Jums tikrai patiks šios bandelės.
Tokios minkštos ir purios tešlos dar nesate darę.
Kepiniai yra erdvūs, bet turtingi, ne tokie tušti, kaip parduodami parduotuvėse, jie išlieka švieži kelias dienas.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- pienas, 500 ml;
- cukrus, 100 g;
- druska, 1 šaukštelis;
- sausos mielės, 10 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- augalinis aliejus, 80 ml;
- vanilinas;
- miltai, 900 g;
- sviestas, 50 g;
- actas 9%, 1 valgomasis šaukštas;
- kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio
Virimo procesas
Mieles praskieskite šiltu pienu, išmaišykite ir suberkite cukrų, išmaišykite.
Galite pridėti vanilino pagal skonį, druskos, supilti augalinį aliejų ir kiaušinius.
Maišykite šluotele iki vientisos masės.
Į persijotus miltus supilkite kepimo miltelius ir supilkite skystą pagrindą.
Įpilkite minkšto sviesto ir acto.
Minkome minkštą ir elastingą tešlą, kuri nelips prie rankų.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Minkykite tešlą, padalinkite į dalis ir susukite rutuliukus.
Juos paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 10 minučių.
Sutepkite plaktu tryniu arba grietine, pabarstykite sezamo sėklomis ir nusiųskite į orkaitę.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.
Bandelės yra tiesiog nuostabios, purios ir kvapnios, tikra naminė bandelė.
Kol virdulys užvirs, viskas bus paruošta. Vos 10 minučių ir purios spurgos ant stalo
Minkštos, purios ir erdvios spurgos keptuvėje, nereikalaujant ilgo darbo su mieline tešla ir neprarandant daug laiko kočiojimui ir kepimui.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- kefyras, 200 ml;
- cukrus, 3 šaukštai;
- kiaušinis, 1 gabalas;
- soda ir druska po 0,5 šaukštelio;
- miltų, 3 puodeliai;
- actas 9%, 1 šaukštelis;
- sviesto, 30 g.
Gaminimo procesas
Plakite šluotele kiaušinius su cukrumi ir supilkite į kambario temperatūros kefyrą.
Mes sumaišome.
Supilkite persijotus miltus, sodą ir druską, minkykite tešlą.
Patarimas: jums gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, bet nekalkite tešlos, geriau gerai išminkykite rankomis.
Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.
Tešlą iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį.
Tepkite tešlą lydytu sviestu ir susukite tankų ritinį.
Supjaustome gabalėliais ir kiekvieną šiek tiek paspaudžiame ranka iš pjūvio pusės.
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir išdėliojame spurgas.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir paskleiskite ant popierinių rankšluosčių.
Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra arba karštu cukrumi, patiekdami galite tiesiog užpilti medumi. Arba saldi grietinė.
Bet kokiu atveju tokios spurgos bus labai skanios.
Greiti obuolių sausainiai: minkšti, švelnūs ir tirpstantys burnoje
Sausainius lengva paruošti, jų gaunama daug ir nereikia jaudintis dėl to, kad svečiai išalksta.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 1 – 2 stiklinės;
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sviestas, 50 g;
– vanilinis cukrus ir cinamonas pagal skonį;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Gaminimo procesas
Minkštinkite sviestą kambario temperatūroje ir išplakite su druska ir cukrumi iki purumo.
Mes įvedame kiaušinį ir plakame iki visiškai vienalytės ir erdvios.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, supilkite į masę, įpilkite cinamono ir vanilino, išminkykite.
Supjaustykite obuolį smulkiais gabalėliais, sumaišykite su tešla.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir šaukštu paskleiskite tešlą sausainių pavidalu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 minučių, kol pagels.
Pagal skonį pabarstykite milteliais.
Patarimas : pagal skonį į sausainius įdėkite riešutų ar razinų.
Obuolius taip pat galite pakeisti kietomis kriaušėmis.
Paprastas ir skanus obuolių pyragas per 5 minutes. Skaniau nei Šarlotė: daug, daug obuolių
Daugelis žmonių mėgsta obuolių pyragus, ypač tuos, kuriuos galima pasigaminti paprastai ir greitai, patiekiant prie arbatos ir svečių.
