Aš taip kepu mėsą ir visą savaitę keičiu garnyrus! Mėsa tirpsta burnoje

Aš taip kepu mėsą ir visą savaitę keičiu garnyrus! Mėsa tirpsta burnoje
Geriau gaminti šį patiekalą dideliais kiekiais – mėsa ilgą laiką laikoma šaldytuve ir galite paprasčiausiai pakeisti jai įvairiausius garnyrus, paruošti salotas iš šviežių daržovių. Jums nereikia kasdien galvoti apie tai, kokį mėsos patiekalą gaminti – jūs tiesiog turite jį pašildyti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– svogūnai, 2 vnt;
– žolelių sausas mišinys (bazilikas, čiobreliai, rozmarinas), 1 arbatinis šaukštelis;
– pipirai, trečdalis šaukštelio;
– lauro lapas, 2 vnt;
– adžika, 1 arbatinis šaukštelis;
– pusiau saldus rožių vynas arba pagal jūsų skonį 70 ml;
– vandens, 100 ml.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais arba gabaliukais, bet smulkiai ir plonai – virimo metu jis turės tarsi ištirpti.

Pašildykite augalinį aliejų ir įpilkite cukraus, sumaišykite iki vientisos masės ir padėkite mėsą, sumaišykite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.

Pagal skonį įberkite prieskonių ir druskos, išmaišykite ir kepkite 3 – 4 minutes.
Reklama
Supilkite adžiką, užpilkite vandeniu ir supilkite svogūną. 

Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 – 40 minučių, kol svogūnas ištirps. Jis turėtų būti labai minkštas, virsti tirštu padažu. Nepamirškite periodiškai maišyti.

Supilkite vyną, sumaišykite ir troškinkite apie 5 minutes be dangčio.
Reklama
Patiekite su įvairiais garnyrais.

Rausvasis vynas yra originalaus recepto, bet aš bandžiau ir su baltu, ir su raudonu, ir be vyno – jis bet kokiu atveju pasirodo labai skanus. Galite jį pakeisti sojos padažu, bet įpilkite 1 arbat šaukštelį.

Paprasta ir skanu. Lengviausias skanios mėsos be orkaitės receptas




Mėsa pasirodo minkšta ir sultinga, aš tokį ritinį gaminu net šventiniam stalui. 

Mums nereikia orkaitės, viską darome puode.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaulienos sprandinė, 1200 kg;
  • vandens, 3 l;
  • svogūnų lukštų, 100 g;
  • druskos, 2 – 3 šaukštai;
  • česnakas, lauro lapas, pipirai.
Reklama
Gaminimo procesas
Sumaišome visus prieskonius. 

Galite pasiimti ne tik išvardytus, bet ir mėgstamiausius.

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, surišame siūlu.

Mes dedame mėsą į puodą, įpilame vandens, druskos ir prieskonių, česnako, lauro lapo ir visų prieskonių pagal skonį.

Reklama
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 1,40 min.

Mėsą atvėsinkite sultinyje, tada nuimkite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Mes sumaišome visus "presu" supjaustytus prieskonius ir česnaką, aromatines žoleles ir įtriname mėsos gabalėlį.

Mes suvyniojame jį su pergamentu ir per naktį išsiunčiame į šaldytuvą.
Reklama

Kitą dieną gauname labai skanų užkandį, kurį supjaustome griežinėliais ir patiekiame.

Skaniau įdaryti kopūstai ir geriau nei kotletai. Vakarienė orkaitėje be vargo


Aš taip kepu mėsą ir visą savaitę keičiu garnyrus! Mėsa tirpsta burnoje

Mėsos kaminai, kepami su sūriu orkaitėje – kas gali būti paprasčiau ir skaniau. Galite gaminti maistą pietums, vakarienei ir pasiimti su savimi į darbą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– 500 g maltos mėsos;
– svogūnai ir morkos, 1 vnt;
– kopūstai, 200 g;

– druska, pipirai, žolelės;
– sūris, 100 g;
– pomidoras, 1 vnt;

– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas
Maltą mėsą imkite pagal savo skonį, galite ją surūšiuoti, pagardinti druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais pagal skonį.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol bus pusiau apvirti.

Tris morkas ant rupios trintuvės ir suberkite į svogūną, troškinkite daržoves iki minkštumo.

Smulkiai ir plonai supjaustykite kopūstus ir suberkite į daržoves, troškinkite, druska ir pipirais.

Patarimas : į daržoves taip pat galite pridėti žolelių, česnako ir šiek tiek aitriųjų pipirų.
Reklama
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.

Suformuojame faršo rutuliukus ir dedame juos į kepimo skardą. 

Taurės pagalba viduryje padarykite įdubimą, į kurį paskleidžiame šaukštą daržovių.

Kiekvieną kaminą ant viršaus uždenkite pomidorų apskritimu, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Reklama
Patiekalą patiekiu karštą, bet ir šaltą, jis labai skanus – šaltos mėsos užkandis.