Toks varškės desertas atrodo labai gražus ir apetitiškas, aromatas skleidžiasi toks, kad tikrai norite jį išbandyti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 3 stiklinės;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kakava, 3 šaukštai;
– riebi grietinė, 2 šaukštai;
– margarinas, 200 g;
– tryniai, 5 vnt.
Norėdami paruošti varškės masę:
– varškės, 1 kg;
– cukrus, 1 stiklinė;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– grietinėlės pudingas, 1 pakelis;
– sviestas, 100 g.
Norėdami paruošti aguonų sluoksnį :
– smulkintos aguonos, 1 stiklinė;
– baltymai, 5 vnt;
– bet koks krakmolas, 2 šaukštai;
– cukraus ir kokoso drožlės po 0,5 puodelio.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su kitais produktais, minkykite tešlą, padalykite ją į 2 dalis, apvyniokite folija ir nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai.
Uždenkite formą pergamentu, išdėliokite 1 dalį tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Varškę pertraukiame maišytuvu.
Trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo.
Baltymus atskirai išplakite iki purumo.
Įpilkite minkšto sviesto ir varškės, pudingo ir sumaišykite.
Masę sumaišome su baltymais.
Aguonų sėkloms išplakite baltymus, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki standumo ir tirštumo.
Sumaišykite su aguonomis, krakmolu ir drožlėmis, minkykite mentele.
Paimame paruoštą iškeptą plutelę, suberiame į formą, šaukštu dedame ant viršaus, pakaitomis aguonų ir varškės masės.
Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Išimame, dedame persikų griežinėlius ir ant viršaus patriname antrąją trapios tešlos dalį.
Grįžtame į orkaitę dar 40 – 50 minučių.
Patarimas : kad pyragas gerai iškeptų ir taptų drėgnas, palikite jį atvėsti uždaroje orkaitėje.
Kai atvės, ištraukite ir pabarstykite milteliais arba tarkuotu šokoladu.
Ir jokio torto nereik. Nerealiai skanus pyragas be tešlos minkymo
Jūs tikrai įsimylėsite šį pyragą dėl skanaus skonio ir paprasto paruošimo – tiesiog išmaišykite visus ingredientus.
Pyragas yra labai minkštas, švelnus, kai jis yra šiltas, o jis vis dar karštas. Taigi paskubėkite išbandyti kąsnio!
Mums reikia šių ingredientų:
- kvietiniai miltai – 180 g,
- kiaušiniai – 3 vnt.,
- cukrus – 170 g,
- augalinis aliejus – 90 ml,
- morkos – 200 g (1-2 vnt.),
- razinos – 100 g
- kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai,
- vanilinis cukrus – 10 g.
Gaminimo technologija:
Nuplaukite razinas, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite stovėti penkias minutes.
Įmaišykite kiaušinius į maišytuvo dubenį.
Siunčiame ten cukrų.
Kruopščiai išplakite mišinį. Į jį supilkite vanilinį cukrų.
Plakite dar kartą, kol gausis erdvi balta masė – jums reikės 5–7 minučių laiko.
Nusunkite razinas ir padėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų drėgmės perteklių.
Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų.
Kepimo miltelius supilkite į miltus ir kruopščiai išmaišykite.
Morkas (iš anksto nuluptas ir nuplautas) įtrinkite smulkia tarka.
Miltus persijokite į kiaušinių mišinį.
Kruopščiai sumuškite kompoziciją maišytuvu.
Į kiaušinių mišinį siunčiame razinas ir tarkuotas morkas.
Dar kartą sumaišykite.
Tešlą siunčiame į silikoninę formą ir švelniai išlyginame.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Įdedame pyragą ir kepame 40 minučių.
Praėjus tinkamam laikui, pyragą išimame iš orkaitės, pabarstome cukraus pudra (kažkas mėgsta gausiai pabarstytą pyragą, kažkas mažiau).
Patiekiame patiekalą prie stalo. Tikra tobulybė!