Prasideda vaisių sezonas, todėl būtinai atkreipkite dėmesį į šį desertą.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
obuoliai, 4 vnt;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 100 g;
pienas, 100 ml;
miltai, 200 g 4
kepimo milteliai, 10 g;
Gaminimo procesas
Pasirinkite saldžiarūgščius obuolius, todėl pyragas pasirodys ryškaus skonio, drėgnas.
Iš anksto išimame pieną iš šaldytuvo, kad jis pasiektų kambario temperatūrą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo.
Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišykite, kad neliktų gabalėlių.
Pagal skonį galite įpilti vanilino arba apskritai jį pakeisti cinamonu, kuris puikiai dera su obuoliais.
Supjaustykite obuolius mažais griežinėliais.
Kepimo indą ištepkite sviesto gabalėliu ir sluoksniu paskleiskite obuolių skilteles.
Tešlą tolygiai supilkite ant viršaus.
Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, bet pažiūrėkite į jūsų orkaitę.
Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba sumaišyti su cinamonu.
Pyragas yra orus, minkštas, drėgnas, bet ne tekantis, įdaras bus minkštas, bet nesitepantis.
Šį pyragą išrado genijus. Paragavau svečiuose, gaminsiu savo gimtadieniui
Tai fantastiškai paprastas, bet skanus pyragas be kepimo.
Neseniai pabandžiau lankydamasi ir iškart nusprendžiau – dabar tai mano mėgstamiausias pyragas (o anksčiau buvo „Earl Ruins“)!
Aš, žinoma, moku kepti sausainius ir pyrago pyragus.
Bet aš jau per savo gyvenimą tiek daug iškepiau, kad noriu gauti naminį skanėstą be nereikalingų gestų. Ir turiu pasakyti, kad buvau labai nustebęs, kad pyragas be kepimo gali būti gaminamas ne tik iš paruoštų pirktų pyragų, bet ir iš pusryčių kamuoliukų!
Maisto gaminimas, kaip ir viskas, kas išradinga, yra paprastas))
Pirmiausia reikia sumaišyti sutirštintą pieną (ne virtą!) Su sviestu.
Tai kremas, jungiantis visas torto „detales“.
Iš pirmo žvilgsnio konsistencija pasirodys vandeninga, tačiau taip ir turėtų būti.
Geriau iš karto sumaišyti giliame puodelyje, kad neperkeltumėte kremo į kitą indą ir neapsunkintumėte savo gyvenimo plaudami nereikalingus indus))
Tada į puodelį grietinėlės įpilkite šokoladinių pusryčių kamuoliukų ir riešutų.
Manau, riešutai gali būti bet kokie. Pateiktas pyragas buvo gaminamas iš žemės riešutų.
Man atrodo, kad ne mažiau skanu bus ir su lazdyno riešutais.
Svarbiausia, kad riešutai neturėtų būti sūdyti ir šiek tiek kepti.
Galite šiek tiek susmulkinti arba galite taip palikti.
Viską atsargiai, bet atsargiai judėkite puodelyje grietinėlės.
Tada viską sutvarkykite. Patogiau naudoti padalytą kepimo indą. Bet mano nuomone, tai padarys bet kuris kitas. Neturiu visai, darysiu sekliame puode))
Taigi, išklokite formą maistine plėvele ir lengvai patepkite plėvelę aliejumi (bet koks bekvapis, bet geriau kreminis).
Paruoštą masę suberkite į formą, apipjaustykite iš viršaus (nespauskite žemyn!) Ir laikykite šaldytuve keturias valandas.
Į lėkštę įdėkite atšaldytą pyragą. Nereikia jokių papildomų dangų su kremu viršuje.
Jei norite ir siekdami didesnio grožio, galite jį apibarstyti tarkuotu šokoladu arba riešutais viršuje.
Pasirodo, kad tai yra toks skanumas ir grožis.
18 cm skersmens formai reikės:
- 250 g malto pieno
- Pakuotė sviesto (180 g), kurio riebumas ne mažesnis kaip 82,5%
- Pusryčių dribsnių (250 g) pakelis kamuoliukų pavidalu
- 100 gramų riešutų (nesūdytų)
Žinoma, tik 18 cm skersmens tortas nėra per didelis, tačiau mums, dietos besilaikantiems merginoms, to pakanka.
