Taip visą vasarą gaminsiu cukinijas! Alternatyva sumuštiniams su dešra

2021-08-01 Autorius Worldrecipes.lt

Taip visą vasarą gaminsiu cukinijas! Alternatyva sumuštiniams su dešra
Cukinija jau seniai yra universalus produktas gaminant įvairius patiekalus, net uogienė iš šios daržovės yra tiesiog tobula. 

Šis receptas patiks tiems, kurie mėgsta greitus ir skanius užkandžius, puikiai tinkančius iškyloms.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 1 vnt;
  • 1 vnt svogūnų ir morkų;
  • švieži žalumynai kekėje, bet kokie pagal skonį;
  • lydytas sūris, 1 gabalas;
  • prieskoniai ir česnakai, druska;
  • duona arba kepalas, 8 – 10 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Stambia tarka smulkiai supjaustykite svogūną ir tris morkas.

Nulupkite cukiniją, taip pat tris ant stambios trintuvės.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Kepkite svogūnus daržovėse ar svieste, įpilkite morkų ir patroškinkite, kol suminkštės.

Suberkite cukinijas, sumaišykite iki vientisos masės ir troškinkite.

Druska ir pipirai, įpilkite įvairių prieskonių ir žolelių, sumaišykite.

Trys varškės sūriai ant rupios trintuvės ir sumaišykite masę, šiek tiek užgesinkite.

Įdėkite indą ir atvėsinkite.

Duonos ar kepalo riekeles džioviname skrudintuvo pagalba arba orkaitėje, taip pat galite kepti svieste keptuvėje.

Duonos riekeles patrinkite česnaku ir aptepkite užtepą.

Toks skanus kvapas labai aromatingas ir apetitą keliantis, puikiai tinka prie įvairių patiekalų ir net barščių, tiek raudonų, tiek žalių. 
Reklama

Pagal skonį galite tarkuoti kitą virtą kiaušinį.

Suvalgomi net nespėjus atvėsti. Cukinijos su malta mėsa keptuvėje: mūsų virtuvės klasika


Taip visą vasarą gaminsiu cukinijas! Alternatyva sumuštiniams su dešra

Maltos mėsos įdaryti cukinijos jau seniai tapo mūsų virtuvės klasika. Tačiau dažniausiai toks patiekalas gaminamas puode arba orkaitėje. 

Aš siūlau lengvesnį variantą keptuvėje.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

- cukinijos, 1 kg;
– kiaulienos faršo su jautiena, 500 g;
– svogūnai, 70 g;

– pipirai, druska;
– miltai, 100 g;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Galite pasiimti maltą mėsą pagal savo skonį arba permalti turimą mėsą ir virti naminį variantą.

Į faršą įberkite tarkuoto svogūno, druskos ir pipirų, pagal skonį prieskonių, smulkiai supjaustytų žalumynų.

Supjaustykite cukiniją storais apskritimais ir šaukšteliu išimkite minkštimą, nepalikdami plonų sienelių.

Daržoves pasūdykite, palikite ant popierinio rankšluosčio, kad jos sugertų sulčių perteklių.

Patarimas: cukinijos negalima druskinti, bet druską sumaišyti su miltais.

Mes įdarome cukinijas su malta mėsa.

Plakite kiaušinius.

Įmerktas cukinijas merkite į kiaušinį, paskui į miltus ir kepkite karštame augaliniame aliejuje 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Aš tiekiu tokias cukinijas su padažu arba pabarstau smulkintu česnaku ir žolelėmis. 
Reklama

Arba sutarkuokite porą skiltelių česnako ir atskieskite košę trupučiu vandens – šis česnako vanduo tiesiog suteikia aromato ir pikantiško skonio.