Receptas unikalus tuo, kad viskas atliekama greitai ir lengvai.
Pomidorai gaunasi tvirti, stiprūs, šviežių pomidorų aromato, tarsi ką tik nuskinti iš sodo.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
pomidorai, 4 kg;
svogūnai, 1 kg;
vanduo, 1 l;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
cukraus, 1,5 šaukšto;
actas 9%, 50 ml.
Virimo procesas
Idealūs pomidorai šiam paruošimui bus prinokę, bet ne minkšti pomidorai, kad virimo metu jie netaptų bulvių koše.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Svogūną sudėkite į sietelį ir nuplaukite verdančiu vandeniu.
Tai padeda pašalinti kartumą.
Suberkite svogūną į švarius stiklainius apačioje.
Ant viršaus sandariai uždėkite pomidorus.
Ant viršaus sudėkite svogūną.
Į verdantį vandenį įpilkite druskos ir cukraus, kai užvirs sūrymas, supilkite actą ir nukelkite nuo viryklės.
Patarimas: teisingai apskaičiuokite druskos, cukraus ir vandens santykį.
Galite paimti bet kokį actą pagal savo skonį, tinka obuolių sidras ir vynas.
Į kiekvieną stiklainį supilkite marinatą, uždenkite dangčiais ir sudėkite į puodą ant rankšluosčio.
Į stiklainių pečius įpilame šilto vandens ir sterilizuojame nuo to momento, kai vanduo užverda, per 5 minutes – 0,5 litro stiklainius.
Stiklainius susukame dangteliais, apverčiame ir apvyniojame, kol atvės.
Mes jį laikome rūsyje arba spintoje.
Pomidorai gali būti patiekiami tiesiog išimant iš stiklainio arba apibarstomi šviežiomis žolelėmis ir apšlakstomi nerafinuotu augaliniu aliejumi.