Japonių mitybos planas: per 2 savaites numeta iki 8 kg!

2021-06-30 Autorius Worldrecipes.lt

Japonių mitybos planas: per 2 savaites numeta iki 8 kg!
Vidutinis visų amžiaus grupių japonių moterų svoris niekada neviršija 60 kg. Paprastai tiek merginos, tiek vyresnio amžiaus moterys, kurių ūgis yra 160 cm, sveria ne daugiau kaip 45–55 kg. Nors sveikiausia tauta pasaulyje turi didžiulį apetitą!

Japonijoje karaliauja tikras maisto kultas, bet tuo pačiu metu ir harmonijos kultas. Tai iš dalies įmanoma dėl vienos populiarios dietos.
Reklama



Pasaulyje japonų dieta išpopuliarėjo dėl dviejų dalykų: valgiaraščio produktų prieinamumo ir kavos, kuri gali būti pakeista arbata, jei ši patinka labiau.



Reklama

Japonų 14 dienų dieta


Paprastai japoniškus pusryčius, pietus ir vakarienę sudaro bent du patiekalai, kuriuose turi būti mėsos, ryžių, fermentuotų daržovių, grybų bei žalumynų.


Reklama

Laikantis šios dietos, trys, gerai apgalvoti valgiai per dieną išlieka, tačiau standartinis kalorijų kiekis per dieną sumažinamas net du kartus.


Būtent dėl ​​sumažėjusio kalorijų kiekio organizmas pradeda skubiai deginti sukauptus riebalus, o antrosios savaitės pabaigoje svarstyklės parodys 8 kg mažiau. Tai 15 % standartinės japonų moters svorio!


Reklama


1 diena

Pusryčiai: kava be cukraus.


Pietūs: du virti kiaušiniai, kopūstų salotos, pagardintos sviestu, ir stiklinė pomidorų sulčių.


Reklama

Vakarienė: virtos arba keptos žuvies gabalas (apie 150 g).


Japonų dietos esmė yra beveik visiškas pusryčių trūkumas. Kiekviena diena prasideda puodeliu kavos, tačiau kartais šis elementas šiek tiek keičiamas.


Reklama


2 diena

Pietūs: kepta arba virta žuvis su šviežių daržovių salotomis (kopūstais, pomidorais, agurkais, žalumynais).


Vakarienė: virtas jautienos gabalas (100 g) ir stiklinė kefyro.


Reklama


3 diena

Pusryčiai: juoda kava su krekeriais.


Pietūs: cukinija, kepta augaliniame aliejuje.


Reklama

Vakarienė: virta jautiena (200 g), du kiaušiniai, kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.



4 diena

Pietūs: trys virtos morkos, vienas virtas kiaušinis, sūrio gabalas (15 g).


Reklama

Vakarienė: švieži vaisiai ir daržovės.



5 diena

Pusryčiai: tarkuotos morkos su citrinų sultimis.


Reklama

Pietūs: kepta žuvis ir stiklinė pomidorų sulčių.


Vakarienė: vaisiai pasirinktinai.


Reklama


6 diena

Pietūs: virta vištienos krūtinėlė bet kokiu kiekiu.


Vakarienė: du kiaušiniai ir stiklinė tarkuotų morkų su sviestu.


Reklama

7 diena

Pusryčiai: arbata.


Pietūs: virta jautiena (200 g) ir vaisiai.


Reklama

Vakarienė: bet kuri anksčiau aprašyta vakarienė, išskyrus jautieną.


Iki pirmosios savaitės pabaigos neteksite nemažai svorio pertekliaus, o svarbiausia, pašalinsite ilgą laiką kauptus šlakus.


Reklama

Dietos metu leidžiama gerti kavą (arba arbatą) nurodytu kiekiu ir negazuotą mineralinį vandenį bet kokiu kiekiu.Išgerti iki dviejų litrų yra net būtina.



8 diena

Pietūs: vištienos krūtinėlė bet kokiais kiekiais ir salotos su morkomis arba kopūstais.


