Šis mėsos – bulvių – kopūstų patiekalas su gardžiu grietinės padažu jums tikrai patiks ir dažnai gaminsite.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– vištienos kulšelės, 9 vnt;
– bulvės, 6 vnt;
– svogūnai, 2 vnt;
– morkos, 1 vnt;
– kopūstai, 300 – 400 g;
– pipirai ir paprikos, prancūziškos žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– sojos padažas, 2 šaukštai;
Grietinės padažui :
– majonezas ir grietinė, po 1 šaukštą;
– pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
– druska ir cukrus pagal skonį;
– česnakai pagal skonį.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves gabalais.
Mes nuplauname ir išdžioviname mėsą, tada pabarstome visais prieskoniais, užpilame sojos padažu, porą šaukštų augalinio aliejaus, pipirus.
Marinuokite mėsą 40 – 60 minučių.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, morkas – griežinėliais.
Kopūstus taip pat supjaustome dideliais gabalėliais.
Pagal skonį galite pridėti salierų stiebų ir paprikos.
Įdėkite daržoves į indą, pagardinkite druska, pipirais ir grietinės padažu.
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi, ant jo uždėkite svogūną – mėsą, daržoves ir viską apibarstykite žolelėmis.
Uždenkite folija ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.