Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

2021-11-29 Autorius Worldrecipes.lt

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Šis padažas pakeičia žalingą majonezą. 

Receptas ir skonis labai panašūs į klasikinį majonezą, tačiau vietoj kiaušinių trynių čia obuolių tyrė. 

Jūs gaunate skanų padažą, panašų į majonezą, tačiau be lašo cholesterolio.

Kokių produktų reikia:

– 3 nedideli obuoliai (iš tyrės, kuri gausis, reikia vos 100-130 g)
 – 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
 – 1 valgomasis šaukštas obuolių acto ar citrinos sulčių
 – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo druskos
 – 1 arbatinis šaukštelis su kaupu cukraus
 – 100 ml saulėgrąžų aliejaus
Reklama
Pereiname prie gamybos proceso:

Šiam padažui geriausiai tiks vėlyvi obuoliai. 

Šįkart aš gaminau iš antaninių.

Iš pradžių iškepkite obuolius orkaitėje, kol taps minkšti.

Paskui pertrinkite juos per sietelį be odelės, sėklų ir uodegėlių.

Į gautą tyrę dėkite garstyčias, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos ir cukraus. 

Suplakite viską iki vienalytės masės. 

Galite įberti žiupsnelį juodųjų pipirų, jei norite.

Reklama
Nenustodami plakti, plonyte srovele pilkite į masę aliejų. 

Geriau imkite rafinuotą.

Jei jūs turite blenderį, kuris užsidaro, tai pilkite aliejų po truputį ir plakite po kiekvieno papildymo. 

Tada padažas neišsisluoksniuos.

Štai koks jis gaunasi:

Padažas gaunasi švelnus ir šviesesnis, nei buvo obuolių tyrė iš pradžių. 

O dar jis lengvas ir niekada neatspėsi, kad pagamintas iš obuolių.
Reklama
Laikykite šaldytuve, ten jis dar taps tirštesnis.

Visi ieško šio recepto. Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištienos filė


Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Su džiovintomis slyvomis visos salotos gaunamos labai originalaus skonio; jos dažnai dedamos į brangiausius restoranų patiekalus. 

Taigi šios salotos priklauso aukščiausios klasės klasei, nors jose nėra brangių produktų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • slyvos, 12 – 14 vnt;
  • vištienos filė, dalis;
  • pievagrybiai, 12 vnt;
  • Korėjietiškos morkos, 100 g;
  • konservuotų kukurūzų, 5 valg.
  • majonezas, 2 šaukštai;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • druska pipirai.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir pamarinuokite acte, cukruje ir druskoje (po 0,5 šaukštelio), užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti. 

Prieš dedant į salotas, išspauskite.

Mes mėsą supjaustome kubu ir kepame nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol aukso ruda ir atvės.

Grybus supjaustykite gabalėliais ir bet kokiu būdu apkepkite. Taip pat kietas.

Slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Smulkiai supjaustykite korėjietiškas morkas.

Sumaišome mėsą, slyvas, morkas, svogūnus, kukurūzus ir grybus.

Pagal skonį druska ir pipirai, pagardinkite majonezu.
Reklama
Patiekimui galite išdėstyti porcijomis arba įdėti į indą, papuošti figūrinėmis morkomis ir žalumynais.


Reklama

Visų dievintos salotos nuo sovietinių laikų! Ne sensta, o priešingai, populiarėja


Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Labiausiai paplitusios ir visiems žinomos salotos, galite jas išdėstyti taip, kad jos virstų kulinarijos meno šedevru. 

Taigi su šiomis „Mimosa“ salotomis galite padaryti taip, kaip aš – suformavau gražų suktinuką.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • žuvies konservai, 1 skardinė;
  • kiaušiniai, 7 vnt;
  • bulvės, 1 vnt;
  • morkos, 2 vnt;
  • sviesto, 50 g;
  • žalumynai ir žalieji svogūnai.

Norint pagaminti majonezą jums reikia :
  • augalinis aliejus, 150 ml;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • cukrus, trečias šaukštelis;
  • druskos, 0,5 šaukštelio;
  • citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas;
  • garstyčios, 1 šaukštelis.
Reklama
Gaminimo procesas

Išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius, atvėsinkite.

Paimkite žuvies konservus pagal savo skonį.

Baltymus ir trynius atskirai patrinkite smulkia tarka.

Trys morkos ir bulvės ant rupios trintuvės.

Jei ruošiate naminį majonezą, sumaišykite visus produktus ir pertraukite panardinamą maišytuvą.

Šakute sutrinkite žuvį su aliejumi.

Susmulkinkite žalumynus ir žalius svogūnus.

Ant stalo išdėliokite maistinę plėvelę ir išpilkite trynius stačiakampio pavidalu. 

Mes gaminame majonezo tinklelį.
Reklama
Tepame baltymus ir majonezo tinklą.

Mes paskleidžiame morkas ir majonezo tinklą.

Bulvės ir majonezo tinklas.

Tarkuotas sviestas.

Įstatykite žuvį į stačiakampio vidurį iš visų produktų.


Reklama
Dabar, naudodami plėvelę, vyniojame ritinį.

