminkykite mentele.
Patarimas: tešla turi būti tiršta, todėl įpilkite tiek kiaušinių masės, kiek ji suteiks tokią konsistenciją.
Kepimo skardą uždengiame pergamentu ir tešlą išspaudžiame mažų rutuliukų pavidalu, naudodami konditerinį maišelį arba tiesiog tvirtą maišelį su nupjautu kampu.
Mes kepame 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 10 minučių.
Jei turite laiko ir noro, galite ištirpinti šokoladą ir panardinti jame sausainius.
Varškės pyrago gaminimas: 4 kiaušiniai, 200 g varškės, 120 g cukraus ir šiek tiek rankų miklumo
Šokolado skonio varškės desertas yra būtent tai, kas tinka prie rytinės kavos ir popietės arbatos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaušiniai, 4 vnt;
– žiupsnelis druskos;
– miltai, 120 g;
– cukrus, 120 g;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– vanilinis cukrus pagal skonį.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
– varškė, 200 g;
– sunkioji grietinėlė, 250 ml;
– cukraus pudra, 100 – 120 g.
Pabarstymui:
– kakava, 2 šaukštai
Gaminimo procesas
Suberti sijotus miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos. Mes sumaišome.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standumo ir tirštumo, tada dalimis supilkite sausą mišinį ir plakite tešlą plakikliu.
Uždenkite formą pergamentu ir išdėliokite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite biskvitą apie 30 minučių.
Atvėsinkite ir supjaustykite 2 pyragais.
Varškę pertraukiame maišytuvu.
Plakite šaltą grietinėlę iki purumo, tada suberkite miltelius ir plakite, kol sutvirtės.
Sumaišykite abi mases ir suplakite į sodrų ir tirštą kremą.
Mes formuojame pyragą, sutepdami pyragus kremu. Pyrago viršų taip pat sutepame grietinėle ir per koštuvą pabarstome kakava.
Patarimas : kakavą taip pat galima pakeisti tarkuotu šokoladu, karčiuoju ar pienu. Į grietinėlę galite pridėti citrusinių vaisių žievelės arba cukatų žievelės; slyvų gabaliukai taip pat netrukdo.