Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Išbandykite šią skanią vištienos krūtinėlę pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą. Šis patiekalas tikrai skanus ir paįvairins jūsų mitybą! 

Jums reikės:

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 100 g brie sūrio
  • 2 bulvių
  • 4 kiaušinių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g paprastų miltų
  • 30 ml augalinio aliejaus
Reklama
Gaminimo eiga:

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. 

Įmuškite vieną kiaušinį. 

Pagardinkite mišinį druska ir pipirais, ir išmaišykite. 

Šį bulvių mišinį sudėkite ant lentelės, suformuodami kelis paplotėlius. 

Reklama

Į dubenį įmuškite likusius tris kiaušinius, pagardinkite druska ir suplakite šakute. 

Miltus persijokite į antrą dubenį. 

Vištienos krūtinėlę įpjaukite ir atverskite, padarydami išklotinę. 

Sūrį supjaustykite plonais gabalėliais. 

Uždėkite jį ant mėsos ir uždenkite kita vištienos dalimi. 


Reklama

Tada įdarytus vištienos kepsnelius uždenkite maistine plėvele. 

Išmuškite mėsos plaktuku. 


Reklama
Tada mėsą apvoliokite miltuose, po to kiaušinių masėje. 

Dėkite paruoštus vištienos kepsnelius ant bulvinio blyno ir uždenkite antru bulvių sluoksniu. 

Taip paruoštus gabalėlius dėkite tiesiai į įkaitintą keptuvę su aliejumi. 

Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. 


Reklama
Patiekite su mėgstamu garnyru arba salotomis. 

Linkime gero skonio! 

Papildomas receptas

Išbandykite pridėtame vaizdo įraše antrąjį pateiktą receptą, jei norite švelnios ir traškios vištienos krūtinėlės. 

Šeima bus sužavėta! 

Reklama

Jums reikės:
  • 300 g skrudintos duonos
  • 3 kiaušinių
  • raudonosios paprikos
  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, česnakų miltelių pagal skonį
  • smulkintų krapų
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 50 ml augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Susmulkinkite skrebučius ir paskrudinkite trupinius sausoje keptuvėje. 

Dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite raudonąją papriką ir išplakite. 

Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite džiovintu česnaku ir sumaišykite su smulkintais krapais, citrinos sultimis ir aliejumi. 

Apvoliokite išplaktame kiaušinyje, skrudintos duonos džiūvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. 


Reklama
Padėkite ant popierinių rankšluosčių ir patiekite. 

Mėgaukitės! 


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Neįtikėtina, bet ši pica tikrai paruošiama per 10 minučių! Ji gaunasi labai skani ir puri. 

Puiki idėja pusryčiams ar greitai vakarienei pagal šį „YouTube“ kanalo receptą. 

Išbandykite ir rezultatas jus tikrai nustebins! 

Jums reikės:
  • Kiaušinio – 1 vnt.
  • Sijotų miltų – 6 šaukštų
  • Grietinės – 6 šaukštų
  • Druskos – žiupsnelio
Bet kokių ingredientų, kuriuos galite uždėti ant picos viršaus:
Pavyzdžiui:
  • Salamio – 50-60 g
  • Sūrio – 70-80 g
  • Pomidoro – 0,5 vnt
  • Kečupo – 1,5 šaukšto
Neprivaloma:
  • Alyvuogių
  • Grybų
  • Dešros
Reklama
Gaminimo eiga:
Sumaišykite kiaušinį, grietinę ir druską. 

Maišykite iki vientisos masės. 

Įberkite 6 šaukštus sijotų miltų. 

Išmaišykite tešlą, kad joje neliktų gumulėlių. 

Reklama
Ant įkaitintos keptuvės užpilkite šiek tiek aliejaus ir supilkite į ją tešlą. 

Išlyginkite, kad tešla būtų tolygiai pasiskirsčiusi ant keptuvės. 

Reklama
Uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies dar apie 2 minutes. 

Kai iškeps iš vienos pusės, apverskite. 

Tada picą aptepkite kečupu ir uždėkite įvairaus įdaro. 

Kepkite dar keletą minučių po uždengtu dangčiu, kol sūris ištirps. 
Galite patiekti ant stalo! 

