Šie sausainiai yra virti be kiaušinių ir aliejaus, jie yra minkšti ir labai skanūs.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– varškė, 250 g;
– kefyras arba natūralus jogurtas, 100 g;
– miltai, 250 g;
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– cukrus, 10 šaukštelių;
– cukraus pudra ir cinamonas pagal skonį;
– druska, pusė arbatinio šaukštelio
Persijokite miltus, nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais.
Varškę sutrinkite trintuvu, jei jūsų sausa, kartu su cukrumi ir druska.
Jei maišytuvo nėra, viską sumaišykite su šakute.
Įpilkite kefyro ar jogurto, suberkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą.
Pabarstykite darbinį paviršių miltais ir iškočiokite tešlą plonu sluoksniu, išpjaukite kvadratus.
Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite obuolių skilteles, pabarstykite cukrumi ir cinamonu ir suspauskite kraštus ritinio pavidalu.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 15 – 20 minučių, kol pagels.
Išvirtus sausainius galima apibarstyti cukraus pudra.
Obuolių įdarą galite pakeisti varške, pasiimkite bet kokių uogų ir vaisių gabalėlių pagal savo skonį, puikiai tinka aguonų įdaras, džiovinti vaisiai.
Vitalija
Atsakyti
Genovaitė
Atsakyti