Reklama
Mes suvyniojame ritinį su folija ir keletą valandų siunčiame į šaldytuvą.

Išimame iš šaldytuvo, nuimame plėvelę ir dedame ant indo, papuošiame žolelėmis pagal skonį, galite gaminti gėles iš kiaušinio baltymo pusių su tryniu viduryje.


Daugelis ieško, bet nežino, kaip tai skanu. Karališkos salotos!


Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Šios rūšies salotose pagrindinis akcentas yra puikus kontrastingų skonių derinys: saldūs apelsinai ir sūdytos krabų lazdelės, česnakai ir kukurūzai – tai labai originalu ir tinka prie kitų užkandžių.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • krabų lazdelės, 8 vnt;
  • oranžinė, 1 vnt;
  • kiaušiniai, 8 vnt;
  • česnako, 1 skiltelės;
  • konservuotų kukurūzų, 4 valg.
  • majonezo, 2 šaukštai
Reklama
Gaminimo procesas
Mes nesupjaustome visų produktų smulkiais gabalėliais – salotose turėtumėte pajusti kiekvieno produkto skonį ir tai yra jo grožis.

"Perleiskite" česnaką per specialų įrankį arba smulkiai supjaustykite.

Visus produktus sumaišome ir pagal skonį pagardiname majonezu.

Reklama
Konservuotus ananasus kartais pakeičiu apelsinais, kuriuos imu kubeliais arba žiedais, supjaustytus gabalėliais. Tai taip pat pasirodo originalus ir skanus. Jei nemėgstate kukurūzų, galite pakeisti žirnius.

Naujas kopūstų salotų receptas. Toks skanus, kad norisi valgyti ir valgyti nesustojant


Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Kopūstai tinka ne tik įdaryti kopūstams ir pyragams bei pyragams įdaryti. 

Iš daržovės paruošiama daugybė skanių ir sveikų salotų su įvairiais papildomais produktais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kopūstai, 200 g;
  • šviežias agurkas, 1 vnt;
  • krapai, 1 kekė;
  • česnako, 2 gvazdikėlių;
  • druska pipirai;
  • majonezas.
Reklama
Norėdami gaminti blynus, jums reikia :
  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • pienas, 50 ml;
  • druska.

Gaminimo procesas
Skaniausi salotos gaminamos iš jaunų kopūstų.

Blyneliams kiaušinius sumaišykite su šakute su druska ir apkepkite kelis plonus lietinius, juos atvėsinkite ir supjaustykite plonais makaronais.

Supjaustykite kopūstus ir supjaustykite agurką juostelėmis.

Smulkiai supjaustykite česnaką arba perleiskite per presą. Bet geriau, jei inde česnakas jaučiamas gabalėliais, todėl aromatas išlieka ilgiau nei išspausto.
Reklama
Krapai, taip pat galite įdėti petražolių, smulkiai supjaustyti.

Mes sumaišome visus ingredientus, druską ir pipirus pagal skonį.

Pagal skonį pagardinkite majonezu arba grietine.

Jei salotos buvo pagamintos iš produktų, ištrauktų iš šaldytuvo, tada nedelsdami patiekite juos prie stalo. 

Galite nusiųsti į šaldytuvą 30 minučių atvėsti.

Reklama
Salotos sėkmingai derinamos su mėsos patiekalais – šviežios ir lengvos salotos sumažins patiekalų riebalų kiekį ir padės greičiau virškinti maistą skrandyje.

Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu


Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 600 g;
  • 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
  • vištienos krūtinėlė, 600 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
  • karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.

Obuolys – plonais griežinėliais.

Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.

Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Reklama
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.

Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.

Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.

Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Reklama
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.

Dabar aš kopūstų netroškinu ir nekepu. Dabar kopūstus gaminu kartu su kumpeliais: neriebus ir skanus maistas


Ingredientai:

  • 1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
  • 4 vištienos kumpeliai
  • 1-2 svogūno galvos
  • 1 morka
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 a.š. adžigos
  • 2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
  • 30 g sviesto
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas pažingsniui
Reklama
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje

Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite

Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą. 

Įdėkite į šaldytuvą.
Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Reklama
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).

Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys. 

Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.

Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais. 

Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.

Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.

Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą. 
Reklama

Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Dabar kopūstų nekepu, netroškinu. 

Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.

25 efektingos pjaustytos mėsos, žuvų, sūrių, daržovių ir vaisių apipavidalinimo idėjos. Paprasti produktai - gražus stalas!


Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Ne visada turime laiko, o ir kartais tam nėra būtinybės valandų valandas stovėti prie viryklės, kad parodytume svetingumą ir padengtume itin gražų stalą. Galite apsiriboti pirktiniais ir net parduotuvėje supjaustytais produktais, tiesiog kūrybiškai pažvelgdamos į apipavidalinimą.

Mes šį kartą surinkome jums efektingas supjaustytos mėsos produktų, sūrių, žuvies, daržovių ir vaisių apipavidalinimo idėjas. Nepameskite, nes jos Jums tikrai pravers!

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio
Reklama

Obuolių „majonezas“: puikus pakaitalas populiariam padažui. Iš skonio neatskirsi ir be cholesterolio