Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Paprasti ir skanūs karšti sumuštiniai puikiai tiks kaip užkandis, pietūs ar vakarienė. 

Tai yra vienas iš labiausiai biudžeto variantų patiekalui.

Ingredientai:

  • kepalas batono
  • svogūnas – 1 gabalas;
  • bulvės – 3 vnt;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • česnakas – 2-3 skiltelės;
Reklama

Reklama

Paruošimas:
  1. Batoną galima naudoti pasenusį, nebūtinai pirkti šviežią.
  2. Įtrinkite svogūną smulkia tarka į minkštimą.
  3. Bulves taip pat sutarkuojame ant smulkios trintuvės, išspauskite sultis, kad masė nebūtų skysta.
  4. Įkaitinkite aliejų.
  5. Sumaišykite svogūnus su bulvių mase ir gerai išmaišykite. Įpilkite 2 česnako skilteles, perleistas per presą.
  6. Masę sumaišykite su kiaušiniais ir sumaišykite, druską ir pipirus masę, sumaišykite su kiaušiniais ir sumaišykite, druska ir pipirais pagal skonį. Nepamirškite apie šviežias ar džiovintas žoleles ir pagal skonį pridėkite prieskonių.
  7. Supjaustykite kepalą ne storais griežinėliais.
  8. Paskirstykite masę ant vienos kepalo pusės ir perkelkite masę žemyn į keptuvę. Kai viena pusė paraudusi, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

Turgaus pardavėjas išmokė man sūdyti lašinius pagal naują receptą. Dabar šis receptas yra mano mėgstamiausias


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Šis produktas yra nepelnytai firminis! Aplink jį yra daugybė mitų, kurių dauguma teigia, kad kiauliniai taukai yra kenksmingi.
Štai keletas mitų:

Jie riebaluojasi iš riebalų. Svoris priauga tik tada, kai suvalgome daugiau nei išleidžiame

Taukuose yra daug blogojo cholesterolio

Pusė sviesto cholesterolio

Taukai yra pilni riebalų

Taukai yra vertingas odos ir plaukų maistinių medžiagų šaltinis

Manau, kad po to riebalai bus atstatyti.

Šaldytuve visada turime šoninės gabalėlį, dešrelių daugiau nepirksiu, lašiniai, mano nuomone, saugesni.
Reklama
Kalbant apie dabartinę energijos sistemą, apie kurią kalbėjau šiek tiek anksčiau, riebalai paprastai yra šios temos dalykai. 

Aš be baimės valgau 30 gramų per dieną.

Nors pagal mano padarytą receptą yra baimė, kad nenusiraminsite trisdešimt gramų.

Mes jau keletą metų turguje iš vienos moters pirkome lašinius. 

Ji visada turi labai šviežią, skanią, minkštą, švelnią. Ir tada ji atėjo, bet ji neturėjo sūdytos šoninės. Jis sako, kad viskas buvo išardyta, yra tik šviežia.

Be to, mūsų mieste trūksta lašinių ir niekas nežino, kas juos sukėlė. 

Turiu pasakyti, kad mes visada pasūdėme lašinius su taukais, tai yra, kiekvieną gabalėlį padengėme druskos, pipirų ir česnako mišiniu.
Tačiau taukai, kuriuos pirko iš tos moters, buvo daug skanesni.

Anksčiau mane mokė kiaulinius taukus sūdyti, bet tai nebuvo taip. Arba per sudėtingi ingredientai, arba šokiai su tamburinais. 

Taigi aš paprašiau jos recepto.

Ir šis receptas pasirodė nepaprastai paprastas, pagal šį receptą, kurį bandžiau pagaminti, dabar druskau tik taip, o ne kitaip.

Norėdami pasūdyti tuos pačius skanius ir švelnius riebalus,  turite paimti litrą šalto vandens, įmaišyti stiklinę druskos. Turiu stiklinę 200 gramų druskos.
Reklama
Supilkite taukus taip, kad sūrymas jį visiškai uždengtų, ir viską įdėkite į šaldytuvą 4 dienoms. 

Reikalingas šaltis, tada riebalai nesukietėja, neoksiduojasi. Kiauliniai taukai yra lengvesni už vandenį ir stengiasi nuolat plūduriuoti, todėl kiekvieną dieną jį apversdavau.