Norint daugiau valgytojų, reikia tik padvigubinti arba trigubinti proporcijas.
Esu tikras, kad jums patiks ir šis traškus pyragas!
Teisinga tešla yra pagrindinis dalykas: aš jums papasakosiu, kaip paruošti greitus ir purius pyragėlius be mielių
Tešla yra labai minkšta ir lanksti, puikiai tinka įvairiems įdarams.
Aišku, tokius pyragus kepsime keptuvėje, bet jie taip pat nuostabiai gaunasi su uogiene, įdaras neišplis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kefyras, 250 ml;
- grietinė, 50 ml;
- miltų, 400 g;
- trynys, 1 vnt;
- druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- soda, pusė šaukštelio;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Mes imame produktus kambario temperatūroje.
Kefyrą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.
Patarimas: pabandykite paimti riebų kefyrą ir grietinę, būtent jie suteikia pyragams puošnumo ir oro, švelnumo.
Miltus persijokite ir dalį sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, sumaišykite.
Dabar dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jūs galite turėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla nebūtų lipni.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Pagaminkite įdarą pagal savo skonį, galite bulvių košę ar troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliais svogūnais ir kt.
Mes sutepame rankas augaliniu aliejumi ir formuojame pyragus.
Iš šio tešlos tūrio gausite 10 vnt.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje.
Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos
Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas.
Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt;
- cukraus, 180 g;
- miltų, 160 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- vanilinas;
- riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Gaminimo procesas
Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.
Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.
Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.
Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.
Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais.
Pasirodo ir labai skanu.
Jokios žalos figūrai! Mažo kaloringumo varškės sausainiai su obuoliais
Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 100 g;
Gaminimo procesas
Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.
Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.
Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais.
Į kiekvieną dedame po obuolio skiltelę, pagal skonį pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol paruduos.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas : obuoliai puikiai pakeičiami kitais vaisiais ir uogomis, arba galite dėti marmelado, šokolado, aguonų, džiovintų vaisių.
Tokia tešla taip pat gali gulėti šaldytuve dieną, o sausainiai yra dar oresni ir švelnesni.
Minkšti kaip pūkas! Stebėtinai paprastas bandelių prie arbatos receptas
Paprastas receptas, tačiau bandelės yra labai minkštos ir skanios, šviežios net kitą dieną.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaušinis, 1 vnt;
– miltai, 400 g;
– 200 ml šilto pieno;
– šviežios mielės, 10 g;
– sviestas, 50 g;
– druska, pusė šaukštelio;
– uogienė arba tiršta uogienė, 150 – 200 g.
Gaminimo procesas
Sumaišome šiltą pieną, cukrų ir mieles.
Įberkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.
Miltus persijoti ir užminkyti tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų.
Dalimis supilkite miltus.
Įpilkite sviesto kambario temperatūros.
Rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą paliekame šiltai 1 valandai, uždengdami folija.
Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Tepkite plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.
Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių.
Sviestas turi būti kambario temperatūros.
Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.
Labai paprasta, sausainiai su įdaru. Tiesiog dovana darbo ir švenčių dienomis: kepiniai prie arbatos
Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai.
Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles.
Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- grietinė, 130 g;
- cukraus, 40 g;
- atšaldyto sviesto, 110 g;
- trynys, 1 vnt;
- miltų, apie 350 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
- žiupsnelio druskos ir vanilino;
- uogienė arba konservai pagal skonį.
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.
Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.
Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Supjaustykite tešlą į 15 dalių.
Pabarstykite stalą miltais.
Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.
Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.
Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.
Tai ruošia visi mano kaimynai. Greitas ir lengvas desertas prie arbatos
Lavašas, be abejo, yra universalus produktas, į kurį galite įvynioti viską, ko norite.
Tai apskritai yra recepto idėja, nes galima naudoti bet kokį įdarą.
Man patinka gaminti desertus, kurie užima minimalų laiką.
Jei šaldytuve yra pitos duonos, tuomet jūs vakarieniaujate ar užkandžiaujate. Visada šaldytuve turiu pakuotę lavašo.
- Jums reikės:
- Lavašas 6 vnt. apvalus
- Virtas kondensuotas pienas 1 skardinė
- Riešutai 200 gr.
