Prabangūs vištienos patiekalai, paruošiami 5 skirtingais būdais! Nuo šiol greitai paruošite maistą!
Prabangūs vištienos patiekalai, paruošiami 5 skirtingais būdais! Nuo šiol greitai paruošite maistą!
2021-09-24
Autorius
Worldrecipes.lt
Net ir iš populiarios vištienos krūtinėlės galite skaniai paruošti prabangius patiekalus. Šie „YouTube“ kanalo receptai puikiai tiks tiek įprastai dienai, tiek šventiniam stalui!
Vištienos armonika
Jums reikės:
3 vištienos krūtinėlių
6-8 vnt. grybų
Pomidorų
100 g kieto sūrio
1 arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų
1/4 muskato riešuto
Druskos, prieskonių ir maltų raudonųjų pipirų pagal skonį
2-3 šaukštų augalinio aliejaus
Reklama
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles nuplaukite, o viršuje įpjaukite gilius griovelius, bet mėsos nesupjaustykite iki galo. Turėtumėte gauti taip vadinamą „mėsos armoniką“.
Visas tris supjaustytas krūtinėles sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą arba į gilesnę lėkštę. Dubenyje su trupučiu aliejaus sumaišykite druską ir prieskonius.
Šiuo mišiniu kruopščiai įtrinkite šiuos mėsos gabalėlius.
Kietąjį sūrį supjaustykite riekelėmis. Grybus ir pomidorus nuplaukite ir taip pat supjaustykite skiltelėmis.
Tada palaipsniui visus tris ingredientus sudėkite į kiekvieną išpjovą.
Reklama
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Viskas baigta! Linkime gero skonio!
Vištienos krūtinėlė su pesto padažu ir šonine
Jums reikės:
1 gabalėlio vištienos krūtinėlės
150 g šoninės riekelių
80 g kietojo sūrio
40 g pesto padažo
Reklama
Gaminimo eiga:
Į kepimo indą, vienas šalia kito dėkite šoninės riekeles ir ant jų uždėkite vištienos krūtinėlę, kurioje išilgai padarykite vieną pailgą įpjovą. Pabarstykite druska, užpilkite pesto ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Tada visą vištienos krūtinėlę apvyniokite šonine.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Viskas baigta!
Taip greitai pagaminsite prabangiai atrodančius ir labai skanius pietus!
Linkime gero skonio!
Puiki vištienos krūtinėlė „Sous vide“
Šiam paruošimo būdui jums bus reikalingi specialūs plastikiniai maišeliai maistui gaminti ir vakuuminis siurblys, kuris iš maišelio galėtų ištraukti visą orą. Šis aparatas greit atsipirks, kai norėsite išlaikyti ilgiau mėsą ar kitą maistą, kad jis greitai nesugestų. Taip saugoma mėsa ilgiau išlieka šviežia, be to, užima daug mažiau vietos, todėl galite ją patogiai laikyti šaldytuve ir šaldiklyje.
Jums reikės:
2 gabaliukų vištienos krūtinėlės su oda
Prieskonių mišinio pagal skonį
Druskos
Aliejaus
Reklama
Gaminimo eiga:
Mėsą iš abiejų pusių pasūdykite ir pagal skonį apibarstykite mėgstamais prieskoniais. Tada sudėkite į plastikinius maišelius, išsiurbkite orą vakuuminiu siurbliu ir virkite žemoje temperatūroje apie 1,5 valandos.
Reklama
Išvirusią mėsą išimkite iš maišelio, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir iš abiejų pusių apkepkite karštame aliejuje.
Reklama
Kepta vištienos filė su traškia plutele
Jums reikės:
Vištos krūtinėlės
Kukurūzų arba bulvių krakmolo
Sojų padažo
Druskos pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonesnėmis riekelėmis ir švelniai išmuškite virtuviniu plaktuku. Pabarstykite druska, apvoliokite krakmole, pamirkykite sojos padaže ir kepkite iš abiejų pusių ant grotelių arba karštoje keptuvėje.
Linkime gero skonio!
Vištienos krūtinėlės, kepamos folijoje
Jums reikės:
700 g vištienos krūtinėlių
Druskos ir prieskonių pagal skonį
Džiovintų česnakų
Saulėgrąžų aliejaus
Reklama
Gaminimo eiga:
Visus prieskonius dubenyje sumaišykite su trupučiu aliejaus, aptepkite vištienos krūtinėles šiais prieskoniais bei druska ir marinuokite bent 1/2 val. Iš folijos padarykite folijos laivelį, į jį įdėkite marinuotas vištienos krūtinėles. Jas sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 250°C temperatūros ir taip kepkite maždaug 15 minučių.
Kepimo metu labai svarbu neatidarinėti orkaitės durelių!
Viskas baigta!
Vištienos krūtinėlės bus švelnaus skonio, sultingos ir su traškia plutele!
Linkime gero skonio!
Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės
Jei jums patinka įdomūs, bet kartu ir paprasti patiekalai, šis receptas kaip tik jums.
Minimalus produktų rinkinys, lengvas virimo procesas ir įspūdingas maltos mėsos bei spagečių rezultatas.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
malta jautiena arba bet kuri kita, 500 g;
svogūnai, česnakai pagal skonį;
1 pomidoras ir paprika;
pomidorų pasta 2 šaukštai;
vanduo, 250 ml;
sūris, 100 g;
spagečiai;
paprika, žolelės, prieskoniai.
Reklama
Virimo procesas
Faršą pagardinkite druska ir pipirais, paprika ir aromatinėmis žolelėmis, prieskoniais pagal skonį.
Gerai išminkome.
Į maltą mėsą suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, išmaišykite.
Iš maltos mėsos gaminame didelius pyragus ir į vidų dedame nedidelę krūvą spagečių – nevirtų.
Taip pat smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką, papriką ir pomidorą supjaustykite kubeliais.
Maltą mėsą su spagečiais pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, suberkite svogūną, papriką ir pomidorą, išmaišykite ir troškinkite.
Reklama
Pomidorų pastą praskieskite vandeniu ir užpilkite padažu ant keptuvėje esančio indo.
Troškinkite 20 minučių ant dangčio ant silpnos ugnies.
Trys sūrio gabalai ant trintuvės ir pabarstomi ant indo, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 5 minutes.
Patiekdami pabarstykite žolelėmis.
Reklama
Labai skanus, paprastas ir aromatingas patiekalas originaliame daržovių padaže.
Pasirodo, mėsos užkandis ir spagečiai, pilna vakarienė.