Po 4 dienų šoninę reikia išimti iš sūrymo, patepti tarkuotu česnaku, pipirais, pabarstyti trupučiu druskos ir vėl padėti 1 dienai į šaldytuvą.

Reklama
Šaltyje česnakai taip pat nepakeis savo savybių. Kiaulinius taukus galite valgyti kas antrą dieną. Kaip tai skanu. Jokios duonos!

Žinoma, mano draugai, labai svarbu yra žaliavų kokybė. Todėl įsiklausykite į šį procesą.

Ir jūs turite jį paliesti, kad pajustumėte nereikalingus dryžius. Ir sudeginkite, kad nepirktumėte lašinių su šerno kvapu. 

Ir jūs galite jį kišti, jei riebalai yra geri, jie lengvai perveriami.

Geriau susirasti kiaulės savininką ir jo geriau paklausti, ką, pavyzdžiui, valgė mažasis gyvūnas.

Neprilygstamas receptas! Karštas bulvių ir vištienos patiekalas, kuris visada padės greit paruost pietus


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Keptos bulvės su vištienos krūtinėle, sūriu ir kumpiu yra paprastos, greitos, bet skanios ir patenkinamos. 

Aš dažnai gaminu šį patiekalą ir gaminu jį net ant šventinio stalo, mano svečiams visada patinka jo originalus skonis. 

Svarbiausia pasirinkti tokio tipo bulves, kuri būtų tinkama kepti ir kepti, tada gabalėliai bus minkšti, tačiau išlaikys savo formą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 4 vnt;
  • kumpio ir sūrio po 150 g;
  • bulvės, 500 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • džiūvėsėlių, 100 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiekviename filė gabale darome pjūvį, kad vėliau mėsą atidarytume kaip knygą.
Mėsą iš visų pusių pipirais ir druska užlenkite ant pjūvio ir palikite marinuotis.

Supjaustykite bulves juostelėmis, druska ir pipirais, įdėkite į kepimo indą, pabarstykite augaliniu aliejumi.

Reklama
Ant sūrio riekelės uždėkite kumpio gabalėlį. 

Mes pakartojame procedūrą ir dedame šį įdarą į kiekvieną filė.

Reklama
Apvoliokite suktinukus plaktu kiaušiniu, paskui – džiūvėsėliais ir paskleiskite bulves.


Reklama
Kepame 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite pridėti peiliu smulkintą česnaką pagal skonį.

Taip pat siūlau savo naminį garstyčių padažą su majonezu.

KAIP PUIKU: ir mėsa, ir garnyras iš karto! Skani vakarienė visai šeimai




Keptos bulvės su kiaulienos mėsa ir grybais paruošiamos paprastai ir greitai, ir jūs gausite daug malonumo iš tokio patiekalo. 

Svarbiausia paimti mėgstamus mėsai skirtus prieskonius ir gerai jį pamarinuoti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 500 g;
  • kiaulienos kotletai, 500 g;
  • grybai, 100 g;
  • saldieji pipirai, pusė;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • majonezo, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves griežinėliais.

Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir išplakite. 

Pabarstykite druska ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais. 

Mes paliekame 30 minučių.

Džiovinkite bulves ant popierinių rankšluosčių.
Reklama
Šiuo metu paimkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sumaišykite su druska, bulvių prieskoniais, aromatinėmis žolelėmis ir sausu česnaku.

Supilkite bulves su šiuo padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas visiškai padengtų kiekvieną bulvių pleištą.

Įdėkite bulves į kepimo indą.

Mes supjaustome grybus ir paprikas į gabalus, supjaustome žalumynus pagal savo skonį.

Grybus sumaišykite su pipirais ir žolelėmis, druska ir pagardinkite majonezu.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, vyniojame ritinį ir tepame ant bulvių.
Reklama
Uždenkite indą folija ir kepkite indą 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite žolelėmis, patiekite su įvairiais padažais.


Aš jums pasakysiu, kodėl mano keptos bulvės visada skanesnės už kitas. Yra vienas triukas, kurį žino tik nedaugelis


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Norint, kad keptos bulvės būtų traškios plutos, raudonos, skanios, reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę kepimui ir teisingai išvirti.

Bulves nulupkite ir supjaustykite taip, kaip mėgstate kepti – riekelėmis, šiaudeliais, kubeliais ir kt. 

