Aš gaminu vietoj balandėlių: visi bėga pakartot! Kopūstų čeburekai

2021-07-30 Autorius Worldrecipes.lt

Aš gaminu vietoj balandėlių: visi bėga pakartot! Kopūstų čeburekai
Vienas paprasčiausių įdarytų kopūstų receptų, virtuvėje negaištama jokių pastangų ir laiko. Mes tik įdarome kopūstų lapus, sulenkiame ir kepame.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • 500 g maltos mėsos;
  • kopūstų lapai;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • sūrio 50 g;
  • miltų, 1 valgomasis šaukštas;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.

Gaminimo procesas

Faršą pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį, tarkuotu sūriu ant stambios tarka. 

Taip pat galite pridėti smulkintų žalumynų.
Reklama
Kopūstų lapus išvirkite kaip ir kopūstų suktinukus.

Nupjaukite storą gyslą lakštų viduryje.

Faršą plonu sluoksniu paskleidžiame ant kopūsto lapo, sulenkiame per pusę.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir miltais, minkykite iki vientisos masės.

Patarimas: į tešlą įdėkite prieskonių ir pipirų, jis bus skanesnis.

Kiekvieną „čebureką“ pamirkykite tešloje ir kepkite karštame augaliniame aliejuje, kol aukso ruda spalva bus paruošta. Jūs netgi galite kepti po dangčiu.

Taip pat galite pasigaminti traškią plutelę – panardinkite į tešlą, o tada į duonos trupinius.

Aš patiekiu tokį patiekalą su skirtingais garnyrais ir padažais, užkandis niekada nelieka ant stalo.
Reklama

Kotletų nebekepu. Paragavus „ kotletų pagal kapitoną“ taip pat nebekepsite, taip daug greičiau ir skaniau


Aš gaminu vietoj balandėlių: visi bėga pakartot! Kopūstų čeburekai

Paprasčiausias skanių kotletų kepimo receptas, kuris jums taip pat patiks. 

Patiekalas pasirodo esąs labai patenkintas, jis gaminamas su bulvėmis, o jūs gaunate du patiekalus, o ne vieną.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • maltos mėsos, 500 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • česnako, 3 gvazdikėlių;
  • bulvės, 4 vnt;
  • pomidorai, 2 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
  • majonezas ir grietinė po 100 g;
  • sūrio, 150 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, smulkintu česnaku. Druska, pipirai ir pridėti mėgstamų prieskonių.

Imame kepimo indą. Pasirinkite mažą aukštomis pusėmis, sutepkite augaliniu aliejumi.

Faršą paskleidžiame ant dugno, išlyginame.

Sumaišome majonezą ir grietinę, sutepame faršą.

Reklama
Žiedais paskleidžiame svogūną, ant viršaus dedame sluoksnį plonų bulvių griežinėlių, įberiame druskos ir pipirų.

Supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite juos ant viršaus.

Tepkite majonezo padažu su grietine.

Pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite folija ir nusiųskite į orkaitę.

Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Reklama
Patiekiant supjaustykite porcijomis, pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Pasirodo skanu, jei į patiekalą dedate padažų, salotų.

Jei laukiu svečių, iškart nusiperku puse kilogramo krūtinėlės ir kopūstų: parodysiu, kokį viliojantį „skanumėlį“ gaminu




Skanus vištienos patiekalas. Krūtinėlės sultingumą suteikiame kefyru, kuris minkština mėsos skaidulas, o užkandis bus labai minkštas ir švelnus.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos krūtinėlė, 500 g;
  • šilto kefyro, 300 ml;
  • bazilikas, prieskoniai;
  • česnako pagal skonį;
  • baltagūžių kopūstų, 700 g;
  • sūrio, 50 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Mėsą plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais

Mes supjaustome mėsą – tai leis jai gerai pasimarinuoti.

Šiltame kefyre ištirpiname prieskonius, druską, pipirus, česnaką, perleistą per presą, aromatines žoleles.

Įdėkite mėsą į marinatą ir palikite 20 minučių.

Smulkiai supjaustykite kopūstus, suberkite juos į formą ir ant viršaus uždėkite mėsos gabalėlių.

Užpildykite marinatu.

Trys sūriai ant trintuko ir sumaišomi su komerciniu kiaušiniu, taip pat tarkuotu.
Reklama
Kepame orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje, išimame ir ant viršaus paskleidžiame sūrį bei kiaušinį ir kepame dar 15 minučių.

Tokį kvapnų patiekalą patiekiu su šviežių daržovių salotomis ir virtomis bulvėmis. Jei norite, į patiekalą taip pat galite įdėti grybų, tada jis pasirodys dar aromatingesnis ir pasotinantis.