Noriu pasidalinti dviem skaniais mėsos receptais: virta vištienos dešra ir vištienos kumpiu.
Receptai yra labai paprasti ir gana greiti, prieskonius galite naudoti pagal savo skonį.
Norėdami paruošti virtą vištienos kumpį, jums reikia:
– vištienos krūtinėlės ir šlaunų filė, po 600 g;
– druska, 1,5 šaukštelio;
– juodieji pipirai pagal skonį;
– džiovinto česnako ir kalendros po 1 arbatinį šaukštelį;
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais ir išplakite ją peiliu. Druska įberkite ir maišome.
Supilkite ledinį vandenį ir kruopščiai išminkykite faršą, tuo ilgiau, tuo geriau.
Dabar pagardinkite faršą prieskoniais ir dar kartą išminkykite.
Padalinkite į 2 dalis ir naudokite kepimo rankovę, kurią supjaustome ir ant vieno krašto dedame faršą dešros pavidalu. Dešrą su rankove labai suvyniojame, galus surišame siūlu ir surišame dešrą siūlu.
Patarimas: jei bijote, kad maišelis susprogs, tada papildomai suvyniokite dešrą su plėvele ir užfiksuokite kraštus.
Supilkite vandenį į puodą ir padėkite abi dešras – įjunkite minimalų ugnį ir virkite 80 laipsnių temperatūroje. Vanduo neturėtų virti.
Kai prasideda garai ir prasideda burbuliukai, virkite 1 valandą.
Išimame dešrą ir šaldome. Tai įmanoma po tekančiu vandeniu ir įdėti į šaldytuvą dienai.
Norėdami paruošti kapotą keptą dešrą, turite:
– vištienos šlaunų ir krūtinėlių filė, po 570 g;
– šaltas vištienos sultinys, 150 ml;
– druska, 1,5 šaukštelio;
– paprika, 1 arbatinis šaukštelis;
– sauso česnako ir kalendros po 0,5 šaukštelio;
– pipirai, ketvirtadalis šaukštelio;
– raudonėlis ir čiobreliai po žiupsnelį.
Gaminimo procesas
Mes "perleidžiame" mėsą per mėsmalę su dideliu tinkleliu.
Patarimas: gaminant dešras, mėsa turi būti gerai atšaldyta.
Pagardinkite faršą prieskoniais ir druska, pipirais ir kitais prieskoniais, garstyčiomis.
Supilkite šaltą sultinį arba vandenį, minkykite iki lipnios ir vienalytės masės.
Mes vėl naudojame kepimo rankovę ir suvyniojame ritinį, pritvirtiname kraštus, surišame siūlu.
Dešrą dienai išsiunčiame į šaldytuvą.
Nusiunčiame į šaltą orkaitę, įjungiame 80 laipsnių temperatūrą ir kepame apie 3 valandas.
Atvėsinkite po vandeniu ir padėkite parai į šaldytuvą.
Kaip matote, paprastos ir nebrangios dešrelės yra natūralios ir visiškai mėsingos, o tai yra svarbu šiandien.
Suvalgė vienu prisėdimu! Ne cukinijos, o auksas: sveikų salotų receptas
Marinuotos cukinijos su šviežiomis žolelėmis ir žaliais svogūnais bus puikus priedas prie įvairių mėsos patiekalų iškylos ar vakarienės metu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, agurkai, morkos, 2 vnt;
- krapai ir žali svogūnai geroje kekėje;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- keptos sezamo sėklos, 1 valgomasis šaukštas;
- obuolių sidro actas, 80 ml;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- čili pipirų pagal skonį
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
- pipirai ir prieskoniai;
- cukraus, 0,5 šaukštelio
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ir morkos ant korėjietiškų morkų tarka. Agurkai taip pat yra trys.
Mes supjaustome krapus ir žalius svogūnus, sumaišome su cukinijomis, morkomis, agurkais, česnakais ir augaliniu aliejumi, perleistu per presą, actu, čili, druska.
Gerai išminkykite visą masę ir suberkite ją į stiklainį, taranuokite ir užpildykite sultimis.
Mes siunčiame į šaldytuvą 4 valandoms, kad jis būtų užpilamas.
Periodiškai pasukite stiklainį taip, kad marinatas mirkytų daržoves.
Salotos pasirodo šviežios, traškios, labai aromatingos ir skanios, tinkamiausias priedas prie kepsnių. Patiekiant pabarstykite paskrudintomis sezamo sėklomis.
Kodėl anksčiau neturėjau šio recepto? Sveikas ir pigus maistas per 10 minučių
Cukinijos gali būti naudojamos įvairiausiems patiekalams gaminti. Tuo pačiu metu jie visi yra labai natūralūs ir sveiki, todėl negaiškite laiko ir, kol tęsiasi šviežių daržovių sezonas, pasigaminkite paprastų ir skanių cukinijų gėrybių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- baklažanai, 1 vnt;
- paprikos, 2 vnt;
- džiūvėsėlių 0,5 puodelio;
- parmezano, 0,5 puodelio;
- čiobreliai, bazilikai, druska, česnakai;
- daržovių aliejus;
- pomidorai, 5 vnt;
- Mocarela.
Gaminimo procesas
Supjaustykite cukinijas ir baklažanus dideliais gabalėliais ir padėkite juos į kepimo skardą, padengtą pergamentu. Čia taip pat dedame saldžiąsias paprikas, supjaustytas juostelėmis.
Mes sumaišome visas daržoves.
Sumaišykite krekeriuose su druska, prieskoniais, tarkuotu česnaku.
Patarimas: Į šį mišinį galite pridėti bet kokių prieskonių ir aromatinių žolelių.
Pabarstykite visas daržoves duona ir pabarstykite augaliniu aliejumi.