Reklama

Vakarienė: du kiaušiniai ir stiklinė tarkuotų morkų su sviestu.



9 diena

Pusryčiai: tarkuotos morkos su citrinų sultimis.


Pietūs: kepta arba virta žuvis su stikline pomidorų sulčių.


Reklama

Vakarienė: vaisiai.



10 diena

Pietūs: trys virtos morkos, sūrio gabalas ir vienas žalias kiaušinis.


Reklama

Vakarienė: vaisiai.



11 diena

Pusryčiai: kava su krekeriais.


Reklama

Pietūs: vienas cukinijos gabaliukas, keptas aliejuje.


Vakarienė: 2 kiaušiniai, virtos jautienos gabalas (200 g), kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.


Reklama


12 diena

Pusryčiai: kava su krekeriais.


Pietūs: kepta arba virta žuvis su tarkuotomis morkomis ir sviestu.


Reklama

Vakarienė: virta jautiena (100 g) ir stiklinė kefyro.



13 diena

Pietūs: du kiaušiniai, virti kopūstai su sviestu, pomidorų sultys.


Reklama

Vakarienė: kepta arba virta žuvis.



14 diena

Pietūs: skrudinta cukinija, tarkuotos morkos.


Reklama

Vakarienė: virta jautiena (100 g) ir šviežios daržovės.


Japonų dietos valgiaraštis yra labai paprastas. Jame daug kiaušinių, žuvies ir daržovių. Esmė yra paprasta: kiek įmanoma mažiau angliavandenių, ir daugiau vitaminų bei baltymų.


Reklama

Žuvų patiekalai ir kiaušiniai yra lengvai įsisavinami organizme, jie tiesiog sukurti dietiniam maistui.


Geriau valgyti daržoves šviežias (išskyrus cukinijas), bet du kartus per savaitę galite sau leisti sau ir marinuotų ar keptų. Tinka kopūstai, obuoliai, agurkai ir pomidorai.



Kitas dviejų savaičių dietos pliusas – beveik visiškas maisto ruošimo nebuvimas. Užtenka išvirti kiaušinius, daržoves ir mėsą.

Vardas

Deja vienas iš pagrindinių Japoniškos Dietos elementų yra nevalgyti miltinių patiekalų, druskos ir cukraus. Čia net mėsą su obuoliais maišo. Įdomu būtų rasti šaltinį iš kur buvo paimta ši dieta. Nes kur aš skaičiau, obuoliai buvo valgomi tik 1 dieną, vakarienei, be jokių mėsų.
Atsakyti

pavardė

kodėl,,deja,,? tai pagirtinas dalykas, o mėsa su obuoliais skanu-pabandykit

Man patiko. Pavyzdžiui sūrio gabalas (15g.) Suvalgai ir sotus.
Atsakyti

Liepa

Labai gera dieta, išbandžiau ir likau patenkinta rezultatu🙂
Atsakyti

Liepa

Man patiko dieta, išbandžiau ir likau patenkinta rezultatu🙂
Atsakyti

Aura

O po tos dietos kaip maitinates?Ši japonų dieta yra gera ir savo gyvenime jis esu laikiusi tris kartus.Ji efektyvi tikraisi ryškiu rezultatų,bet po dietos norisi po truputį kiek daugiau praéjus laikui....Mes gyvename Lt,o ne Japonijoje...tad kaip bebūtų palaipsniui brangiosios viskas gryzta atgal.....😉 O taip maitintis,atsisakius druskos,cukraus, miltų ir dar kažko galima ir be Japonų!🙂
Atsakyti

Lina

Labai ši dieta netinka kas turi bėdų su inkstais.Galima prisižaisti iki nepakankamumo.
Atsakyti

Aura

Tiktai Taip

Regina Useviciute-Valuckiene

as nevalgau pomidoru ir negeriu ju sulciu, idomu kuo galeciau pakeisti ?
Atsakyti