Tešlos receptas bet kokiam kepimui

Tešlos receptas bet kokiam kepimui
Tai universali tešla, puikiai tinkanti bet kokiems bandelėms su įvairiais įdarais.

Reklama
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– augalinis aliejus, 6 šaukštai;
– apie 500 g miltų;
– sausos mielės, 1 pakelis;

– druska, 1 šaukštelis;
– cukrus, 2 šaukštai;
– pienas, 250 ml;

– kiaušinis, 1 vnt.

Gaminimo procesas

Pienas turi būti kambario temperatūros.
Reklama
Nedelsdami įjunkite orkaitę 180 laipsnių kampu.

Sumaišykite kiaušinį su druska, cukrumi ir mielėmis, pienu ir minkykite iki vientisos masės, užpilkite augaliniu aliejumi ir vėl sumaišykite.

Miltus persijoti ir supilti į masę 400 g, užminkyti tešlą. 

Proceso metu pridėkite iš likusių 100 g, bet žiūrėkite – jei tešla nepaims visų 100 g miltų, tada jos nedėkite.

Tešlą dedame į indą, uždengiame juostele ir rankšluosčiu, dedame į labai šiltą vietą 25 minutėms, galite įdėti į orkaitę.

Minkome tešlą ir iš jos formuojame bet kokį tešlą pagal jūsų skonį. 
Reklama

Kepimo laikas priklausys nuo suktinukų, pyragų ir kt.

Nedaugelis žino šį bandelių receptą. Tai geriausia tešla, kurią improvizavau. Bandelės su varške


Tešlos receptas bet kokiam kepimui

Skanios, aromatingos ir minkštos bandelės, įdarytos varške. 

Receptas yra paprastas, net pradedantysis virėjas gali tai susitvarkyti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • šilto pieno, 250 ml;
  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukraus, 120 g;
  • sviesto, 100 g;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai;
  • grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
  • 10 g sausų mielių;
  • žiupsnelis druskos;
  • miltų, 700 g.

Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :

  • varškės, 360 g;
  • cukraus, 2 šaukštai;
  • sviesto, 1 valgomasis šaukštas;
  • trynys, 1 vnt;
  • razinos, žievelė.
Reklama
Norėdami paruošti purškalus, kurių jums reikia :

  • sviesto, 2 šaukštai;
  • cukraus, 2 šaukštai;
  • miltų, 3 valg.

Gaminimo procesas

Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles, įpilkite porą šaukštų miltų ir sumaišykite. keturi

Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.

Kiaušinius sumaišykite su likusiu cukrumi ir išmaišykite.
Reklama
Supilkite ištirpintą sviestą, įpilkite grietinės, sumaišykite.

Masę sumaišykite su tešla iki vientisos masės ir dalimis suberkite persijotus miltus.

Supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą toliau.

Palikite šiltai 1 valandai.

Įdarui skirtą varškę sumaišykite su likusiais produktais. 

Įpilkite citrinos žievelės ir razinų ar kitų džiovintų vaisių pagal savo skonį ir norą.

Suformuokite mėsainius ir padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Mes sumaišome visus purškimui skirtus produktus.

Bandeles patepkite plaktu tryniu ir pabarstykite pabarstais.

Reklama
Mes kepame apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. 

Žiūrėkite pagal savo savo orkaitę. 

Bandelės turi būti aukso rudumo.

Kvapnios ir skanios bandelės puikiai tinka arbatai gerti prie šventinio stalo.

Lengvas grietinės pyragas su šviežiais arba šaldytais vaisiais ir uogomis


Tešlos receptas bet kokiam kepimui

Lengvas grietinės pyragas su šviežiais ar šaldytais vaisiais ir uogomis yra puikus desertas šventiniam stalui ar tiesiog pusryčiams.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– sausainiai arba sausainiai, 200 g;
– vaisių ar uogų, 300 g;
– cukrus, 200 g;

– grietinė, 500 g;
– 30 g želatinos;
– šalto vandens, pusės stiklinės.
Reklama
Gaminimo procesas
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų. 

