Medus yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį daugelis naudoja kaip naudingą cukraus alternatyvą.
Medaus vartojimas skatina virškinimą, prisotina organizmą būtiniausiais mikroelementais, stiprina imuninę sistemą ir net mažina stresą.
Vis dėlto didžiausią naudą galima gauti tik iš aukštos kokybės medaus, kuris nebuvo praskiestas, sugadintas ar perdirbtas.
Todėl šiandien papasakosime jums, kaip patikrinti medaus natūralumą namuose, kad galėtumėte saugiai valgyti šį skanų produktą ir būti tikri dėl jo kokybės.
KAIP NAMUOSE TIKRINTI MEDŲ
Tie, kurie perka medų, po kurio laiko gali pastebėti, kad stiklainyje susidarė baltos putos.
Tai daugelį gąsdina, nes jie nesupranta, iš kur kilęs šis reiškinys.
Gal medus nesubrendęs ar yra kokių priedų?
Ar apskritai galima jį valgyti?
Iš tikrųjų baltos putos yra natūrali medaus gliukozė.
Jų buvimas rodo, kad medus yra šviežias ir gyvas, jis nebuvo termiškai apdorotas.
Tokio reiškinio susidarymo indelyje priklauso nuo gliukozės ir fruktozės kiekio pačiame meduje.
Medų su balta puta galima ir reikia valgyti.
Toks produktas yra aukštos kokybės, gyvas ir natūralus. Galite valgyti saugiai ir su malonumu.
Tačiau nereikia ilgai laukti po įsigijimo, kol inde susidarys putos. Juk medaus kokybę galite patikrinti ir kitais būdais.
Kartais nesąžiningi pardavėjai į medų prideda krakmolo.
Norėdami pastebėti tokią klastotę, praskieskite šaukštą įtartino medaus stiklinėje šilto vandens ir įlašinkite porą lašų jodo.
Jei vanduo pradeda mėlynuoti, tai reiškia, kad tikrai buvo įdėta krakmolo.
Natūralus produktas ar padirbtas? Norėdami tai sužinoti, pašildykite vielos gabalą ir įdėkite į medų.
Jei medus prilimpa prie metalo, tada mes turime klastotę. Jei viela išlieka švari – medus natūralus.
Aukštos kokybės medus be abejotinų priedų, esant aukštai temperatūrai, nesudegs, neištirps ir nekeis spalvos.
Ir todėl norint patikrinti, pakanka užlašinti medaus ant popieriaus ir uždegti.
Bet atminkite, jei medus įgauna rusvą atspalvį, tada bitės buvo šeriamos cukraus sirupu.
Prieš pirkdami medų geriau patikrinti, todėl atkreipkite dėmesį į jo išvaizdą.
Kokybiškas produktas yra labai klampus, jis gerai matomas, kai perpilamas į stiklainį.
Tiesa, jame yra tik 17–20% vandens, o litras skiesto medaus sveria beveik 1,5 kg.
Sąžiningas pardavėjas tikrai leis jums patikrinti produkto konsistenciją šaukštu ar lazdele.
Ir jei medus tiesiog laša nuo šaukšto, tuomet neturėtumėte jo pirkti.
Natūralus medus turėtų tįsti plona srovele.
Dabar jūs žinote, kaip patikrinti medaus kokybę namuose.
Žinoma, geriau pirkti produktą iš patikimų bitininkų, tada nereikės atlikti tokių eksperimentų namuose.
Jei medų pirmą kartą perkate iš konkretaus pardavėjo, tuomet neturėtumėte iškart imti trijų litrų stiklainio.
Pirkite pabandymui, ir jei viskas pasiteisins, galite ateiti dar kartą.
Nei vienas žmogus nepatikės, kiek daug problemų darže gali išspręsti paprastoji druska
Kad druska daug kur gali pagelbėti buityje, esate ne kartą skaitę.
Bet gal dar nedaugelis žino, kad ji gali išspręsti ir kai kurias problemas jūsų darže.
Paruošėme keletą patarimų, kuriais dalijasi patyrę daržininkai savo tinklaraščiuose.
Ant pomidorų, pavyzdžiui, pastebime pirmuosius fitoftorozės – labai pavojingos ir žaibiškai plintančios ligos – požymius.
Tuomet nedelsiant reikia pagreitinti vaisių nokimą, nes tik taip juos išgelbėsime.
Tuo tikslu pomidorus paprastai rekomenduojama „pamaitinti“ kaliu ir fosforu.
Bet yra ir kitas – efektyvesnis ir paprastesnis būdas.
Pasiruoškite tokį tirpalą: 1 litras vandens ir 100 gramų valgomosios druskos, juo apipurkškite ligos pažeistus augalus.
Po tokios gydomosios operacijos lapai pageltonuos ir nukris, augalų augimas sulėtės ir visa jų energija bus nukreipta vaisiams nokinti.
Be to, plona druskos plėvelė, kuri atsiras ant vaisių, juos apsaugos nuo tolesnio infekcijos plitimo.
Bet galima ir nelaukti, vaizdingai sakant, kol trenks žaibas.
Profilaktiškai augalus galima apipurkšti šviežiu česnakų užpilu – 50 gramų česnakų vienam kibirui vandens ar perrūgusio kefyro – 1 litas vienam kibirui vandens – skiediniu.
Kita problema – blogai augantys burokėliai.
Šakniavaisiai vos didesni už ridikėlį ir visiškai nesaldūs.
Čia taip taip gali pagelbėti druska.
Viename kibire vandens ištirpinkite 35–50 gramus druskos ir šiuo skiediniu pamaitinkite augalus.
Toks maisto papildas naudojamas vasaros pradžioje, kai ant augalų atsiranda aštuoni tikri lapai.
Druskos skiedinys pilamas ne po pačia šaknimi, o į vageles – 10 cm atstumu nuo šakniavaisio.
Jau keleri metai pūva svogūnai?
Kaltininkas – svogūninė musė.
Jei pastebėjote pageltonavusius svogūno laiškus, lysvę nedelsdami užpilkite rupia valgomąja druska – 10 kv. metrų 1 kg druskos.
Žemę gerai palaistykite vandeniu, kad druska ištirptų.
Dalyte Stankuniene
Atsakyti
Olga Mikucioniene
Atsakyti
Terese
Atsakyti
Dėl medaus
Atsakyti