Japonių mitybos planas: per 2 savaites numeta iki 8 kg!
Japonių mitybos planas: per 2 savaites numeta iki 8 kg!
2021-06-30
Autorius
Worldrecipes.lt
Vidutinis visų amžiaus grupių japonių moterų svoris niekada neviršija 60 kg. Paprastai tiek merginos, tiek vyresnio amžiaus moterys, kurių ūgis yra 160 cm, sveria ne daugiau kaip 45–55 kg. Nors sveikiausia tauta pasaulyje turi didžiulį apetitą!
Japonijoje karaliauja tikras maisto kultas, bet tuo pačiu metu ir harmonijos kultas. Tai iš dalies įmanoma dėl vienos populiarios dietos.
Reklama
Pasaulyje japonų dieta išpopuliarėjo dėl dviejų dalykų: valgiaraščio produktų prieinamumo ir kavos, kuri gali būti pakeista arbata, jei ši patinka labiau.
Reklama
Japonų 14 dienų dieta
Paprastai japoniškus pusryčius, pietus ir vakarienę sudaro bent du patiekalai, kuriuose turi būti mėsos, ryžių, fermentuotų daržovių, grybų bei žalumynų.
Reklama
Laikantis šios dietos, trys, gerai apgalvoti valgiai per dieną išlieka, tačiau standartinis kalorijų kiekis per dieną sumažinamas net du kartus.
Būtent dėl sumažėjusio kalorijų kiekio organizmas pradeda skubiai deginti sukauptus riebalus, o antrosios savaitės pabaigoje svarstyklės parodys 8 kg mažiau. Tai 15 % standartinės japonų moters svorio!
Reklama
1 diena
Pusryčiai: kava be cukraus.
Pietūs: du virti kiaušiniai, kopūstų salotos, pagardintos sviestu, ir stiklinė pomidorų sulčių.
Reklama
Vakarienė: virtos arba keptos žuvies gabalas (apie 150 g).
Japonų dietos esmė yra beveik visiškas pusryčių trūkumas. Kiekviena diena prasideda puodeliu kavos, tačiau kartais šis elementas šiek tiek keičiamas.
Reklama
2 diena
Pietūs: kepta arba virta žuvis su šviežių daržovių salotomis (kopūstais, pomidorais, agurkais, žalumynais).
Vakarienė: virtas jautienos gabalas (100 g) ir stiklinė kefyro.
Reklama
3 diena
Pusryčiai: juoda kava su krekeriais.
Pietūs: cukinija, kepta augaliniame aliejuje.
Reklama
Vakarienė: virta jautiena (200 g), du kiaušiniai, kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
4 diena
Pietūs: trys virtos morkos, vienas virtas kiaušinis, sūrio gabalas (15 g).
Reklama
Vakarienė: švieži vaisiai ir daržovės.
5 diena
Pusryčiai: tarkuotos morkos su citrinų sultimis.
Reklama
Pietūs: kepta žuvis ir stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai pasirinktinai.
Reklama
6 diena
Pietūs: virta vištienos krūtinėlė bet kokiu kiekiu.
Vakarienė: du kiaušiniai ir stiklinė tarkuotų morkų su sviestu.
Reklama
7 diena
Pusryčiai: arbata.
Pietūs: virta jautiena (200 g) ir vaisiai.
Reklama
Vakarienė: bet kuri anksčiau aprašyta vakarienė, išskyrus jautieną.
Iki pirmosios savaitės pabaigos neteksite nemažai svorio pertekliaus, o svarbiausia, pašalinsite ilgą laiką kauptus šlakus.
Reklama
Dietos metu leidžiama gerti kavą (arba arbatą) nurodytu kiekiu ir negazuotą mineralinį vandenį bet kokiu kiekiu.Išgerti iki dviejų litrų yra net būtina.
8 diena
Pietūs: vištienos krūtinėlė bet kokiais kiekiais ir salotos su morkomis arba kopūstais.