- Kiaušinis 1 vnt. (tepimui)
Desertui naudosiu riešutų mišinį, jūs naudojate tuos, kurie jums patinka.
Paliksiu keletą riešutų papuošimui, likusius sumalsiu trintuve.
Imame lavašą ir sutepame (mano atveju) virtu sutirštintu pienu.
Ant viršaus pabarstykite smulkintais riešutais ir susukite į vamzdelį.
Dabar įdėkite gautą ritinį į kitą pita duoną ir susukite, antrą pita duoną sutepkite kondensuotu pienu tik iš vienos pusės, kad ji laikytųsi kartu.
Aš pagaminau 3 tokius suktinukus.
Mes dedame juos į kepimo skardą.
Patepkite kiaušiniu, jei norite, papuoškite riešutais viršuje.
Mes dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, aš kepiau 10 minučių, kol šviesiai parudavo.
Gaunami sultingu vidumi, traškia išore desertai. Skonis šiek tiek panašus į baklavą.
Šaldytuve visada turiu varškės. Parodysiu, kokį skanumėlį ruošiu prie arbatos
Mano šeimoje visi labai mėgsta įvairius varškės kepinius ir aš visada įsitikinu, kad šis produktas buvo šaldytuve.
Noriu jums pasiūlyti paprastą ir lengvą varškės sausainių receptą, kuris visada būna puikus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, 250 g;
- sviesto, 180 g4
- žiupsnelis druskos4
- soda, pusė šaukštelio;
- miltų, 250 g;
- cukraus, apie 150 g pagal jūsų skonį.
Gaminimo procesas
Geriausia imti sausą varškę, jei jūsų labai drėgna, leiskite jai nutekėti ir gerai išspausti.
Galite iš anksto užšaldyti, tada atitirpinti ir išspausti serumą marle.
Varškę sumaišykite su sviestu, druska ir soda, minkykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir į masę suberkite porcijas, minkykite minkštą tešlą.
Patarimas: turėtumėte pridėti miltų dalimis, kad nepabarstytumėte ir neužkimštumėte tešlos, kitaip kepant ji nukris.
Tešlą dedame į maišelį ir dedame į šaldytuvą 30–40 minučių.
Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną susukite į apskritimą, iki 3 mm storio.
Pabarstykite tešlą cukrumi, supjaustykite trikampiais-segmentais.
Susukite kiekvieną trikampį ir įdėkite sausainius į kepimo skardą, padengtą pergamentu.
Taip pat galite pabarstyti cukrumi viršuje arba tiesiog pamirkyti vieną pusę cukrumi.
Mes kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tačiau žiūrėkite į savo orkaitę – sausainiai turi būti aukso rudos spalvos.
Jei norite, į vidų galite įdėti ilgalaikio įdaro – aguonos ar riešuto, iš džiovintų vaisių.
Mėgstamiausias delikatesas, skanu ir lengva pasigaminti! Kreminiai suktinukai
Suktinukai su grietinėle yra labai skanūs ir paprasti.
Smėlio ritinėliai su klasikiniu kremu yra vieni mėgstamiausių desertų mūsų šeimoje, kuriuos gaminu ir nemokamai, ir šventiniam stalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- grietinė, 130 g;
- miltų, 270 g;
- sviesto, 125 g;
- žiupsnelis druskos.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
- trynių, 3 vnt;
- pieno, 250 ml;
- cukraus, 100 g;
- kukurūzų krakmolas, 2 šaukštai;
- minkšto sviesto, 100 g;
- vanilino pagal skonį.
Gaminimo procesas
Visus produktus, išskyrus sviestą, sumaišome iki vientisos masės ir keptuvę dedame ant silpnos ugnies.
Virkite grietinėlę nuolat maišydami, kol sutirštės, atvės.
Minkštą sviestą išplakite iki purumo ir dalimis supilkite grietinėlę, plakite iki vientisos masės.
Tešlai įsijokite miltus ir į juos įpilkite sviesto ir druskos gabalėlių.
Masę rankomis sutrinkite į trupinius.
Mes pristatome grietinę ir minkome tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir 30 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 2 mm storio tešlos sluoksnį.
Mes supjaustome sluoksnį plonomis juostelėmis.
Kiekvieną juostelę suvyniojame vamzdeliu ant metalinių vamzdelių ir dedame į kepimo skardą, padengtą pergamentu.