Tada dedame į vandens vonią ir kaitiname iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Sumaišykite grietinę su cukrumi (galite pakeisti milteliais, todėl masė bus erdvesnė ir greičiau plakama), išplakite ir palaipsniui supilkite želatiną, plakite iki vientisos masės.
Reklama
Nulupkite vaisius ir supjaustykite gabalėliais.

Taip pat smulkiname smulkius sausainius ar sausainius.

Sumaišykite vaisių (ar uogų) gabalėlius su sausainių (sausainių) gabalėliais.

Nuimamą formą arba tiesiog formą, uždenkite ją plėvele, paskleiskite daug vaisių ir sausainių, užpildykite grietinėle ir sumaišykite.

Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve kelias valandas.
Reklama
Išimkite iš formos ir papuoškite pagal skonį, galite patepti šaltu šokolado fondantu ir palaikyti šaldytuve 30 minučių.

Varškės sausainiai su obuoliais: taip gamina mama, o dabar darau ir aš. Dalinuosi receptu


Tešlos receptas bet kokiam kepimui

Labai minkšti ir aromatingi sausainiai, atrodo skaniai ir gražiai, tokius desertus galite gaminti vaikų šventiniam stalui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • varškės, 200 g;
  • miltų, 200 g;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • cukraus, 70 g;
  • daržovių aliejus. 7 šaukštai;
  • kepimo miltelių, 10 g;
  • vanilinas pagal skonį;
  • obuoliai, 4 vnt;
  • citrinos sulčių;
  • cukraus, 2 šaukštai;
  • sviesto, 30 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Varškę sumalkite su cukrumi ir kiaušiniu, žiupsneliu druskos, vanile ir užpilkite augaliniu aliejumi. 

Maišykite iki vientisos masės.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite dalis į masę, minkydami minkštą ir lankstų tešlą.

Reklama
Tešlą dedame į maišelį ir išsiunčiame atvėsti šaldytuve.

Obuolius ir tris nulupkite ant rupios trintuvės, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi. 

Troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.

Reklama
Padalinkite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną susukite į sluoksnį.

Supjaustome kvadratėliais ir išdėliojame įdarą, užspaudžiame kraštus, kad gautume suktinukus.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.

Jei norite, aušintus sausainius pabarstykite cukraus pudra arba miltelius sumaišykite su cinamonu. 

Į obuolius galite dėti graikinių riešutų, bus dar skaniau.

Trijų stiklinių pyragas – vyras dėkingas už skanų ir paprastą desertą


Tešlos receptas bet kokiam kepimui

Vienas garsiausių ir populiariausių pyragų receptų. 

Tai labai paprasta: pagrindiniai ingredientai matuojami akiniais. 

Paimkite bet kokį stiklo tūrį, svarbiausia, kad viskas būtų matuojama vienodai. Turiu 200 g.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukraus, kefyro ir miltų po 1 stiklinę;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • kakava, 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus, 60 ml;
  • soda, 1 šaukštelis;
  • citrinos sulčių, 1 arbat.

Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
  • grietinė, tiršta, 600 ml;
  • cukraus pudros, 3 šaukštai
Reklama
Gaminimo procesas

Supilkite soda į kefyrą ir sumaišykite.

Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, įpilkite į kefyrą, sumaišykite.

Supilkite augalinį aliejų, sumaišykite.

Supilkite persijotus miltus ir išminkykite.

Įpilkite kakavos ir sumaišykite.

Patarimas: imkite kakavą su dideliu riebalų kiekiu, tada pyrago skonis bus labai šokoladinis.

Uždenkite formą pergamentu ir išdėliokite tešlą.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, patikriname pasirengimą lazdele.
Reklama
Atvėsinkite biskvitą ir supjaustykite į tris pyragus.

Grietinę išplakite su cukraus pudra.

Patarimas : jei grietinė nėra naminė ir nėra tiršta, galite įdėti tirštiklio.

Pyragėlius sutepkite kremu, aptepkite viršų ir šonus, pabarstykite kakava.

Siunčiame kelioms valandoms į šaldytuvą.

Reklama
Pasirinktinai pyragą galima papuošti šokolado gabalėliais. 

Dalis kremo sumaišoma su kakava ir ant torto nupiešiami raštai. 

Rezultatas bus šventinė versija.