Bulves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite miltais, gerai išmaišykite.

Mes pašildome augalinį aliejų ir išdėstome bulves, kepkite.

Virimo metu vis tiek galite pabarstyti miltais – jie nebus nereikalingi ir nesugadins patiekalo skonio.

Jei mėgstate bulves su svogūnais ar česnakais, dėkite kaip įprasta, taip pat nepamirškite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.

Reklama


Jei turite laisvo laiko, galite apsieiti be miltų, tiesiog kepkite mažomis porcijomis, uždėkite popierinius rankšluosčius, o tada ant indo.

Mes sumaišome daug miltų su druska, pipirais ir bulvių prieskoniais ir kepame tokiame kailyje, jis pasirodo labai skanus ir aromatingas.

Be to, beveik pabaigoje taip pat galite pridėti rūkytos dešros, supjaustytos juostelėmis, apskritai tai pasirodys labai patenkinta ir originali.


Bulvinius blynus pagal šį receptą gaminu 25 metus. Paslaptis bulvių smulkinimo metode!




Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau juos ruošti mėgsta tik nedaugelis, nes bulves per ilgai reikia tarkuoti ant smulkios trintuvės, o tada vis tiek stovėti ir kepti. 

Siūlau greitesnį variantą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– bulvės, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;

– miltai, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Valome daržoves.

Bulves supjaustykite gabaliukais ir sumalkite trintuvu arba mėsmaliu.

Leiskite stovėti 15 minučių ir nukoškite skysčio perteklių.

Supjaustykite svogūną maišytuvu, sumaišykite su bulvėmis, įpilkite miltų ir suminkykite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinį ir įpilkite smulkiai supjaustytų žolelių pagal savo skonį, druskos ir pipirų, pridėkite prieskonių.

Patarimas : Aš įdedu aromatinių žolelių ir paruošto bulvių prieskonių mišinio ir būtinai įdėjau česnako.

Kepkite blynus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Reklama
Patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis.

Aš dažnai gaminu tokius bulvinius blynus su sūdyta varške ir krapais: ant jo dedu šaukštą tešlos, dedu pilną šaukštelį varškės su druska, pipirais ir krapais, šaukštą tešlos ant viršaus ir kepu tokius „pyragus“. . 

Taip pat galima su grybais ir svogūnais, malta mėsa ir kt.

Kaip guliašas buvo ruošiamas sovietų maitinimo įstaigoje: sovietmečio virėjo receptas


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Kodėl sovietiniais laikais valgyklose ir nebrangiose savitarnos kavinėse iš valgiaraštyje esančių mėsos patiekalų dažniausiai būdavo guliašo, o likusių kukliai nebūdavo? Ir viskas paprasta …

– Mėsa buvo atvežta. Buvo atvežta įprasta mėsa. Bet jis pasieks virtuvę ir kiek, o kas – dažniausiai priklausė nuo vadovavimo “, – sakė teta Zina, mano ekspertė konsultantė visais sovietinio laikotarpio viešojo maitinimo klausimais, buvusi moteris iš Odesos, padėjusi aplinkui. 

Sovietų Sąjunga. – Vienoje mano valgykloje buvo vadybininkė – ji atrodė tyli ir tyli, pilka pelytė, tu pažvelk į ją ir suprasi – imk kaip latvė, tik … ir siela. 

Tik tokiu būdu visi vogė ten tą uh – pasidarė baisu. 

Po dviejų mėnesių pabėgau iš ten ir pasielgiau teisingai, tada atėjo OBKHSS ir atidarė, jie sakė, kad ji turėjo auksinius žiedus, susuktus į trijų litrų stiklainius. Tiesa ar ne – kas žino?
Reklama
Ir tada ji dirbo jaunimo kavinėje, kur mes turėjome vadybininką – jūs žiūrite ir galite atsiųsti čekį! 

Gerai, pakabinta auksu, todėl jai pačiai, sijonas buvo leopardas, odinė striukė, ji pati vairavo automobilį. Na, kas nežinojo, buvo tikras – vagia. Ir ji turėjo įrašą – lengviau pasmaugti nei pranešti. Ideologinis. 

Tiesa, tėtis yra regioniniame komitete, jos vyras yra ilgos kelionės kapitonas, jis išvyko į užsienio šalis, kodėl turėtume vogti ir parduoti tokią mėsą? Bet ten ir virėme guliašą, mums tai labai patiko, iki ketvirtos valandos jis buvo tuščias, mes viską suvalgėme!

