Šio recepto konservuoti pomidorai yra skanūs ir kvapnūs.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– pomidorai;
– druska, 2 šaukštai;
– cukrus, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
– česnakas, 2 skiltelės;
– svogūnas, 1 vnt;
– salierai, petražolės, bazilikai pagal skonį;
– pipirų grūdeliai, 10 – 15 vnt. stiklainyje.
Gaminimo procesas
Mes renkamės tankių veislių pomidorus.. Supjaustykite į dvi dalis.
Pasiimkite žalumynų pagal skonį, tačiau saikingai, per didelis kiekis sugadins skonį. Smulkiai supjaustytas.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Supjaustykite česnaką griežinėliais.
Sterilizuoto stiklainio dugne padėkite saują žolelių, pomidorų sluoksnį, svogūnų, žolelių, pomidorų sluoksnį. Taigi, pakaitomis, užpildykite skardines iki viršaus.
Į kiekvieną stiklainį pilame druską ir cukrų – darykite tai užpildę stiklainį iki vidurio.
Įmeskite pipirų grūdelius.
Supilkite šaukštą augalinio aliejaus.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiais.
Mes įdėjome rankšluostį į puodą ir įdėjome skardines, pilkite vandenį ant pečių ir sterilizuokite nuo virimo momento 12 minučių.
Užveržiame dangčius ir apversime stiklainius, suvyniojame ir paliekame atvėsti.
Laikyti rūsyje ar spintoje.
Į pomidorus taip pat galite pridėti mėgstamų prieskonių.
Skanūs ir traškūs agurkai žiemai. Marinavimo receptas yra paprastas ir marinato jokio nereikia
Tokie marinuoti agurkai žiemai yra kvapnūs, traškūs. Aš tiesiog patiekiu jį prie stalo ir naudoju įvairioms salotoms. Receptas yra paprastas ir greitas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 650 g;
- trečdalis viso svogūno;
- morkos, 5 skiltelės;
- aitriosios paprikos pagal skonį, peletrūnas, krienų lapai ir kiti žalumynai;
- druskos ir cukraus po 30 g;
- actas 9%, 20 ml;
- 1 l skardinė.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname ir, jei jie yra vangūs, nusipirkti ilgą laiką, keletą valandų pripildome švaraus ir šalto vandens.
Nupjaukite uodegas ir suberkite daržoves į švarius stiklainius kartu su morkomis, svogūnais, česnako skiltelėmis ir žolelėmis, visais prieskoniais.
Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, užpilkite actu ir užpilkite vandeniu.
Į keptuvę įdėkite rankšluostį ir uždėkite stiklainius, uždengtus dangteliais.
Į keptuvę pilkite vandenį iki skardinių pakabų.
Mes sterilizuojame nuo virimo momento 7 – 10 minučių.
Mes išimame skardines, priveržkite dangčius, apverskite ir apvyniokite, kol jie visiškai atvės.
Ruošinį laikykite rūsyje ar spintelėje.
Pasirodo, agurkai yra labai skanūs ir marinuoti, jie idealiai tinka kaip pikantiškas įvairių patiekalų užkandis.