Varškės apkepas jau seniai yra tradicinis pusryčių patiekalas.
Daugelis žmonių ją prisimena dar darželio laikais, tačiau ne visada pavyksta rasti tinkamą receptą, kuris veiktų kaip ten.
Siūlau savo skoningą variantą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, 500 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- manų kruopos, 3 šaukštai;
- cinamono, 1 valgomasis šaukštas;
- obuolys, 1 vnt;
- cukraus, 3 šaukštai
Gaminimo procesas
Varškę, manų kruopas, kiaušinį, cinamoną ir cukrų sumaišykite iki visiškai vienalytės masės.
Galite naudoti rankinį maišytuvą.
Formą patepkite gabalėliu sviesto arba augalinio aliejaus, pabarstykite džiūvėsėliais ir išdėliokite obuolių skilteles.
Pagal skonį pabarstykite paprastu arba ruduoju cukrumi.
Sudedame tešlą, išlyginame ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Patiekiu apkepą su grietine, uogiene, medumi ir kitais saldžiais priedais pagal skonį.
Jei nemėgstate obuolių ir cinamono derinio, tuomet galite jį pakeisti banano griežinėliais, jis puikiai tiks su varške.
Karališkas desertas! Varškės aguoninis su persikais
Toks varškės desertas atrodo labai gražus ir apetitiškas, aromatas skleidžiasi toks, kad tikrai norite jį išbandyti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 3 stiklinės;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kakava, 3 šaukštai;
– riebi grietinė, 2 šaukštai;
– margarinas, 200 g;
– tryniai, 5 vnt.
Norėdami paruošti varškės masę:
– varškės, 1 kg;
– cukrus, 1 stiklinė;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– grietinėlės pudingas, 1 pakelis;
– sviestas, 100 g.
Norėdami paruošti aguonų sluoksnį :
– smulkintos aguonos, 1 stiklinė;
– baltymai, 5 vnt;
– bet koks krakmolas, 2 šaukštai;
– cukraus ir kokoso drožlės po 0,5 puodelio.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su kitais produktais, minkykite tešlą, padalykite ją į 2 dalis, apvyniokite folija ir nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai.
Uždenkite formą pergamentu, išdėliokite 1 dalį tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Varškę pertraukiame maišytuvu.
Trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo.
Baltymus atskirai išplakite iki purumo.
Įpilkite minkšto sviesto ir varškės, pudingo ir sumaišykite.
Masę sumaišome su baltymais.
Aguonų sėkloms išplakite baltymus, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki standumo ir tirštumo.
Sumaišykite su aguonomis, krakmolu ir drožlėmis, minkykite mentele.
Paimame paruoštą iškeptą plutelę, suberiame į formą, šaukštu dedame ant viršaus, pakaitomis aguonų ir varškės masės.
Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Išimame, dedame persikų griežinėlius ir ant viršaus patriname antrąją trapios tešlos dalį.
Grįžtame į orkaitę dar 40 – 50 minučių.
Patarimas : kad pyragas gerai iškeptų ir taptų drėgnas, palikite jį atvėsti uždaroje orkaitėje.
Kai atvės, ištraukite ir pabarstykite milteliais arba tarkuotu šokoladu.