Mėsos blynai yra labai paprasti, greiti ir skanūs.
Nepamirškite pridėti mėgstamų prieskonių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– maltos vištienos, 300 g;
– kefyras, 1 stiklinė;
– miltai, 4 šaukštai;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;
– druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite svogūną trintuvu arba sutarkuokite smulkia tarka.
Faršą sumaišykite su svogūnais, druska, pipirais, prieskoniais.
Patarimas : pagal skonį pridėkite daugiau žolelių, česnako.
Supilkite kefyrą ir minkykite.
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą – ji turi būti tiršta, pavyzdžiui kaip įprastiems miltiniams blynams.
Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol pagels.
Patarimas : patiekite šiuos blynus su grietine ir grietinės padažais.
Tešlos storį ir ingredientų kiekį galite reguliuoti patys.
Be to, vištienos faršą puikiai pakeičia bet koks kitas.
Paprastus miltus taip pat galite pakeisti virtais grikiais – gausite sveikus ir skanius blynus su grikiais ir mėsa.
Taip pat pagal skonį galite keletą minučių patroškinti puode su sviestu.
Jei norite nustebinti savo svečius per šventes, gaminkite, pagal šį receptą. Vištienos filė orkaitėje
Mėsa patale iš svogūnų, pomidorų ir sūrio, daug prieskonių – skanu, pasirodo sultinga ir minkšta, labai aromatinga.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– vištienos filė, 600 g;
– svogūnai ir pomidorai, 1 – 2 vnt.
– virti kiaušiniai, 3 vnt;
– pipirai, paprika, žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– žalumynai pagal skonį;
– sūris, 150 g;
– česnakai, 2 – 3 skiltelės;
– majonezas, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis ir išplakite.
Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, paprika ir kitais prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi ir viską gerai patrinkite.
Palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, pomidorus – gabaliukais, supjaustome žalumynus.
Mes sumaišome daržoves ir žoleles.
Įpilkite tarkuotų kiaušinių, česnako, perleisto per presą, ir 50 g tarkuoto sūrio.
Minkykite masę.
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą, ant viršaus – daržovių, kiaušinių ir sūrio sluoksnį.
Pabarstykite tarkuotu sūriu (likę 100 g).
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Patarimas : į „kailį“ taip pat galite įdėti paprikos gabalėlių, taip pat galite pjaustyti grybus.