Linkime gero skonio! 

Dar niekada nevalgėte taip skaniai paruoštų bulvių. Puikus tarkuotų bulvių ir kumpio receptas!


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Skanus patiekalas iš tarkuotų bulvių, kumpio ir kiaušinių. Ideali greita vakarienė pagal „YouTube“ kanalo vaizdo įrašą. 

Jums reikės:

  • 4 bulvių
  • 4 kiaušinių
  • Svogūnų laiškų
  • 120 g kumpio
  • Druskos ir pipirų
  • 2 šaukštų miltų
  • Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:

Reklama

Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite – pavyzdžiui, galite naudoti bulvių skutiklį. 

Tada taip paruoštas bulves sudėkite į šaltą vandenį. 
Leiskite šiek tiek pamirkti, kad iš bulvių pasišalintų krakmolas. 

Tuo tarpu supjaustykite kumpį ir svogūnų laiškus. 

Reklama

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. 
Trynius sudėkite į dubenį, kurį prieš tai patepkite aliejumi. 


Reklama

Tada nusausinkite bulves. 
Į bulvių masę sudėkite baltymus (nebūtina sudėti visus 4, dėkite jų tiek, kad masė būtų tinkamos konsistencijos). 

Taip pat suberkite kumpį, svogūnų laiškus, miltus, druską, pipirus ir išmaišykite. 


Reklama
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. 

Bulvių mišinį sudėkite taip, kad viduryje būtų suformuota skylė. 


Reklama
Leiskite šiek tiek apkepti ir į vidurį įmuškite kiaušinio trynį. 

Kepkite iš vienos pusės, apverskite ir leiskite apkepti iš kitos pusės. 


Reklama
Jei norite skystesnio trynio, pirmiausia iškepkite bulvių masę ir tik tada į vidurį įdėkite trynį, tada apversti nereikia. 


Reklama

Linkime gero skonio! 
Vaizdo medžiaga straipsnio pradžioje. 

Neįprasti, bet labai skanūs čeburekai su kopūstais ir malta mėsa


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Ar kada nors bandėte kepti čeburekus be įprastos tešlos? Pasirodo, viskas yra įmanoma: jei šaldytuve turite kopūstą ir maltos mėsos, paruošti čeburekus galėsite be jokio vargo. 

Jums reikės:
  • 1 kopūsto
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 šaukštelio druskos
  • Maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių (pagal skonį)
  • Tešlai: 4 kiaušinių, 2 valg. š. miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Kaip gaminti?

Nupjaukite kopūsto kotelį. 10 minučių kopūstą apvirkite ir išskaidykite atskirais lapais. 
Reklama
Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną, apkepkite augaliniame aliejuje. 

Suberkite tarkuotas morkas, pakepinkite. 

Apkeptas daržoves įmaišykite į maltą mėsą, įberkite druskos ir kitų prieskonių. 


Reklama
Ant pusės kopūsto lapo uždėkite porą šaukštų faršo, paskleiskite labai plonu sluoksniu. Uždenkite antrąja lapo puse. 


Reklama
Sumaišykite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. 

Paruoštą „čebureką“ panardinkite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. 


Reklama
Gerai apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. 

Skanaus! 

Visą gaminimo procesą galite pamatyti šiame vaizdo įraše, šio recepto pradžioje.

Kopūsto griežinėlius išdėliojame ant kepimo skardos ir dedame į orkaitę 


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Paprasta daržovė tapo skanesnė už mėsą. 

Kopūstai retai patiekiami kaip atskiras patiekalas, dažniau galite juos sutikti salotose ir sriubose. 

Tačiau išmokysime šią paprastą daržovę gaminti taip, kad ji taptų skanesnė už mėsą: visą kopūsto galvą supjaustome apskritimais ir pašauname į orkaitę. 

Reklama

Keturioms porcijoms prireiks kilogramo kopūsto, augalinio aliejaus (geriau aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus), druskos ir absoliučiai bet kokių prieskonių, čia atsiveria platus laukas eksperimentams. 

Galite apsiriboti paprastais juodaisiais pipirais, net ir su jais kopūstai bus skanūs. 

Reklama

Geriau rinktis mažo dydžio galvutę, taip patogiau ir greičiau iškeps. 

