Grybų sriubas ypač mėgsta visi grybų mėgėjai: šis pirmasis patiekalas pasirodo labai kvapnus ir sotus, net jei gaminate ne mėsoje, o daržovių sultinyje ar tiesiog naudojate tik grybus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- pievagrybiai, 300 g;
- bulvės, 4 vnt;
- 1 vnt svogūnų ir morkų;
- saldžiosios paprikos, pusė;
- lydyto sūrio arba pagal skonį, 200 g;
- druska, pipirai, žolelės.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves kubeliais, smulkiai supjaustykite svogūną.
Mes taip pat supjaustome saldžiąsias paprikas į mažus gabalėlius, arba sutarkuojame tarkos pagalba.
Pjaustome bet kokios formos ir dydžio grybus.
Augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus, morkas ir papriką.
Į daržoves suberkite grybus, sumaišykite ir pakepkite 3 minutes.
Įpilkite bulves, užpilkite vandeniu, druska ir virkite, kol bulvės bus paruoštos.
Kai iki virimo pabaigos lieka kelios minutės, įmeskite grybus ir žoleles, lydyto sūrį, sumaišykite ir paskaninkite druska, pipirais ir virkite keletą minučių, kol sriuba užvirs.
Taip pat galite pridėti mėgstamų prieskonių ir žolelių, aromatinių žolelių.
Skaniai patiekite tokią sriubą su grietine ir baltais skrebučiais.
Barščiai žiemą per 15 minučių – kaip tai patogu! Žiemą tai labai padeda ir taupo laiką
Barščių padažas yra paprastas ir greitai paruošiamas, tačiau kaip tai padeda žiemą, kai nereikia ilgai stovėti prie viryklės ir virti barščių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– burokėliai, 3,5 kg;
– saldieji pipirai, 1,5 kg;
– morkos, 2 kg;
– svogūnai, 2 kg;
– augalinis aliejus, 650 ml;
– pomidorai, 3 kg;
– citrinos rūgštis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, 5 šaukštai;
– cukrus, 4 šaukštai;
– pipirų grūdeliai, 20 vnt;
– juodieji pipirai, 20 vnt;
– lauro lapas, 6 vnt
– vandens, jei reikia, 200 ml;
– actas 9%, 150 ml.
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunu 20 stiklainių po 0,5 litro.
Trys burokėliai ir morkos ant stambios trintuvės, supjaustykite pipirus į gabalus, svogūną – kubeliais.
Patarimas: daržoves taip pat galite susmulkinti mėsmaliu su daržovių priedu arba maišytuvu.
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje ir sumaišykite puode su likusiais daržovėmis, augaliniu aliejumi ir citrinos rūgštimi.
Jei daržovės nėra labai sultingos, įpilkite vandens.
Troškinkite masę ant silpnos ugnies po 15 minučių virimo po dangčiu.
Nepamirškite maišyti.
Druska užberkite padažą, įpilkite cukraus, pipirų grūdų ir kvapiųjų pipirų, virkite dar 45 minutes, užvirus ant silpnos ugnies.
Mes išdėstome sterilizuotuose stiklainiuose, priveržkite dangčiais, apverskite ir suvyniokite.
Ruošinį laikau rūsyje arba spintoje.
Jei turite daug tokio ruošinių kiekio, padalykite ingredientų kiekį iš 2, padarykite jį mažiau.