Pernai paruošiau salotas ir porą užkandžių savo vyro vakarėliui, o jo kolegoms taip patiko vienas užkandis, kad dabar jie paprašo mano vyro atsinešti jį į kiekvieną renginį. Na, man gaminti nėra sunku, juolab, kad jį paruošti užtrunka apie 10–15 minučių.
Užkandžio pagrindas yra virta vištiena.
Jį reikia smulkiai pjaustyti peiliu tol, kol kantrybė (arba naudoti maišytuvą), tačiau svarbu mėsos nepaversti vienalyte mase.
Toliau į mėsą dedu sūrį, tarkuotą ant smulkios tarkos, visos proporcijos bus nurodytos straipsnio pabaigoje.
Taip pat reikia iš anksto išvirti du kiaušinius, juos reikės sutarkuoti smulkia tarka ir pridėti prie visos masės.
Tada galite pridėti majonezo, bet kadangi nusprendėme kol kas jo nebevartoti, aš naudoju grietinę, turiu naminį.
Aš įdėjau vieną su kaupu šaukštą. Būtinai įberkite druskos ir pipirų.
Kitas svarbus ingredientas yra česnakas. Jei gaminu šį užkandį valgyti namuose, galima įdėti šviežio. Bet renginiui aš naudoju sausą, kad tiesiog pridėčiau lengvą užkandį. Masę gerai išmaišykite ir apsiginkluokite pirštinėmis.
Iš gautos masės suformuoju šiek tiek didesnius nei putpelių kiaušinis kukulius ir kiekvieną apvolioju graikiniuose riešutuose, susmulkintuose trintuvu. Ir dar kartą suvynioju kamuolį tarp delnų, kad riešutai gerai priliptų prie kamuoliukų.
Gatavą užkandį siunčiu į šaldytuvą, kad jis stabilizuotųsi bent porai valandų.
Štai toks paprastas, bet labai skanus užkandis, pagamintas iš įprastų ingredientų.
Ingredientai:
- 230 gramų virtos vištienos mėsos
- 80 gramų sūrio
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštas majonezo (grietinė)
- sauja graikinių riešutų
- Sausas česnakas arba šviežios gvazdikėliai
- druska, pipirai pagal skonį
Užpilu mėsos kukulius ryžiais keptuvėje. Ruošiu paprastą ir skanią vakarienę
Tokią sočią ir skanią vakarienę iškepsite vienoje keptuvėje labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite pridėti arba pakeisti produktus mano recepte, kaip norite.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
maltos mėsos, 400 g;
ryžių, 200 g;
svogūnai, 200 g;
pomidorai, 250 g;
saldieji pipirai, 150 g;
salierai, 80 g;
karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Svogūnas – 1 gabalas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druska ir pipirai pagal skonį, gerai sumaišykite.
Mėsos kukulių formavimas
Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.
Patarimas: jei nemėgstate salierų, galite jų praleisti, pridėti petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.
Mes pašildome augalinį aliejų ir lengvai pakepiname svogūną, tada pridėkite papriką, salierą ir kepkite minutę, sumaišykite.
Suberkite pomidorus ir kepkite dar minutę.
Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant mėsos kukulių, įpilkite skirtingo skonio prieskonių.
Užpilkite šaltu vandeniu tiek, kiek ryžiai šiek tiek pasidengia.
Uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.
Patarimas: kad ryžiai ir mėsos kukuliai gerai garuotų, paimkite dangtį be skylės arba uždenkite rankšluosčiu.
Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.
Aš taip pat dedu česnako į faršą, o kartais į daržoves dedu šiek tiek aitriųjų pipirų, šviežių ar sausų, galite įdėti ir lauro lapų.