Siūlome išbandyti šį metodą – jis jums patiks ir tikrai negaminsite žuvies jokiu kitu būdu!
Sūdyta skumbrė yra sultinga ir švelni, kad marinatui suteiktų ypatingą skonį, galite pridėti rūkytos paprikos ir kario ar net 100 mililitrų viskio.
Pagrindiniai ingredientai:- skumbrė – 3 vnt
- Svogūnai – 2 vnt
- Vanduo – 1 litras
- Juodoji arbata – 2 šaukštai
- Lauro lapas – 2 vnt
- Cukraus, druskos, pipirų mišinys – pagal skonį
Kaip gaminti:
- Nulupkite žuvų skerdenas, nuimkite galvas, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Pasigaminkite marinatą: užvirkite vandenį su svogūnų lukštu, palaikykite 5 minutes ant ugnies, leiskite 10 minučių užpilti.
- Įberkite druskos, arbatos, pipirų, cukraus, kitų prieskonių, užvirkite marinatą, nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti.
- Paruoškite butelį sūdymui – galite pasiimti įprastą plastiką.
- Nupjaukite viršų, uždėkite žuvies uodegą, užpilkite sūrymu, leiskite 3 dienas pastovėti šaldytuve.
Viską, galite pabandyti! Gero apetito!
Nepamirškite pasidalinti receptu su draugais!