Pyragas su dideliu varškės sluoksniu pasirodo skanus ir švelnus, su ryškiu citrinos aromatu ir poskoniu.
Gaminimo procesas yra paprastas ir greitas, pyrago bus daug, užteks visai šeimai.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 400 g;
- cukraus, 80 g;
- sviesto, 180 g;
- citrinos žievelės;
- druska, žiupsnelis;
- soda arba kepimo milteliai, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- varškės, 720 g;
- vanilinas;
- cukraus, 130 g;
- grietinė, 200 g;
- krakmolo, 60 g;
- kiaušinių, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, išmaišykite.
Minkštinkite sviestą. Norėdami tai padaryti, mes iš anksto ištraukiame juos iš šaldytuvo arba šiek tiek laikome mikrobangų krosnelėje.
Patarimas: sviestą pakeiskite kokybišku margarinu.
Sumaišykite mišinį su aliejumi ir įpilkite visos citrinos žievelės.
Mes pridedame grietinę ir sumaišome.
Įpilkite soda arba kepimo miltelius.
Miltus persijokite ir suberkite į masę. Užminkykite tešlą.
Padalinkite tešlą į 2 dalis, 30 minučių nusiųskite ją į maišelį į šaldiklį.
Antroji dalis iškočiojama ant pergamento lakšto ir dedama į formą. Iš tešlos formuojame šonus.
Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais ir padėkite ant formos tešlos.
Ant trijų yra tešla, išimta iš šaldiklio.
Kepame apie 30 – 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Išimkite pyragą iš formos, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Bet tai neprivaloma. Pyragas bus labai minkštas, citrinos skonio ir aromato.
500 gramų braškių: plakite jas karštas, galima ir be cukraus! Patiks visai šeimai
Visada pravers saldūs desertai iš šviežių uogų ir vaisių. Nors tokių sodo ir daržo sodų dovanų sezonas tęsiasi, desertus reikia ruošti tik iš tokių produktų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- braškės, 500 g;
- želatinos, 30 g;
- cukraus pudros, 180 g.
Gaminimo procesas
Braškes pertraukiame į bulvių košę, panardinant maišytuvą.
Supilkite į želatiną, sumaišykite ir palikite, kol želatina išbrinks.
Supilkite cukraus pudrą ir padėkite ant nedidelės ugnies.
Patarimas: vietoj miltelių galite pridėti stevijos, tačiau mažomis porcijomis, ragaudami saldumo.
Maišykite ir kaitinkite, bet neužvirkite.
Galite pridėti citrinos sulčių pagal skonį, 1 šaukštelis.
Išimkite iš viryklės ir plakite maišytuvu arba maišytuvu karštą, kol pasidarys tiršta ir erdvi masė.
Plakimo laikas yra apie 15 minučių.
Supilkite masę į formą, uždenkite folija ir nusiųskite ją į šaldytuvą sustingti.
Išimkite iš formos, supjaustykite gabalais.
Desertas yra labai aromatingas ir skanus, kad zefyrai taptų saldesni, galite jį apvolioti cukraus pudroje.
Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu
Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
- vištienos krūtinėlė, 600 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
- karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Obuolys – plonais griežinėliais.
Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.
Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.
Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.
Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.