Reklama
Vakarienė: du kiaušiniai ir stiklinė tarkuotų morkų su sviestu.
9 diena
Pusryčiai: tarkuotos morkos su citrinų sultimis.
Pietūs: kepta arba virta žuvis su stikline pomidorų sulčių.
Reklama
Vakarienė: vaisiai.
10 diena
Pietūs: trys virtos morkos, sūrio gabalas ir vienas žalias kiaušinis.
Reklama
Vakarienė: vaisiai.
11 diena
Pusryčiai: kava su krekeriais.
Reklama
Pietūs: vienas cukinijos gabaliukas, keptas aliejuje.
Pietūs: kepta arba virta žuvis su tarkuotomis morkomis ir sviestu.
Reklama
Vakarienė: virta jautiena (100 g) ir stiklinė kefyro.
13 diena
Pietūs: du kiaušiniai, virti kopūstai su sviestu, pomidorų sultys.
Reklama
Vakarienė: kepta arba virta žuvis.
14 diena
Pietūs: skrudinta cukinija, tarkuotos morkos.
Reklama
Vakarienė: virta jautiena (100 g) ir šviežios daržovės.
Japonų dietos valgiaraštis yra labai paprastas. Jame daug kiaušinių, žuvies ir daržovių. Esmė yra paprasta: kiek įmanoma mažiau angliavandenių, ir daugiau vitaminų bei baltymų.
Reklama
Žuvų patiekalai ir kiaušiniai yra lengvai įsisavinami organizme, jie tiesiog sukurti dietiniam maistui.
Geriau valgyti daržoves šviežias (išskyrus cukinijas), bet du kartus per savaitę galite sau leisti sau ir marinuotų ar keptų. Tinka kopūstai, obuoliai, agurkai ir pomidorai.
Kitas dviejų savaičių dietos pliusas – beveik visiškas maisto ruošimo nebuvimas. Užtenka išvirti kiaušinius, daržoves ir mėsą.
Vardas
Deja vienas iš pagrindinių Japoniškos Dietos elementų yra nevalgyti miltinių patiekalų, druskos ir cukraus. Čia net mėsą su obuoliais maišo. Įdomu būtų rasti šaltinį iš kur buvo paimta ši dieta. Nes kur aš skaičiau, obuoliai buvo valgomi tik 1 dieną, vakarienei, be jokių mėsų.
Atsakyti
pavardė
kodėl,,deja,,? tai pagirtinas dalykas, o mėsa su obuoliais skanu-pabandykit
Aš
Man patiko. Pavyzdžiui sūrio gabalas (15g.) Suvalgai ir sotus.
Atsakyti
Liepa
Labai gera dieta, išbandžiau ir likau patenkinta rezultatu🙂
Atsakyti
Liepa
Man patiko dieta, išbandžiau ir likau patenkinta rezultatu🙂
Atsakyti
Aura
O po tos dietos kaip maitinates?Ši japonų dieta yra gera ir savo gyvenime jis esu laikiusi tris kartus.Ji efektyvi tikraisi ryškiu rezultatų,bet po dietos norisi po truputį kiek daugiau praéjus laikui....Mes gyvename Lt,o ne Japonijoje...tad kaip bebūtų palaipsniui brangiosios viskas gryzta atgal.....😉 O taip maitintis,atsisakius druskos,cukraus, miltų ir dar kažko galima ir be Japonų!🙂
Atsakyti
Lina
Labai ši dieta netinka kas turi bėdų su inkstais.Galima prisižaisti iki nepakankamumo.
Atsakyti
Aura
Tiktai Taip
Regina Useviciute-Valuckiene
as nevalgau pomidoru ir negeriu ju sulciu, idomu kuo galeciau pakeisti ?
Atsakyti
Vardas
Atsakyti
pavardė
Aš
Atsakyti
Liepa
Atsakyti
Liepa
Atsakyti
Aura
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Aura
Regina Useviciute-Valuckiene
Atsakyti