Fartsa susirinks į kavinę, juokinga – nuo po stalo iki taurių su kompotu, kažkas ten iš savo butelių su lipdukais, jie valgo guliašą su bulvių koše … toks yra gyvenimas. Ji juokėsi.
Turiu turtingą vaizduotę, galiu įsivaizduoti, kaip kontrabandininkai iš po stalo pilsto brendį ar pigų viskį (aš tiesiog nesuprantu, kodėl?) Jaunimo kavinėje ir visa tai valgau su guliašu ir bulvių koše. Vaizdas juokingas. Ir apskritai jis piešia pajūrio uostamiesčio papročius …
Reklama
Bet mes kalbame apie guliašą!

– Kaip jis buvo virtas, kad net gyslos ten tapo minkštos? – paklausiau tetos Zinos. – Ar jie ilgai gesino? Gal spaudžiamas? Ar jūs ką nors pridėjote? Marinuota?
– Kam? – Ji nusivalė. – Viskas pagal technologinius žemėlapius – turėjome išeiti iš odos ir užpildyti nelygumus?

Guliašo receptas iš technologinio žemėlapio pasirodė gana paprastas:
  • Mėsa – nuo 1800 iki 2200 gramų (priklausomai nuo rūšies, mažiausiai buvo kiaulienos, labiausiai – jautienos)
  • Ištirpinti gyvūniniai riebalai – 100 gramų
  • Svogūnai – 300 gramų
  • Pomidorų tyrė – 200 gramų
  • Miltai – 60 gramų
Reklama
Kaip jie gamino:
Mėsa supjaustoma gabalais, sveriančiais po 20-30 gramų. 

Idealiu atveju – kubeliais, tačiau kubelių, ypač jei mėsos gyslų ir apipjaustymo nepavyksta pasiekti. 

Kepta ištirpintuose riebaluose iki stipraus karščio. 

Panaudojami ne visi riebalai – kai kurie paliekami paruduoti likusius produktus.

Tuo pačiu metu troškinama pomidorų tyrė – puode ištirpinami riebalai (apie 5 proc. Pomidorų tyrės svorio) ir ši tyrė siunčiama į jį. Troškinimas – nuo 30 iki 50 minučių.

Tada kepta mėsa užpilama verdančiu vandeniu arba sultiniu, ten siunčiama pomidorų tyrė, dangtis sandariai uždaromas ir visa tai troškinama apie valandą.
Reklama
Kol troškinama mėsa, svogūnas susmulkinamas ir patroškinamas ant likusių ištirpusių riebalų, pridedant druskos, pipirų ir miltų – turėtumėte gauti savotišką padažą.

Kai tik mėsa troškinama valandą (galima šiek tiek daugiau), ji užpilama svogūnų mišiniu ir troškinama dar trisdešimt minučių. 

Likus 5 minutėms iki virimo, dedami lauro lapai.

Pusantros valandos troškinimo pomidorais pakanka, kad mėsa taptų minkšta, bet neišsiplėtusi.

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. 

Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai. 
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Reklama
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Reklama
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Reklama
Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Reklama
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Reklama
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. 

Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Reklama
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Greita vakarienė kiekvienai dienai! Viska sudėti, sumaišyti su šaukštu ir į orkaite!


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Pabandykite išvirti žuvies troškinį, jis labai greitai iškepa, tačiau artimieji ilgai padėkos už šį patiekalą. 

Kepimui galite pasiimti bet kokią žuvį.

Receptui jums reikės :

  • žuvies filė – 800 gr;
  • ryžiai – 100 gr;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • grietinė – 100 gr;
  • svogūnai – 1 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų.
Reklama
Filė praleidžiame per mėsmalę. 

Ryžius nuplauname ir verdame iki minkštumo pasūdytame vandenyje. 

Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tačiau į receptą galite pridėti žalių svogūnų. 

Kiaušinius sumaišykite su druska.

Atskirame dubenyje sumaišykite filė su ryžiais ir svogūnais, išmaišykite ir druską. 

Įpilkite grietinės ir kiaušinių. 
Reklama

Mes viską sumaišome. 

Ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi, tolygiai padėkite žuvų masę.

