Prancūziški kotletai! Patiekalas šventėms, sultingi kotletai orkaitėje

2021-07-19 Autorius Worldrecipes.lt

Prancūziški kotletai! Patiekalas šventėms, sultingi kotletai orkaitėje
Visi puikiai žino prancūzišką mėsą, tačiau šis receptas nėra žinomas niekam. 

Kotletai yra ne tik skanūs ir sultingi, bet ir gražūs, toks patiekalas puikiai atrodo ant šventinio stalo.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • maltos kiaulienos, 600 g;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • pomidorai, 2 vnt;
  • sūrio, 150 g;
  • grietinėlės arba grietinės, 150-200 ml;
  • druska, pipirai ir prieskoniai, česnakai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Faršą sumaišykite su smulkintais svogūnais ir kiaušiniais, druska ir visais prieskoniais pagal savo skonį.

Patarimas : jei malta mėsa per tiršta, įpilkite truputį pieno, grietinės ar grietinėlės.

Palikite maltą mėsą 20 minučių.

Supjaustykite pomidorus ir vieną svogūną griežinėliais.
Reklama
Suformuojame kotletus, juos padarome plokščius.

Kepkite kotletus iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių ir suberkite juos į kepimo indą.

Ant viršaus uždėkite žiedą su svogūnais ir pomidorais ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Užpildykite kotletus grietine arba grietine.

Reklama
Indą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol pagels.

Patiekdami galite pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Tokie kotletai bus skanūs ir su skirtingais naminiais padažais.

Vyras parodė, kaip pagaminti krūtinėlę skanesnę už kotletus. Aš pagaminu tik per 15 minučių, dabar ji visada sultinga


Prancūziški kotletai! Patiekalas šventėms, sultingi kotletai orkaitėje

Vištienos krūtinėlė pagal šį receptą pasirodo nepaprastai minkšta ir sultinga. Visa tai dėka ypatingos duonos ir tešlos. 

Gamindami praleisite minimaliai laiko, tačiau iš šio patiekalo gausite maksimalų malonumą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 500 g;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • sūrio, 200 g;
  • grietinės, 2 šaukštai;
  • krakmolo, 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • sojos padažo, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas
Vištienos mėsą supjaustome sluoksniais ir labai gerai išmušame.

Druska ir pipirai, pabarstykite mėgstamais vištienos prieskoniais.

Tešlai sumaišykite grietinę ir kiaušinius, sojos padažą, krakmolą.

Reklama
Patarimas : Kad padažas taptų daug vienodesnis, pirmiausia išplakite kiaušinius, tada pridėkite juos prie kitų ingredientų.

Sūrį sutarkuokite per smulkią tarką.

Nusausinkite kotletus servetėlėmis ir pamirkykite tešloje, tada apvoliokite sūryje, vėl panardinkite į tešlą ir sūrį.

Reklama
Kaitinkite augalinį aliejų šiek tiek virš vidutinės ugnies ir greitai apkepkite kotletus iš visų pusių.

Mes ištepėme jį ant servetėlių ir tada įdėjome į indą.

Šiuos kotletus patiekiu su šviežių daržovių salotomis, bulvių koše ir kitais garnyrais.