Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
Gaminimo procesas
Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.
Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.
Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais.
Į kiekvieną dedame po obuolio skiltelę, pagal skonį pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol paruduos.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas : obuoliai puikiai pakeičiami kitais vaisiais ir uogomis, arba galite dėti marmelado, šokolado, aguonų, džiovintų vaisių.
Tokia tešla taip pat gali gulėti šaldytuve dieną, o sausainiai yra dar oresni ir švelnesni.
Minkšti kaip pūkas! Stebėtinai paprastas bandelių prie arbatos receptas
Paprastas receptas, tačiau bandelės yra labai minkštos ir skanios, šviežios net kitą dieną.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaušinis, 1 vnt;
– miltai, 400 g;
– 200 ml šilto pieno;
– šviežios mielės, 10 g;
– sviestas, 50 g;
– druska, pusė šaukštelio;
– uogienė arba džemas, 150 – 200 g.
Gaminimo procesas
Sumaišome šiltą pieną, cukrų ir mieles.
Įberkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.
Miltus persijoti ir užminkyti tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų.
Dalimis supilkite miltus.
Įpilkite sviesto kambario temperatūros.
Rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą paliekame šiltai 1 valandai, uždengdami folija.
Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Tepkite plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.
Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių.
Sviestas turi būti kambario temperatūros.
Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.