Tokie marinuoti agurkai žiemai yra kvapnūs, traškūs. Aš tiesiog patiekiu jį prie stalo ir naudoju įvairioms salotoms. Receptas yra paprastas ir greitas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 650 g;
- trečdalis viso svogūno;
- morkos, 5 skiltelės;
- aitriosios paprikos pagal skonį, peletrūnas, krienų lapai ir kiti žalumynai;
- druskos ir cukraus po 30 g;
- actas 9%, 20 ml;
- 1 l skardinė.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname ir, jei jie yra vangūs, nusipirkti ilgą laiką, keletą valandų pripildome švaraus ir šalto vandens.
Nupjaukite uodegas ir suberkite daržoves į švarius stiklainius kartu su morkomis, svogūnais, česnako skiltelėmis ir žolelėmis, visais prieskoniais.
Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, užpilkite actu ir užpilkite vandeniu.
Į keptuvę įdėkite rankšluostį ir uždėkite stiklainius, uždengtus dangteliais.
Į keptuvę pilkite vandenį iki skardinių pakabų.
Mes sterilizuojame nuo virimo momento 7 – 10 minučių.
Mes išimame skardines, priveržkite dangčius, apverskite ir apvyniokite, kol jie visiškai atvės.
Ruošinį laikykite rūsyje ar spintelėje.
Pasirodo, agurkai yra labai skanūs ir marinuoti, jie idealiai tinka kaip pikantiškas įvairių patiekalų užkandis.
Suvalgė vienu prisėdimu! Ne cukinijos, o auksas: sveikų salotų receptas
Marinuotos cukinijos su šviežiomis žolelėmis ir žaliais svogūnais bus puikus priedas prie įvairių mėsos patiekalų iškylos ar vakarienės metu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, agurkai, morkos, 2 vnt;
- krapai ir žali svogūnai geroje kekėje;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- keptos sezamo sėklos, 1 valgomasis šaukštas;
- obuolių sidro actas, 80 ml;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- čili pipirų pagal skonį
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
- pipirai ir prieskoniai;
- cukraus, 0,5 šaukštelio
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ir morkos ant korėjietiškų morkų tarka. Agurkai taip pat yra trys.
Mes supjaustome krapus ir žalius svogūnus, sumaišome su cukinijomis, morkomis, agurkais, česnakais ir augaliniu aliejumi, perleistu per presą, actu, čili, druska.
Gerai išminkykite visą masę ir suberkite ją į stiklainį, taranuokite ir užpildykite sultimis.
Mes siunčiame į šaldytuvą 4 valandoms, kad jis būtų užpilamas.
Periodiškai pasukite stiklainį taip, kad marinatas mirkytų daržoves.
Salotos pasirodo šviežios, traškios, labai aromatingos ir skanios, tinkamiausias priedas prie kepsnių. Patiekiant pabarstykite paskrudintomis sezamo sėklomis.