Paprasti ir skanūs
karšti sumuštiniai puikiai tiks kaip užkandis, pietūs ar vakarienė.
Tai yra vienas iš labiausiai biudžeto variantų patiekalui.
Ingredientai:
- kepalas batono
- svogūnas – 1 gabalas;
- bulvės – 3 vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- česnakas – 2-3 skiltelės;
Paruošimas:
- Batoną galima naudoti kiek padžiūvusį, nebūtinai pirkti šviežią.
- Įtrinkite svogūną smulkia tarka į batono minkštimą.
- Bulves taip pat sutarkuojame ant smulkios trintuvės, išspauskite sultis, kad masė nebūtų skysta.
- Įkaitinkite aliejų.
- Sumaišykite svogūnus su bulvių mase ir gerai išmaišykite. Įberkite 2 česnako skilteles, išspaustas per specialią česnako spaudyklę.
- Masę sumaišykite su kiaušiniais, įberdami druskos ir pipirų.
- Tada sumaišykite su kiaušiniais, jei reikia dėkite dar druskos ar pipirų. Nepamirškite apie šviežias ar džiovintas žoleles ir pagal skonį pridėkite prieskonių.
- Supjaustykite kepalą ne storais griežinėliais.
- Paskirstykite masę ant vienos kepalo pusės ir perkelkite masę žemyn į keptuvę. Kai viena pusė paraudusi, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės
Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti.
Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.
Virimo ingredientai:
Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
šalotiniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai.
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.
Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.
Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų.
Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.
Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!