Kepame mėgintuvėlius 200 laipsnių temperatūroje iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Išimame metalinius vamzdelius iš sausainių ir paliekame atvėsti.
Mes įdėjome grietinėlę į konditerinį maišelį ir išspauskite jį į kiekvieną mėgintuvėlį.
Jei pageidaujama, šiaudelius taip pat galima apibarstyti cukraus pudra.
Jei jums patinka lengvi citrusinių vaisių aromatai, tuomet į kremą galima įdėti citrinos žievelės.
Jūs galite padaryti mėgintuvėlius su citrinos žievelėmis, pridėdami jį prie tešlos.
Aš perku nebrangią grietinę. Tortas be kepimo iš trijų ingredientų, plius kremas, dabar mes nuolat ruošiame prie arbatos
Tokį pyragą galima greitai ir paprastai pagaminti bet kokioms šventėms, o receptą gali tvarkyti net vaikas ir pradedantysis virėjas.
Paprasti tortai keptuvėje ir kvapnus kremas yra viskas, ko reikia.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukraus, 200 g;
- miltų, 380 g;
- grietinė, 200 g;
- vanilinas;
- kepimo miltelių, 1 arbat.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
- grietinė, 600 g;
- cukraus pudros, 5 valg.
- tirštiklis grietinei, 2 pakuotės.
Gaminimo procesas
Pagal skonį sumaišykite grietinę su cukrumi ir vanile.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į masę ir minkykite minkštą, o ne lipnią tešlą.
Padalinkite tešlą į 8 dalis ir apvoliokite kiekvieną keptuvės dydį.
Įkaitinkite keptuvę ir sausai kepkite, kol pagels.
Tai trunka porą minučių.
Grietinę sumaišykite su vanile ir cukraus pudra, plakite mikseriu ir, kai visi ingredientai bus sujungti, įpilkite tirštiklio.
Plakite iki tirštumo.
Mes suformuojame pyragą, gausiai sutepdami biskvitus grietinėle.
Mes taip pat sutepame pyrago viršų ir šonus, apibarstome sausainių trupiniais ir keletą valandų siunčiame į šaldytuvą.
Aš paruošiu tokį pyragą su kremu, o pyragą formuoju, kai kremas yra karštas.
Kol desertas yra ant stalo ir atvėsta, pyragai yra gerai mirkomi ir po kelių valandų jį galima patiekti su arbata.
1 stiklinė kefyro ir 20 minučių! Greitas tortas prie arbatos, viską sumaišykite ir viskas!
Pyragą galima gaminti ne tik su kefyru, bet ir su naminiu jogurtu, natūraliu jogurtu. Kremą taip pat galite pasigaminti pagal savo skonį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 160 g;
– cukrus, 200 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– kakava, 2 šaukštai;
– soda, 1 šaukštelis;
– kefyras, 250 ml.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
– grietinė arba grietinė, 400 ml;
– cukraus pudra. 100 g;
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purumo šluotele ir ištirpindami cukrų.
Supilkite kefyrą, įpilkite actu arba citrinos sultimis užpiltos sodos,
Sumaišykite miltus su kakava ir persijokite tiesiai į pagrindą, minkykite tešlą šluotele.
Uždenkite formą pergamentu ir išpilkite trečdalį tešlos.
Privalote iškepti 3 pyragus.
Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas – 10 – 15 minučių.
Suplakite atšaldytą grietinę arba grietinę, dalimis supilkite miltelius ir išplakite grietinėlę iki purumo.
Mes formuojame pyragą, sutepdami pyragus kremu.
Pyrago viršų ir šonus taip pat sutepame grietinėle.
Pyragą galite papuošti šokolado drožlėmis ar sausainių traškučiais.
Pyragėlius galite supjaustyti taip, kad jie būtų lygesni, ir supjaustyti auginius į trupinius.
Padarykite šokolado glaistą ir supilkite ant pyrago.
Pyragą dedame į šaldytuvą 4 – 6 valandoms.
Šį pyragą prie arbatos kepu dažniausiai! Skanus ir greitai paruošiamas
Minkštas, subtilus, aromatingas varškės pyragas, kuris paruošiamas labai greitai ir lengvai.