Mes dedame kepti orkaitėje 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pomidorus nutraukiame panardinamuoju maišytuvu.
Pabarstykite daržoves tarkuotu sūriu, sumaišykite ir užpilkite pomidorų sultimis.
Kepame 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekite karštą troškinį su bet kokiais garnyrais. Aš taip pat užpilu aštrų padažą ant grietinės su krapais ir šviežio, tarkuoto agurko. Skaniai apibarstykite kepintomis sezamo sėklomis. Galite išsiversti be mocarelos, tinka bet koks kietas sūris.
Vietoj kotletų. Yra tiek mažai, kurie gamina maistą, bet veltui. Puikus šventinio stalo užkandis
Originalūs mėsos suktinukai, įdaryti marinuotais agurkais, sūriu.
Užkandis yra labai skanus, aromatingas, atrodo gražiai ir apetiškai ir tikrai patiks visiems jūsų svečiams ir šeimos nariams.
Kad patiekalas būtų originalaus skonio, naudokite mėgstamus prieskonius, aromatines žoleles ir pipirų mišinį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- mėsa, 800 g;
- marinuoti agurkai, 2 – 3 vnt;
- sūrio, 100 g;
- druska, prieskoniai, žolelės, paprikos.
Gaminimo procesas
Aš paėmiau kiaulieną, galite pasiimti bet kurią kitą mėsą.
Supjaustykite mėsą porcijomis ir išplakite.
Druskos karbonadai, pipirai, pabarstykite bet kokiais prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis.
Gerai įtriname prieskonius ir suberiame juos į indą, uždengiame ir marinuojame mėsą mažiausiai 1 valandą, bet kuo daugiau, tuo geriau.
Agurkus rinkitės ne marinuotus, o marinuotus. Mes supjaustėme juos į 4 dalis.
Ant karbonado uždėkite agurko griežinėlį ir suvyniokite.
Mes dedame ritinius į riebaluotą formą ir mėsą viršuje sutepame augaliniu aliejumi.
Kepame 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame, kol sūris ištirps.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, sultiniu arba lydytu sviestu, sumaišytu su Provanso ar kitomis aromatinėmis žolelėmis.
Suktinukų viduje galite įdėti bet kokį įdarą pagal savo skonį, pavyzdžiui, šoninę ar grybus, vištienos gabalėlius su ananasų kubeliais.
Jei turite bulvių, paruoškite šį skanų patiekalą. Kelios minutės ir vakarienė paruošta
Iš bulvių galite pagaminti daug skanių ir originalių patiekalų tikriems gurmanams. Tiesiog pridėkite maltos mėsos ir sūrio, gausime šventinio stalo vertą patiekalą.
Norint gaminti patiekalą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- mėsa, 300 g;
- druska, pipirai, žolelės;
- kiaušinis, 1 vnt;
- sūrio, 100 g;
- duonos trupiniai;
- kiaušinis, 1 vnt;
- kremas, 20 ml;
- miltų, 2 šaukštai;
- rūkyta paprika.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, vandenį nupilkite ir paverskite bulvių koše.
Iš mėsos gaminame faršą, pagardiname druska, pipirais, prieskoniais, dedame smulkintas žoleles.
Patarimas: pagal skonį pridėkite česnako, aromatinių žolelių.
Į faršą įmuškite kiaušinį ir sumaišykite masę.
Trys sūriai ant trintuko ir sumaišomi su bulvių koše.
Iš bulvių tešlos gaminame pyragus, išdėliojame įdarą ir formuojame kotletus.
Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniu, druska ir paprika.
Kotletus pamirkykite padaže, apvoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite dideliame kiekyje pašildyto augalinio aliejaus iš abiejų pusių.
Patiekite su bet kokiais garnyrais ir šviežių daržovių salotomis.
Tokie beprotiški gaunami su kvapnia, traškia plutele.
Naujas kopūstų salotų receptas. Toks skanus, kad norisi valgyti ir valgyti nesustojant
Kopūstai tinka ne tik įdaryti kopūstams ir pyragams bei pyragams įdaryti.
Iš daržovės paruošiama daugybė skanių ir sveikų salotų su įvairiais papildomais produktais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kopūstai, 200 g;
- šviežias agurkas, 1 vnt;
- krapai, 1 kekė;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- druska pipirai;
- majonezas.
Norėdami gaminti blynus, jums reikia :
- kiaušiniai, 3 vnt;
- pienas, 50 ml;
- druska.
Gaminimo procesas
Skaniausi salotos gaminamos iš jaunų kopūstų.
Blyneliams kiaušinius sumaišykite su šakute su druska ir apkepkite kelis plonus lietinius, juos atvėsinkite ir supjaustykite plonais makaronais.
Supjaustykite kopūstus ir supjaustykite agurką juostelėmis.
Smulkiai supjaustykite česnaką arba perleiskite per presą. Bet geriau, jei inde česnakas jaučiamas gabalėliais, todėl aromatas išlieka ilgiau nei išspausto.
Krapai, taip pat galite įdėti petražolių, smulkiai supjaustyti.
Mes sumaišome visus ingredientus, druską ir pipirus pagal skonį.
Pagal skonį pagardinkite majonezu arba grietine.
Jei salotos buvo pagamintos iš produktų, ištrauktų iš šaldytuvo, tada nedelsdami patiekite juos prie stalo.
Galite nusiųsti į šaldytuvą 30 minučių atvėsti.
Salotos sėkmingai derinamos su mėsos patiekalais – šviežios ir lengvos salotos sumažins patiekalų riebalų kiekį ir padės greičiau virškinti maistą skrandyje.
Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu
Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
- vištienos krūtinėlė, 600 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
- karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Obuolys – plonais griežinėliais.
Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.
Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.
Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.
Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.