Patarimas: Prieš siųsdami troškinį į orkaitę, viršuje patepkite jį grietine.

Kepimo laikas . Troškinti troškinį reikia 35 minučių. 

Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių. 

Neišimkite troškinio iš orkaitės, palikite ją dar 5-10 minučių. 

Jis bus prisotintas sultimis ir bus minkštas ir sotesnis.
Reklama
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, supjaustydami troškinį porcijomis.

Kaip tai skanu! Dar nesu pagaminusi sultingesnės ir skanesnės mėsos


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Tokia aromatinga, sultinga ir minkšta mėsa su pomidorais jums tikrai patiks ir galėsite ją iškepti šventiniam stalui.

Reklama
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– mėsa, 1 kg;
– pomidorai, 2 vnt;
– svogūnai, 2 vnt;

– grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– sūris, 100 g;

– citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Imame kiaulienos ar vištienos krūtinėles, supjaustome porcijomis.
Reklama
Ant kiekvieno mėsos gabalo mes padarome pjūvius iš abiejų pusių aštriu peiliu tinklo pavidalu – tai padeda mėsai greitai ir gerai marinuotis, o tada kepti.

Kiekvieną pjaustykite druską ir pipirus iš abiejų pusių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir palikite kuriam laikui.

Garstyčias sumaišykite su majonezu arba grietine ir sutepkite kiekvieną mėsos gabalėlį. 

Mes paliekame marinuotis.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir pipirais, gerai sutrinkite rankomis, įpilkite majonezo arba grietinės, citrinos sulčių ir sumaišykite.

Patarimas : svogūną galite marinuoti mėgstamu būdu ir tada naudoti šiame patiekale.

Supjaustykite pomidorus griežinėliais.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir ant viršaus išdėliokite mėsą, pomidorus ir svogūnus.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Reklama
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.


Reklama
Patarimas : sūrio galite nedėti, tačiau ši sūrio plutelė labai tinka tokiems kotletams.

Tiek mažai žmonių verda vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greita, skanu ir labai švelnu


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei mėsos kukulių pakaitalas. 

Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių. 

Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sunkioji grietinėlė, 150 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Įdėkite mėsą į kepimo indą.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.

Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki monotoniškos masės.
Reklama
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.

Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.

Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.

Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.

Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.

Reklama

Jei norite nustebinti savo svečius per šventes, gaminkite, pagal šį receptą. Vištienos filė orkaitėje


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Mėsa patale iš svogūnų, pomidorų ir sūrio, daug prieskonių – skanu, pasirodo sultinga ir minkšta, labai aromatinga.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos filė, 600 g;
– svogūnai ir pomidorai, 1 – 2 vnt.
– virti kiaušiniai, 3 vnt;

– pipirai, paprika, žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– žalumynai pagal skonį;
– sūris, 150 g;

– česnakai, 2 – 3 skiltelės;
– majonezas, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. 

Supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis ir išplakite.

Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, paprika ir kitais prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi ir viską gerai patrinkite.

Palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Reklama
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, pomidorus – gabaliukais, supjaustome žalumynus. 

Mes sumaišome daržoves ir žoleles.

Įpilkite tarkuotų kiaušinių, česnako, perleisto per presą, ir 50 g tarkuoto sūrio.

Minkykite masę.

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą, ant viršaus – daržovių, kiaušinių ir sūrio sluoksnį. 

Pabarstykite tarkuotu sūriu (likę 100 g).
Reklama
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Patarimas : į „kailį“ taip pat galite įdėti paprikos gabalėlių, taip pat galite pjaustyti grybus.

Patys tobuliausi kiaulienos suktinukai su grybais ir sūriu


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Suktinukai yra sultingi viduje, turtingos skonio puokštės, kurioje yra kriaušių, grybų ir vyno natų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaulienos sprandinė, 500 g;
– pievagrybiai, 300 g;
– svogūnas, 1 vnt;

– raudonas vynas, pusė taurės;
– sūris, 150 g;
– kriaušės, 1 – 2 vnt;

– druskos ir pipirų pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą pailgomis riekelėmis, gerai išplakite jas, druską, pipirus ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Grybus supjaustome plonais griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais, kriaušes – gabalėliais, o sūrį – kubeliais.

Kepkite svogūną, kol pusė išvirs, suberkite grybus ir troškinkite 10 minučių.