Pagal skonį į įdarą galite pridėti uogų, džiovintų vaisių gabalėlių, riešutų ir kt.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;
– miltai, 350 g;
– sviestas, 100 g;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– cukrus, 150 g;
– žiupsnelis druskos.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
– varškė, 500 g;
– cukrus ir razinos po 100 g;
– vanilinis cukrus pagal skonį;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišyti su druska, cukrumi, minkštu sviestu, masę išplakti maišytuvu.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, į masę supilkite porcijas ir užminkykite tešlą.
Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite rankomis.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dedame į maišelį ir 50 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus razinas, ir pertraukite maišytuvu.
Supilkite razinas ir suminkykite masę iki vientisos masės.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu (arba forma) ir vieną tešlos dalį patrinkite stambia tarka.
Mes jį išlyginame ir išdėstome įdarą.
Ant viršaus įtrinkite antrą tešlos dalį.
Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas nuo 40 iki 50 minučių, bet čia jau žiūrite į savo orkaitę, jei pyrago viršus auksinis, išimkite.
Atvėsinkite formoje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Patarimas : pagal savo skonį į savo įdarą galite pridėti įvairių užpildų – citrusinių vaisių žievelės, džiovintų vaisių, vaisių gabalėlių, uogų.
Pyragas „Medaus Pūkas“ ar tingus medaus pyragas, be lakštų kočiojimo!
Paprastas receptas, be vargo ir daug laiko gaminantis.
Norėdami, kad pyragas būtų dar aromatingesnis ir skanesnis, įpilkite bet kokių užpildų – džiovintų vaisių ar riešutų, cukatų gabalėlių ar aguonų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– medus, 6 šaukštai;
– 320 g miltų;
– druska, trečdalis šaukštelio;
– soda, 1 šaukštelis;
– kiaušiniai, 5 vnt;
– cukrus, 200 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikės :
– grietinė, 800 g;
– cukraus pudra pagal skonį.
Gaminimo procesas
Sumaišykite medų su soda ir padėkite ant silpnos ugnies.
Kai masė pradeda keisti spalvą, nukelkite ją nuo ugnies.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi.
Plakite 5 minutes.
Į kiaušinių masę suberkite medų, minkykite.
Miltus persijokite ir į tešlą suberkite dalis, išminkykite.
Mes sutepame multivarko dubenį augaliniu aliejumi ir padengiame dugną pergamentu.
Išpilkite tešlą, nustatykite kepimo režimą 1 valandai 10 minučių.
Pasiruošimą patikriname iešmu.
Kremui sumaišykite grietinę su milteliais ir plakite.
Išimkite pyragą, atvėsinkite ir supjaustykite 5 pyragais.
Kiekvieną pyragą sutepame grietinėle ir suformuojame pyragą, papuošiame pagal skonį ir pabarstome smulkintais riešutais, tarkuotu šokoladu.
Siunčiame į šaldytuvą mirkti per naktį.
Patarimas: į kremą galite įdėti džiovintų slyvų ar džiovintų abrikosų gabalėlių, pyragas pasirodys daugialypio skonio ir aromato.
Tešlos receptas bet kokiam kepimui
Tai universali tešla, puikiai tinkanti bet kokiems bandelėms su įvairiais įdarais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– augalinis aliejus, 6 šaukštai;
– apie 500 g miltų;
– sausos mielės, 1 pakelis;
– druska, 1 šaukštelis;
– cukrus, 2 šaukštai;
– pienas, 250 ml;
– kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimo procesas
Pienas turi būti kambario temperatūros.
Nedelsdami įjunkite orkaitę 180 laipsnių kampu.
Sumaišykite kiaušinį su druska, cukrumi ir mielėmis, pienu ir minkykite iki vientisos masės, užpilkite augaliniu aliejumi ir vėl sumaišykite.
Miltus persijoti ir supilti į masę 400 g, užminkyti tešlą.
Proceso metu pridėkite iš likusių 100 g, bet žiūrėkite – jei tešla nepaims visų 100 g miltų, tada jos nedėkite.
Tešlą dedame į indą, uždengiame juostele ir rankšluosčiu, dedame į labai šiltą vietą 25 minutėms, galite įdėti į orkaitę.
Minkome tešlą ir iš jos formuojame bet kokį tešlą pagal jūsų skonį.