Nuo kopūsto nulupkite viršutinius lapus ir supjaustykite storais, maždaug 3 centimetrų griežinėliais. 

Reklama

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, lengvai patepkite aliejumi. 

Išdėliokite kopūstus, kiekvieną apskritimą pabarstykite pasirinktais prieskoniais ir gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi. 

Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 45 min. 

Patiekiant tokius kopūstus daugiau nieko nereikia. Jis išlieka skanus ir atšalęs. 

Skanaus! 

Močiutė iš kaimo pasidalino užkandžio receptu, kurį visada patiekia ant stalo ir kainuoja centus




Paprastas, bet skanus užkandis iš pomidorų, kiaušinių ir žolelių su česnaku.

Gaminimui jums reikės šių ingredientų:

– virti kiaušiniai, 3 vnt;
– krapai ir petražolės, žalieji svogūnai krūvoje;
– pomidorai, 2 vnt;

– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– druskos ir pipirų;
– majonezas, 2 šaukštai
Reklama
Gaminimo procesas

Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir tris ant vidutinės trintuvės.

Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Smulkiai supjaustykite česnaką arba permeskite per spaudą.

Sumaišykite kiaušinius, žoleles, česnaką, majonezą, druską pagal skonį ir pipirus.

Šiuo užtepu aptepame pomidorų apskritimus ir patiekiame.

Patarimas: šį patiekalą galima paįvairinti įvairiais priedais. 

Pavyzdžiui, labai skanu į masę įmaišyti tarkuoto kietojo sūrio ar lydyto sūrio, taip pat labai skanu gaunasi su varške, tereikia masę pasūdyti. 

Jei mėgstate įvairius skonius, įdėkite smulkiai pjaustytų raugintų agurkų.
Reklama
Žuvies įdarų mėgėjams siūlome paimti bet kokią aliejuje konservuotą žuvį, susmulkinti šakute ir sumaišyti su tarkuotu kiaušiniu, krapais, žaliais svogūnais ir šią skanią masę uždėti ant pomidorų.

Taip pat gaunama originaliai su keptais pievagrybiais, tik mes juos kepame sausoje keptuvėje kol išgaruos skystis ir sumaišome su krapais, kiaušiniu ir majonezu.

Greičiausi pyragėliai iš visų, kokius tu gaminai! Nei miltų, nei varginančio minkymo


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Tokie pyragėliai gaminami labai greitai ir jums prireiks produktų, kurių visada turite.

Paruošimui jums reikalingi tokie ingredientai:

– bagetė 1 vnt

– pievagrybiai  200g

– kietasis sūris 100 g

– grietinė 3 valgomieji šaukštai

– svogūnas 1 vnt

– česnakas 1 skiltelė

– druska ir juodieji pipirai pagal skonį

– saulėgrąžų aliejus 50 ml

Pjaustome bagetę riekutėmis (5-7 cm ilgio) ir atsargiai išimame minkštimą taip, kad apačioje liktų duonos dugnas.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama

Grybus nuplauname, nuvalome ir pjaustome nedideliais gabalėliais. 

Svogūnus ir česnakus irgi smulkiname. 

Kepame grybus su svogūnais kol bus gatavi, dedame česnakus, druską ir pipirus, grietinę ir esant pageidavimui, sukapotus krapus. 

Masę gerai išmaišome.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama

Skardą sutepame aliejumi ir išdėliojame bagetę. Imame kiekvieną gabalėlį ir pripildome įdaro. Stambiai sutarkuojame sūrį ir pabarstome įdaro viršų.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame skanėstą 5-7 min, kol riekutės parus, o sūris išsilydys.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama

Įdarui jūs galite paimti dešrą – rūkytą ar virtą, kumpį, virtus kiaušinius ir žuvies ar kepenėlių paštetą. 

Skaniai ir sultingai gausis, jei jūs į įdarą įdėsite smulkiai sukapotą šviežią pomidorą ar raugintą agurką – tai suteiks pikantiškumo ir naujų skonio natų.

Teisinga tešla yra pagrindinis dalykas: aš jums papasakosiu, kaip paruošti greitus ir purius pyragėlius be mielių




Tešla yra labai minkšta ir lanksti, puikiai tinka įvairiems įdarams. 