Karališkas desertas! Varškės aguoninis su persikais


Tešlos receptas bet kokiam kepimui

Toks varškės desertas atrodo labai gražus ir apetitiškas, aromatas skleidžiasi toks, kad tikrai norite jį išbandyti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– miltai, 3 stiklinės;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kakava, 3 šaukštai;

– riebi grietinė, 2 šaukštai;
– margarinas, 200 g;
– tryniai, 5 vnt.

Norėdami paruošti varškės masę:
– varškės, 1 kg;
– cukrus, 1 stiklinė;

– kiaušiniai, 4 vnt;
– grietinėlės pudingas, 1 pakelis;
– sviestas, 100 g.
Reklama
Norėdami paruošti aguonų sluoksnį :
– smulkintos aguonos, 1 stiklinė;
– baltymai, 5 vnt;

– bet koks krakmolas, 2 šaukštai;
– cukraus ir kokoso drožlės po 0,5 puodelio.

Gaminimo procesas

Miltus persijokite ir sumaišykite su kitais produktais, minkykite tešlą, padalykite ją į 2 dalis, apvyniokite folija ir nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai.

Uždenkite formą pergamentu, išdėliokite 1 dalį tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.

Varškę pertraukiame maišytuvu.
Reklama
Trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo. 

Baltymus atskirai išplakite iki purumo.

Įpilkite minkšto sviesto ir varškės, pudingo ir sumaišykite.

Masę sumaišome su baltymais.

Aguonų sėkloms išplakite baltymus, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki standumo ir tirštumo.

Sumaišykite su aguonomis, krakmolu ir drožlėmis, minkykite mentele.

Paimame paruoštą iškeptą plutelę, suberiame į formą, šaukštu dedame ant viršaus, pakaitomis aguonų ir varškės masės.
Reklama
Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Išimame, dedame persikų griežinėlius ir ant viršaus patriname antrąją trapios tešlos dalį. 

Grįžtame į orkaitę dar 40 – 50 minučių.

Patarimas : kad pyragas gerai iškeptų ir taptų drėgnas, palikite jį atvėsti uždaroje orkaitėje. 

Kai atvės, ištraukite ir pabarstykite milteliais arba tarkuotu šokoladu.

Ir jokio torto nereik. Nerealiai skanus pyragas be tešlos minkymo




Jūs tikrai įsimylėsite šį pyragą dėl skanaus skonio ir paprasto paruošimo – tiesiog išmaišykite visus ingredientus. 

Pyragas yra labai minkštas, švelnus, kai jis yra šiltas, o jis vis dar karštas. Taigi paskubėkite išbandyti kąsnio!

Mums reikia šių ingredientų:

  • kvietiniai miltai – 180 g,
  • kiaušiniai – 3 vnt.,
  • cukrus – 170 g,
  • augalinis aliejus – 90 ml,
  • morkos – 200 g (1-2 vnt.),
  • razinos – 100 g
  • kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai,
  • vanilinis cukrus – 10 g.
Reklama
Gaminimo technologija:
Nuplaukite razinas, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite stovėti penkias minutes.

Įmaišykite kiaušinius į maišytuvo dubenį.

Siunčiame ten cukrų.

Kruopščiai išplakite mišinį. Į jį supilkite vanilinį cukrų. 

Plakite dar kartą, kol gausis erdvi balta masė – jums reikės 5–7 minučių laiko.
Reklama
Nusunkite razinas ir padėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų drėgmės perteklių.

Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų.

Kepimo miltelius supilkite į miltus ir kruopščiai išmaišykite.

Morkas (iš anksto nuluptas ir nuplautas) įtrinkite smulkia tarka.

Miltus persijokite į kiaušinių mišinį.

Kruopščiai sumuškite kompoziciją maišytuvu.

Į kiaušinių mišinį siunčiame razinas ir tarkuotas morkas. 

Dar kartą sumaišykite.
Reklama
Tešlą siunčiame į silikoninę formą ir švelniai išlyginame.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. 

Įdedame pyragą ir kepame 40 minučių.

Praėjus tinkamam laikui, pyragą išimame iš orkaitės, pabarstome cukraus pudra (kažkas mėgsta gausiai pabarstytą pyragą, kažkas mažiau).

Patiekiame patiekalą prie stalo. Tikra tobulybė!