Kepimo laikas priklausys nuo suktinukų, pyragų ir kt.
Nedaugelis žino šį bandelių receptą. Tai geriausia tešla, kurią improvizavau. Bandelės su varške
Skanios, aromatingos ir minkštos bandelės, įdarytos varške.
Receptas yra paprastas, net pradedantysis virėjas gali tai susitvarkyti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- šilto pieno, 250 ml;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- cukraus, 120 g;
- sviesto, 100 g;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
- 10 g sausų mielių;
- žiupsnelis druskos;
- miltų, 700 g.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- varškės, 360 g;
- cukraus, 2 šaukštai;
- sviesto, 1 valgomasis šaukštas;
- trynys, 1 vnt;
- razinos, žievelė.
Norėdami paruošti purškalus, kurių jums reikia :
- sviesto, 2 šaukštai;
- cukraus, 2 šaukštai;
- miltų, 3 valg.
Gaminimo procesas
Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles, įpilkite porą šaukštų miltų ir sumaišykite. keturi
Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Kiaušinius sumaišykite su likusiu cukrumi ir išmaišykite.
Supilkite ištirpintą sviestą, įpilkite grietinės, sumaišykite.
Masę sumaišykite su tešla iki vientisos masės ir dalimis suberkite persijotus miltus.
Supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą toliau.
Palikite šiltai 1 valandai.
Įdarui skirtą varškę sumaišykite su likusiais produktais.
Įpilkite citrinos žievelės ir razinų ar kitų džiovintų vaisių pagal savo skonį ir norą.
Suformuokite mėsainius ir padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Mes sumaišome visus purškimui skirtus produktus.
Bandeles patepkite plaktu tryniu ir pabarstykite pabarstais.
Mes kepame apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žiūrėkite pagal savo savo orkaitę.
Bandelės turi būti aukso rudumo.
Kvapnios ir skanios bandelės puikiai tinka arbatai gerti prie šventinio stalo.
Lengvas grietinės pyragas su šviežiais arba šaldytais vaisiais ir uogomis
Lengvas grietinės pyragas su šviežiais ar šaldytais vaisiais ir uogomis yra puikus desertas šventiniam stalui ar tiesiog pusryčiams.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– sausainiai arba sausainiai, 200 g;
– vaisių ar uogų, 300 g;
– cukrus, 200 g;
– grietinė, 500 g;
– 30 g želatinos;
– šalto vandens, pusės stiklinės.
Gaminimo procesas
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų.
Tada dedame į vandens vonią ir kaitiname iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Sumaišykite grietinę su cukrumi (galite pakeisti milteliais, todėl masė bus erdvesnė ir greičiau plakama), išplakite ir palaipsniui supilkite želatiną, plakite iki vientisos masės.
Nulupkite vaisius ir supjaustykite gabalėliais.
Taip pat smulkiname smulkius sausainius ar sausainius.
Sumaišykite vaisių (ar uogų) gabalėlius su sausainių (sausainių) gabalėliais.
Nuimamą formą arba tiesiog formą, uždenkite ją plėvele, paskleiskite daug vaisių ir sausainių, užpildykite grietinėle ir sumaišykite.
Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve kelias valandas.
Išimkite iš formos ir papuoškite pagal skonį, galite patepti šaltu šokolado fondantu ir palaikyti šaldytuve 30 minučių.
Varškės sausainiai su obuoliais: taip gamina mama, o dabar darau ir aš. Dalinuosi receptu
Labai minkšti ir aromatingi sausainiai, atrodo skaniai ir gražiai, tokius desertus galite gaminti vaikų šventiniam stalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, 200 g;
- miltų, 200 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- cukraus, 70 g;
- daržovių aliejus. 7 šaukštai;
- kepimo miltelių, 10 g;
- vanilinas pagal skonį;
- obuoliai, 4 vnt;
- citrinos sulčių;
- cukraus, 2 šaukštai;
- sviesto, 30 g.
Gaminimo procesas
Varškę sumalkite su cukrumi ir kiaušiniu, žiupsneliu druskos, vanile ir užpilkite augaliniu aliejumi.
Maišykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite dalis į masę, minkydami minkštą ir lankstų tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir išsiunčiame atvėsti šaldytuve.