Aišku, tokius pyragus kepsime keptuvėje, bet jie taip pat nuostabiai gaunasi su uogiene, įdaras neišplis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kefyras, 250 ml;
  • grietinė, 50 ml;
  • miltų, 400 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • soda, pusė šaukštelio;
  • augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Mes imame produktus kambario temperatūroje. 

Kefyrą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.

Patarimas: pabandykite paimti riebų kefyrą ir grietinę, būtent jie suteikia pyragams puošnumo ir oro, švelnumo.

Miltus persijokite ir dalį sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, sumaišykite.

Dabar dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jūs galite turėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla nebūtų lipni.

Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.

Pagaminkite įdarą pagal savo skonį, galite bulvių košę ar troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliais svogūnais ir kt.
Reklama
Mes sutepame rankas augaliniu aliejumi ir formuojame pyragus. 

Iš šio tešlos tūrio gausite 10 vnt.

Kepkite pyragus iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje.

Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas. 

Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukraus, 180 g;
  • miltų, 160 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • vanilinas;
  • riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.

Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.

Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.

Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.

Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Reklama
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.

Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais. 

Pasirodo ir labai skanu.

Jokios žalos figūrai! Mažo kaloringumo varškės sausainiai su obuoliais


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;

– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 100 g;

– varškė, 250 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.

Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.

Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.

Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais.

Į kiekvieną dedame po obuolio skiltelę, pagal skonį pabarstome cukrumi ir cinamonu.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol paruduos.
Reklama
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas : obuoliai puikiai pakeičiami kitais vaisiais ir uogomis, arba galite dėti marmelado, šokolado, aguonų, džiovintų vaisių. 

Tokia tešla taip pat gali gulėti šaldytuve dieną, o sausainiai yra dar oresni ir švelnesni.

Minkšti kaip pūkas! Stebėtinai paprastas bandelių prie arbatos receptas


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Paprastas receptas, tačiau bandelės yra labai minkštos ir skanios, šviežios net kitą dieną.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaušinis, 1 vnt;
– miltai, 400 g;
– 200 ml šilto pieno;

– šviežios mielės, 10 g;
– sviestas, 50 g;
– druska, pusė šaukštelio;

– uogienė arba tiršta uogienė, 150 – 200 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišome šiltą pieną, cukrų ir mieles.

Įberkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.

Miltus persijoti ir užminkyti tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų. 

Dalimis supilkite miltus. 

Įpilkite sviesto kambario temperatūros. 
Reklama

Rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą paliekame šiltai 1 valandai, uždengdami folija.

Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Tepkite plaktu kiaušiniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Reklama
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.

Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių. 

Sviestas turi būti kambario temperatūros. 

Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.

Labai paprasta, sausainiai su įdaru. Tiesiog dovana darbo ir švenčių dienomis: kepiniai prie arbatos


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai. 

Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles. 

Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • grietinė, 130 g;
  • cukraus, 40 g;
  • atšaldyto sviesto, 110 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • miltų, apie 350 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
  • žiupsnelio druskos ir vanilino;
  • uogienė arba konservai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.

Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.

Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.

Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.

Supjaustykite tešlą į 15 dalių.

Pabarstykite stalą miltais.

Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.

Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.

Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama

Tai ruošia visi mano kaimynai. Greitas ir lengvas desertas prie arbatos


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Lavašas, be abejo, yra universalus produktas, į kurį galite įvynioti viską, ko norite.

Tai apskritai yra recepto idėja,  nes galima naudoti bet kokį įdarą.

Man patinka gaminti desertus, kurie užima minimalų laiką.

Jei šaldytuve yra pitos duonos, tuomet jūs vakarieniaujate ar užkandžiaujate. Visada šaldytuve turiu pakuotę lavašo.

  • Jums reikės:
  • Lavašas 6 vnt. apvalus
  • Virtas kondensuotas pienas 1 skardinė
  • Riešutai 200 gr.
  • Kiaušinis 1 vnt. (tepimui)

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Desertui naudosiu riešutų mišinį, jūs naudojate tuos, kurie jums patinka.

