Prieš trejus metus atradau šį kiaušinių marginimo būdą. Šiais metais tikrai taip pat dažysiu“, – labai puošniais marmuriniais margučiais džiaugiasi WorldRecipes.eu skaitytoja Asta.
Marmuriniai kiaušiniai
Pirmiausia svogūnų lukštus sumalame kavamale.
Tada kiaušinius sušlapiname vandens dubenyje.
Kiaušinius apvoliojame svogūnų lukštuose.
Jeigu nelabai nori lipti – lipiname paspausdami stipriau.
Po to kiaušinį dedame ant marlės gabaliuko ir dar truputį apibarstome svogūnų lukštais.
Marlę stipriai užrišame ir išlyginame vietas, kuriose lukštai sukrito į krūvą.
Tuomet marlės perteklių nukerpame.
Paskui dedame kiaušinius virti, į vandenį įberiame vieną šaukštą druskos.
Įpilame šiek tiek briliantinės žalumos (vadinamosios "zelionkės") - tikrai nebijokite, po to puodas išsiplaus, bet rankas reikia pasaugoti.
Kai vanduo užvirs, verdame 7 minutes.
Išvirtus kiaušinius nuplauname drugnu vandeniu.
Nurišame marlę ir pašaliname svogūnų lukštus.
Paskui dar kartą perplauname vandeniu.
Galiausiai sausus kiaušinius patepame aliejumi. Grožimės savo meno kūriniu.
Julijana
Atsakyti
Marija
Atsakyti
aš
Atsakyti
Vasarė
Atsakyti
Kovė
Valerija
Atsakyti
Raimonda
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Albina
Eugenija Čepelienė
Atsakyti
Eugenija Čepelienė
Atsakyti
Stasė
Atsakyti
Aš
Valentina
Atsakyti
Danute Norbutiene
Atsakyti
Zita Kiauleviciene
Laima
Atsakyti
Kristina
Zina
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Nesuprantu
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Samanta
Violeta
Atsakyti
Danutė
Valentina
Atsakyti
Auštelė
Atsakyti
Ona Jurgaitiene
Atsakyti
Kristina Dziaugiene
Atsakyti
Algis Mikulenas
Atsakyti