Kai masė atvės, sumaišykite ją su grybais.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, ant jo – sūrio kaladėlę ir susukame ritinėlį, pritvirtiname dantų krapštuku ar siūlu.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite suktinukus 10 minučių, išimkite kepimo skardą, pabarstykite mėsą vynu ir vėl padėkite į orkaitę 15 minučių.

Reklama

Tobulasis būdas: Vištienos šlaunelės su bulvėmis orkaitėje kaip restorane


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Šio recepto žievė yra padaže, kuris suteikia mėsai sultingumo ir pikantiškumo.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos šlaunelės, 5 vnt;
– bulvės, 1 kg;
– svogūnai, 2 vnt;

– česnakai, 1 galva;
– majonezas, 200 g;
– mėsos prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas;

– karis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Bulves supjaustykite gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.

Perduokite česnaką per presą ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais, kariu ir kitais jūsų pasirinktais prieskoniais.

Į mėsą įberkite šiek tiek druskos, o didžiąją dalį padažo – į šlaunis, gerai išminkykite.

Į bulves ir svogūnus suberkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.

Pirmiausia įdėkite bulves ir svogūnus į formą, o ant jų – šlaunis.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite indą 1 valandą.


Ar turite vištienos krūtinėlės namuose? Geriau nei beliašai ir čeburekai: gyvenk, mokykis


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Skanus ir aromatingas patiekalas, pasirodo, tiesiog tobulas, nors jis ruošiamas iš sausai linkusios vištienos mėsos.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušinis, 1 vnt;
  • vištienos krūtinėlė, 800 g;
  • svogūnas, 0,5;
  • majonezo ir miltų po 1 šaukštą;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

Sumaišykite svogūną su mėsa, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, majonezu ir suberkite miltus.

Minkykite masę iki vientisos masės.

Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.

Įpilkite kiaušinį ir suminkykite.
Reklama
Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol pagels.

Tokius kapotus kotletus galima gaminti ne su miltais, o su krakmolu, pasirodo dar skaniau.

Galite įdėti daug svogūnų, taip pat nepamirškite apie gerą krapų ir petražolių kekę – žalumynai mėsą gerai prisotins, o kotletai – puikūs.

Puikiai dera su naminiais grietinės ir garstyčių padažais, adžika, įvairiais garnyrais ir salotomis.

Niekas netiki, kad gaminu be tešlos. Greitas ir skanus mėsos pyrago receptas


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Tokiam pyragui jums reikės įprasto kepalo, maltos mėsos ir keptuvės. 

Pasirodo, labai skanus pyragas, kuriam nereikia skirti daug laiko ir pastangų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • balta duona arba kepalas;
  • faršo, 350 g;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • pieno, 250 ml;
  • mocarela sūris;
  • druska, pipirai, prieskoniai.
Reklama
Gaminimo procesas

Duoną ar kepalą supjaustykite griežinėliais, bet ne labai plonais.
Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto.
Reklama
Kiekvieną kepalo gabalėlį suvilgome piene ir lygiu sluoksniu paskleidžiame keptuvėje.

Reklama
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

Pagardinkite faršą svogūnais, druska ir pipirais, kitais prieskoniais pagal skonį.

Ant kiekvieno kepalo gabalėlio uždėkite faršo.

Reklama
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite plakikliu iki vientisos masės, supilkite pieną ir išmaišykite.

Pieną ir kiaušinių padažą užpilkite ant keptuvės.


Reklama
Mes siunčiame į orkaitę ir kepame 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių.

Reklama
Tokį skanų ir aromatingą pyragą galima paruošti vos per 1 valandą svečių atvykimui. 

Kartais į faršą dedu grybų.


Vietoj kotletų ant šventinio stalo. Aš taip gaminu jau 20 metų. Skaniau aš dar nevalgiau


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Paprasta ir skani vakarienė iš įprasto produktų pasirinkimo. 

Medalionai iš maltos mėsos tinka net šventiniam stalui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • maltos mėsos, 400 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • morkos, 1 vnt;
  • bulvės, 400 g;
  • kukurūzų miltų, 1 valgomasis šaukštas;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
  • sūrio, 100 g;
  • majonezo ir grietinės po 3 šaukštus
Reklama
Gaminimo procesas
Faršą pagardinkite druska ir prieskoniais.