Paliksiu keletą riešutų papuošimui, likusius sumalsiu trintuve.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Imame lavašą ir sutepame (mano atveju) virtu sutirštintu pienu.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Ant viršaus pabarstykite smulkintais riešutais ir susukite į vamzdelį.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Dabar įdėkite gautą ritinį į kitą pita duoną ir susukite, antrą pita duoną sutepkite kondensuotu pienu tik iš vienos pusės, kad ji laikytųsi kartu.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Aš pagaminau 3 tokius suktinukus.

Mes dedame juos į kepimo skardą.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Patepkite kiaušiniu, jei norite, papuoškite riešutais viršuje.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Mes dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, aš kepiau 10 minučių, kol šviesiai parudavo.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!
Reklama
Gaunami sultingu vidumi, traškia išore desertai. Skonis šiek tiek panašus į baklavą.

Šaldytuve visada turiu varškės. Parodysiu, kokį skanumėlį ruošiu prie arbatos


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Mano šeimoje visi labai mėgsta įvairius varškės kepinius ir aš visada įsitikinu, kad šis produktas buvo šaldytuve. 

Noriu jums pasiūlyti paprastą ir lengvą varškės sausainių receptą, kuris visada būna puikus.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • varškės, 250 g;
  • sviesto, 180 g4
  • žiupsnelis druskos4
  • soda, pusė šaukštelio;
  • miltų, 250 g;
  • cukraus, apie 150 g pagal jūsų skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Geriausia imti sausą varškę, jei jūsų labai drėgna, leiskite jai nutekėti ir gerai išspausti. 

Galite iš anksto užšaldyti, tada atitirpinti ir išspausti serumą marle.

Varškę sumaišykite su sviestu, druska ir soda, minkykite iki vientisos masės.

Miltus persijokite ir į masę suberkite porcijas, minkykite minkštą tešlą.

Patarimas: turėtumėte pridėti miltų dalimis, kad nepabarstytumėte ir neužkimštumėte tešlos, kitaip kepant ji nukris.
Reklama
Tešlą dedame į maišelį ir dedame į šaldytuvą 30–40 minučių.

Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną susukite į apskritimą, iki 3 mm storio.

Pabarstykite tešlą cukrumi, supjaustykite trikampiais-segmentais.

Susukite kiekvieną trikampį ir įdėkite sausainius į kepimo skardą, padengtą pergamentu. 

Taip pat galite pabarstyti cukrumi viršuje arba tiesiog pamirkyti vieną pusę cukrumi.

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Reklama
Mes kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tačiau žiūrėkite į savo orkaitę – sausainiai turi būti aukso rudos spalvos.

Reklama
Jei norite, į vidų galite įdėti ilgalaikio įdaro – aguonos ar riešuto, iš džiovintų vaisių.


Mėgstamiausias delikatesas, skanu ir lengva pasigaminti! Kreminiai suktinukai




Suktinukai su grietinėle yra labai skanūs ir paprasti. 

Smėlio ritinėliai su klasikiniu kremu yra vieni mėgstamiausių desertų mūsų šeimoje, kuriuos gaminu ir nemokamai, ir šventiniam stalui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • grietinė, 130 g;
  • miltų, 270 g;
  • sviesto, 125 g;
  • žiupsnelis druskos.

Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
  • trynių, 3 vnt;
  • pieno, 250 ml;
  • cukraus, 100 g;
  • kukurūzų krakmolas, 2 šaukštai;
  • minkšto sviesto, 100 g;
  • vanilino pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Visus produktus, išskyrus sviestą, sumaišome iki vientisos masės ir keptuvę dedame ant silpnos ugnies.

Virkite grietinėlę nuolat maišydami, kol sutirštės, atvės.

Minkštą sviestą išplakite iki purumo ir dalimis supilkite grietinėlę, plakite iki vientisos masės.

Tešlai įsijokite miltus ir į juos įpilkite sviesto ir druskos gabalėlių.

Masę rankomis sutrinkite į trupinius.

Mes pristatome grietinę ir minkome tešlą.

Tešlą dedame į maišelį ir 30 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Reklama
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 2 mm storio tešlos sluoksnį.

Mes supjaustome sluoksnį plonomis juostelėmis.

Kiekvieną juostelę suvyniojame vamzdeliu ant metalinių vamzdelių ir dedame į kepimo skardą, padengtą pergamentu.

