Nekepkite cukinijos, bet kepkite ją taip. Gėris ir sveikata
Nieko nenustebinsi moliūginiais blynais, visi juos verda, tai jau seniai tapo tradiciniu patiekalu daržovių sezonu.
Bet jei į cukinijas įdėsite daug įvairių užpildų, gausite labai įdomų užkandį. Pavyzdžiui, su žaliaisiais žirneliais.
Norėdami paruošti pirmąjį receptą, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 1 stiklinė;
- džiūvėsėlių, 2 šaukštų;
- pusė svogūno;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės ir česnakai.
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ant rupios trintuvės ir gerai išspauskite iš sulčių.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su moliūgų mase, įpilkite kiaušinių, miltų, prieskonių ir druskos, pipirų, smulkinto česnako.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir masę paskleiskite šaukštu.
Mes kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20 – 25 minutes.
Patiekiant jį galima užpilti augaliniu aliejumi arba patiekti su grietine ir česnakiniu padažu.
Norėdami paruošti antrąjį receptą, jums reikės šių ingredientų:
- morkos, 2 vnt;
- šviežių arba šaldytų žalių žirnių, 1 stiklinė;
- miltai, trys ketvirtadaliai stiklinės;
- pieno, 2/5 puodelio;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- sausų mielių, 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas
Virkite morkas, supjaustę jas dideliais gabalėliais.
Į keptuvę suberkite žirnius ir kepkite, kol suminkštės.
Kiaušinius sumaišykite su pienu, druska ir suberkite persijotus miltus, mieles ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supjaustykite morkas nedideliais gabalėliais ir suberkite į tešlą kartu su žirneliais, išminkykite.
Pagal skonį pridėkite smulkintų žolelių ir česnako.
Kepkite tokius blynus keptuvėje, augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Abu šie receptai pasirodo labai skanūs, originalūs, bus naudojami kaip įvairūs meniu, ypač šviežių daržovių sezono metu.
Žali agurkai be virimo: žiemai nepakanka 30 stiklainių. Traškios šviežių agurkų salotos
Paprasčiausios agurkų salotos, kurios iš tikrųjų pasirodo labai šviežios, su ką tik iš sodo pašalinto agurko aromatu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 1,5 kg;
- česnako ir svogūnų po 130 g;
- druskos, 50 g;
- cukraus, 125 g;
- actas 9%, 70 ml%.
Gaminimo procesas
Į salotas galite pridėti savo pasirinktų žalumynų, jie niekada nėra nereikalingi.
Bet jei nenorite ilgai leisti gamtosaugos, darykite tai tiksliai pagal receptą be jokių pykčių.
Nuplaukite agurkus ir supjaustykite griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais arba žiedeliais, jei turite mažų svogūnų.
Česnaką supjaustykite griežinėliais arba trimis ant trintuko, galite perleisti per presą.
Sumaišome agurkus su česnaku, svogūnais, druska ir cukrumi, actu, viską gerai išmaišome.
Indą uždengiame salotomis dangčiu ir nustatome per naktį marinuotis šaldytuve.
Mes dedame salotas į stiklainius ir užpildome jas išsiskyrusiomis sultimis, sandariai priveržkite dangčius.
Tokias salotas reikia laikyti vėsioje vietoje – šaldytuve ar rūsyje.
Paruošimas puikiai dera su bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais.
Patiekiant pabarstau nerafinuotu augaliniu aliejumi, susmulkinu šviežius svogūnus ar česnaką, krapus.