Obuolius ir tris nulupkite ant rupios trintuvės, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi.
Troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Padalinkite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną susukite į sluoksnį.
Supjaustome kvadratėliais ir išdėliojame įdarą, užspaudžiame kraštus, kad gautume suktinukus.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.
Jei norite, aušintus sausainius pabarstykite cukraus pudra arba miltelius sumaišykite su cinamonu.
Į obuolius galite dėti graikinių riešutų, bus dar skaniau.
Trijų stiklinių pyragas – vyras dėkingas už skanų ir paprastą desertą
Vienas garsiausių ir populiariausių pyragų receptų.
Tai labai paprasta: pagrindiniai ingredientai matuojami akiniais.
Paimkite bet kokį stiklo tūrį, svarbiausia, kad viskas būtų matuojama vienodai. Turiu 200 g.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukraus, kefyro ir miltų po 1 stiklinę;
- kiaušinis, 1 vnt;
- kakava, 2 šaukštai;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- soda, 1 šaukštelis;
- citrinos sulčių, 1 arbat.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
- grietinė, tiršta, 600 ml;
- cukraus pudros, 3 šaukštai
Gaminimo procesas
Supilkite soda į kefyrą ir sumaišykite.
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, įpilkite į kefyrą, sumaišykite.
Supilkite augalinį aliejų, sumaišykite.
Supilkite persijotus miltus ir išminkykite.
Įpilkite kakavos ir sumaišykite.
Patarimas: imkite kakavą su dideliu riebalų kiekiu, tada pyrago skonis bus labai šokoladinis.
Uždenkite formą pergamentu ir išdėliokite tešlą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, patikriname pasirengimą lazdele.
Atvėsinkite biskvitą ir supjaustykite į tris pyragus.
Grietinę išplakite su cukraus pudra.
Patarimas : jei grietinė nėra naminė ir nėra tiršta, galite įdėti tirštiklio.
Pyragėlius sutepkite kremu, aptepkite viršų ir šonus, pabarstykite kakava.
Siunčiame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Pasirinktinai pyragą galima papuošti šokolado gabalėliais.
Dalis kremo sumaišoma su kakava ir ant torto nupiešiami raštai.
Rezultatas bus šventinė versija.
Karališkas desertas! Varškės aguoninis su persikais
Toks varškės desertas atrodo labai gražus ir apetitiškas, aromatas skleidžiasi toks, kad tikrai norite jį išbandyti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 3 stiklinės;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kakava, 3 šaukštai;
– riebi grietinė, 2 šaukštai;
– margarinas, 200 g;
– tryniai, 5 vnt.
Norėdami paruošti varškės masę:
– varškės, 1 kg;
– cukrus, 1 stiklinė;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– grietinėlės pudingas, 1 pakelis;
– sviestas, 100 g.
Norėdami paruošti aguonų sluoksnį :
– smulkintos aguonos, 1 stiklinė;
– baltymai, 5 vnt;
– bet koks krakmolas, 2 šaukštai;
– cukraus ir kokoso drožlės po 0,5 puodelio.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su kitais produktais, minkykite tešlą, padalykite ją į 2 dalis, apvyniokite folija ir nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai.
Uždenkite formą pergamentu, išdėliokite 1 dalį tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Varškę pertraukiame maišytuvu.
Trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo.
Baltymus atskirai išplakite iki purumo.
Įpilkite minkšto sviesto ir varškės, pudingo ir sumaišykite.
Masę sumaišome su baltymais.
Aguonų sėkloms išplakite baltymus, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki standumo ir tirštumo.
Sumaišykite su aguonomis, krakmolu ir drožlėmis, minkykite mentele.
Paimame paruoštą iškeptą plutelę, suberiame į formą, šaukštu dedame ant viršaus, pakaitomis aguonų ir varškės masės.
Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Išimame, dedame persikų griežinėlius ir ant viršaus patriname antrąją trapios tešlos dalį.
Grįžtame į orkaitę dar 40 – 50 minučių.
Patarimas : kad pyragas gerai iškeptų ir taptų drėgnas, palikite jį atvėsti uždaroje orkaitėje.
Kai atvės, ištraukite ir pabarstykite milteliais arba tarkuotu šokoladu.