Kepame mėgintuvėlius 200 laipsnių temperatūroje iki šviesiai auksinės rudos spalvos.

Išimame metalinius vamzdelius iš sausainių ir paliekame atvėsti.

Mes įdėjome grietinėlę į konditerinį maišelį ir išspauskite jį į kiekvieną mėgintuvėlį.

Reklama
Jei pageidaujama, šiaudelius taip pat galima apibarstyti cukraus pudra.

Jei jums patinka lengvi citrusinių vaisių aromatai, tuomet į kremą galima įdėti citrinos žievelės. 

Jūs galite padaryti mėgintuvėlius su citrinos žievelėmis, pridėdami jį prie tešlos.

Aš perku nebrangią grietinę. Tortas be kepimo iš trijų ingredientų, plius kremas, dabar mes nuolat ruošiame prie arbatos


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Tokį pyragą galima greitai ir paprastai pagaminti bet kokioms šventėms, o receptą gali tvarkyti net vaikas ir pradedantysis virėjas. 

Paprasti tortai keptuvėje ir kvapnus kremas yra viskas, ko reikia.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukraus, 200 g;
  • miltų, 380 g;
  • grietinė, 200 g;
  • vanilinas;
  • kepimo miltelių, 1 arbat.

Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :

  • grietinė, 600 g;
  • cukraus pudros, 5 valg.
  • tirštiklis grietinei, 2 pakuotės.
Reklama
Gaminimo procesas

Pagal skonį sumaišykite grietinę su cukrumi ir vanile.

Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į masę ir minkykite minkštą, o ne lipnią tešlą.

Padalinkite tešlą į 8 dalis ir apvoliokite kiekvieną keptuvės dydį.

Įkaitinkite keptuvę ir sausai kepkite, kol pagels. 

Tai trunka porą minučių.

Grietinę sumaišykite su vanile ir cukraus pudra, plakite mikseriu ir, kai visi ingredientai bus sujungti, įpilkite tirštiklio. 

Plakite iki tirštumo.

Mes suformuojame pyragą, gausiai sutepdami biskvitus grietinėle.

Reklama
Mes taip pat sutepame pyrago viršų ir šonus, apibarstome sausainių trupiniais ir keletą valandų siunčiame į šaldytuvą.

Aš paruošiu tokį pyragą su kremu, o pyragą formuoju, kai kremas yra karštas. 

Kol desertas yra ant stalo ir atvėsta, pyragai yra gerai mirkomi ir po kelių valandų jį galima patiekti su arbata.

1 stiklinė kefyro ir 20 minučių! Greitas tortas prie arbatos, viską sumaišykite ir viskas!


Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!

Pyragą galima gaminti ne tik su kefyru, bet ir su naminiu jogurtu, natūraliu jogurtu. Kremą taip pat galite pasigaminti pagal savo skonį.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– miltai, 160 g;
– cukrus, 200 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;

– kakava, 2 šaukštai;
– soda, 1 šaukštelis;
– kefyras, 250 ml.

Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :

– grietinė arba grietinė, 400 ml;
– cukraus pudra. 100 g;

– vanilinas pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purumo šluotele ir ištirpindami cukrų.

Supilkite kefyrą, įpilkite actu arba citrinos sultimis užpiltos sodos,

Sumaišykite miltus su kakava ir persijokite tiesiai į pagrindą, minkykite tešlą šluotele.

Uždenkite formą pergamentu ir išpilkite trečdalį tešlos. 
Reklama

Privalote iškepti 3 pyragus.

Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas – 10 – 15 minučių.

Suplakite atšaldytą grietinę arba grietinę, dalimis supilkite miltelius ir išplakite grietinėlę iki purumo.

Mes formuojame pyragą, sutepdami pyragus kremu. 

Pyrago viršų ir šonus taip pat sutepame grietinėle.

Pyragą galite papuošti šokolado drožlėmis ar sausainių traškučiais. 
Reklama

Pyragėlius galite supjaustyti taip, kad jie būtų lygesni, ir supjaustyti auginius į trupinius. 

Padarykite šokolado glaistą ir supilkite ant pyrago.

Pyragą dedame į šaldytuvą 4 – 6 valandoms.