Vienas garsiausių ir populiariausių pyragų receptų.
Tai labai paprasta: pagrindiniai ingredientai matuojami akiniais.
Paimkite bet kokį stiklo tūrį, svarbiausia, kad viskas būtų matuojama vienodai. Mano turima 200 g.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukraus, kefyro ir miltų po 1 stiklinę;
- kiaušinis, 1 vnt;
- kakava, 2 šaukštai;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- soda, 1 šaukštelis;
- citrinos sulčių, 1 arbat.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
- grietinė, tiršta, 600 ml;
- cukraus pudros, 3 šaukštai
Gaminimo procesas
Supilkite soda į kefyrą ir sumaišykite.
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, įpilkite į kefyrą, sumaišykite.
Supilkite augalinį aliejų, sumaišykite.
Supilkite persijotus miltus ir išminkykite.
Įpilkite kakavos ir sumaišykite.
Patarimas: imkite kakavą su dideliu riebalų kiekiu, tada pyrago skonis bus labai šokoladinis.
Uždenkite formą pergamentu ir išdėliokite tešlą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, patikriname pasirengimą mediniu pagaliuku..
Atvėsinkite biskvitą ir supjaustykite į tris pyragus.
Grietinę išplakite su cukraus pudra.
Patarimas : jei grietinė nėra naminė ir nėra tiršta, galite įdėti tirštiklio.
Pyragėlius sutepkite kremu, aptepkite viršų ir šonus, pabarstykite kakava.
Siunčiame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Pasirinktinai pyragą galima papuošti šokolado gabalėliais.
Dalis kremo sumaišoma su kakava ir ant torto nupiešiami raštai.
Rezultatas bus šventinė versija.
Karališkas desertas! Varškės aguoninis su persikais
Toks varškės desertas atrodo labai gražus ir apetitiškas, aromatas skleidžiasi toks, kad tikrai norite jį išbandyti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 3 stiklinės;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kakava, 3 šaukštai;
– riebi grietinė, 2 šaukštai;
– margarinas, 200 g;
– tryniai, 5 vnt.
Norėdami paruošti varškės masę:
– varškės, 1 kg;
– cukrus, 1 stiklinė;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– grietinėlės pudingas, 1 pakelis;
– sviestas, 100 g.
Norėdami paruošti aguonų sluoksnį :
– smulkintos aguonos, 1 stiklinė;
– baltymai, 5 vnt;
– bet koks krakmolas, 2 šaukštai;
– cukraus ir kokoso drožlės po 0,5 puodelio.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su kitais produktais, minkykite tešlą, padalykite ją į 2 dalis, apvyniokite folija ir nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai.
Uždenkite formą pergamentu, išdėliokite 1 dalį tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Varškę pertraukiame maišytuvu.
Trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo.
Baltymus atskirai išplakite iki purumo.
Įpilkite minkšto sviesto ir varškės, pudingo ir sumaišykite.
Masę sumaišome su baltymais.
Aguonų sėkloms išplakite baltymus, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki standumo ir tirštumo.
Sumaišykite su aguonomis, krakmolu ir drožlėmis, minkykite mentele.
Paimame paruoštą iškeptą plutelę, suberiame į formą, šaukštu dedame ant viršaus, pakaitomis aguonų ir varškės masės.
Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Išimame, dedame persikų griežinėlius ir ant viršaus patriname antrąją trapios tešlos dalį.
Grįžtame į orkaitę dar 40 – 50 minučių.
Patarimas : kad pyragas gerai iškeptų ir taptų drėgnas, palikite jį atvėsti uždaroje orkaitėje.
Kai atvės, ištraukite ir pabarstykite milteliais arba tarkuotu šokoladu.