Vištienos filė bus dar minkštesnė, sultingesnė ir švelnesnė, jei šiame recepte naudosite kiaušinius ir krakmolą, todėl patiekalas turės ryškų, natūralų, mėsos skonį ir aromatą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos filė, 600 g;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- krakmolas, 2 šaukštai;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- mažai daržovių.
Gaminimo procesas
Filė nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite filė plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Trynius sumaišykite su mėsa, įpilkite bet kokių prieskonių pagal skonį ir česnako, spausto per presą.
Supilkite krakmolą ir sumaišykite. Palikite masę 15 minučių, kartais maišydami.
Baltymus šiek tiek pasūdykite ir plakite mikseriu iki stabilios masės.
Mėsos gabalėlius galite panardinti į baltymus ir įdėti į keptuvę iš abiejų pusių.
Aš tiesiog sumaišau baltymų masę su mėsa ir po gabalėlį dedu į keptuvę ir kepu.
Aš patiekiu patiekalą su įvairiais naminiais padažais su grietine arba majonezu su žolelėmis ir garstyčiomis. Tai puikiai dera su įvairiais garnyrais iš bulvių, virtų ryžių ir grikių.
Vyras parodė, kaip pagaminti krūtinėlę skanesnę už kotletus. Aš pagaminu tik per 15 minučių, dabar ji visada sultinga
Vištienos krūtinėlė pagal šį receptą pasirodo nepaprastai minkšta ir sultinga. Visa tai dėka ypatingos duonos ir tešlos.
Gamindami praleisite minimaliai laiko, tačiau iš šio patiekalo gausite maksimalų malonumą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos filė, 500 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- sūrio, 200 g;
- grietinės, 2 šaukštai;
- krakmolo, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- sojos padažo, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Vištienos mėsą supjaustome sluoksniais ir labai gerai išmušame.
Druska ir pipirai, pabarstykite mėgstamais vištienos prieskoniais.
Tešlai sumaišykite grietinę ir kiaušinius, sojos padažą, krakmolą.
Patarimas : Kad padažas taptų daug vienodesnis, pirmiausia išplakite kiaušinius, tada pridėkite juos prie kitų ingredientų.
Sūrį sutarkuokite per smulkią tarką.
Nusausinkite kotletus servetėlėmis ir pamirkykite tešloje, tada apvoliokite sūryje, vėl panardinkite į tešlą ir sūrį.
Kaitinkite augalinį aliejų šiek tiek virš vidutinės ugnies ir greitai apkepkite kotletus iš visų pusių.
Mes ištepėme jį ant servetėlių ir tada įdėjome į indą.
Šiuos kotletus patiekiu su šviežių daržovių salotomis, bulvių koše ir kitais garnyrais.