Tris bulves ant trintuko ir druskos, palikite 10 minučių, tada išspauskite skysčio perteklių.

Į faršą suberkite kukurūzų miltus ir tarkuotą svogūną.

Antrą svogūną smulkiai supjaustykite.

Trys morkos.

Kepkite svogūnus su morkomis.

Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite didelius faršo paplotėlius.

Reklama
Ant kotletų dėkite tarkuotų bulvių, ant viršaus – troškintų daržovių.

Sumaišome majonezą ir grietinę, druską ir dedame prieskonius, pipirus.
Reklama
Šiuo padažu sutepkite kamino viršų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Reklama
Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 10 minučių.
Tokie užkandžiai tinka prie įvairių garnyrų, šviežių daržovių salotų, skanių naminių padažų.

Vakarienės gaminimas viename patiekale! Paruošimui skiriu 10 minučių, visa kita atliks orkaitė


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Toks kvapnus ir skanus vištienos faršo ir ryškiai kreminio skonio bulvių pyragas gali būti ne tik kasdienis, bet ir šventinis patiekalas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 900 g;
  • maltos vištienos, 750 g;
  • svogūnas, 3 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai, sausas česnakas, 1 šaukštelis.

Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :

  • grietinė, 200 g;
  • 100 ml vandens;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 5 mm storio griežinėliais.

Supjaustykite svogūną pusžiedžiais.

Imame faršą ar kalakutieną, pagardiname druska, pipirais, bet kokiais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis, česnaku.

Norėdami pilti, paimkite grietinę arba grietinėlę su bet kokiu riebalų kiekiu, sumaišykite su vandeniu, kiaušiniais, druska, pipirais ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais.

Patarimas : padažas turi būti visiškai lygus, todėl naudokite maišytuvą arba šluotelę.

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.

Dalį faršo paskleidžiame dugnu tolygiai.

Reklama
Pusę svogūno paskleidžiame sutampančiais apskritimais.


Reklama
Mes taip pat paskleidžiame bulvių sutapimus, druską ir pipirus.
Pakartokite visus sluoksnius ir užpilkite padažu.
Reklama
Mes padengiame formą folija ir išsiunčiame į orkaitę, kurią pašildome iki 180 laipsnių.


Reklama
Mes kepame 40 minučių, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 minučių, kol pagels.
Patiekdami galite patiekalą pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, rūkyta paprika.

Užpilu mėsos kukulius ryžiais keptuvėje. Ruošiu paprastą ir skanią vakarienę


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Tokią sočią ir skanią vakarienę iškepsite vienoje keptuvėje labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite pridėti arba pakeisti produktus mano recepte, kaip norite.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

maltos mėsos, 400 g;
ryžių, 200 g;
svogūnai, 200 g;

pomidorai, 250 g;
saldieji pipirai, 150 g;
salierai, 80 g;

karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Reklama
Gaminimo procesas

Svogūnas – 1 gabalas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druska ir pipirai pagal skonį, gerai sumaišykite.

Mėsos kukulių formavimas

Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.
Reklama
Patarimas: jei nemėgstate salierų, galite jų praleisti, pridėti petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.

Mes pašildome augalinį aliejų ir lengvai pakepiname svogūną, tada pridėkite papriką, salierą ir kepkite minutę, sumaišykite.

Suberkite pomidorus ir kepkite dar minutę.

Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant mėsos kukulių, įpilkite skirtingo skonio prieskonių.
Užpilkite šaltu vandeniu tiek, kiek ryžiai šiek tiek pasidengia.
Uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.

Patarimas: kad ryžiai ir mėsos kukuliai gerai garuotų, paimkite dangtį be skylės arba uždenkite rankšluosčiu.

Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Reklama
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.

Aš taip pat dedu česnako į faršą, o kartais į daržoves dedu šiek tiek aitriųjų pipirų, šviežių ar sausų, galite įdėti ir lauro lapų.

Užpilkite vištienos filė padažu ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Net sausa mėsa pradeda tirpti burnoje


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Visi žino, kad vištienos filė yra sausa ir neskanu, jei ji šiek tiek per daug apšviesta. 

Šis receptas man padeda visada gaminti minkštą ir sultingą patiekalą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 2 vnt;
  • bet kokio riebumo grietinėlė, 100 ml;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sūrio, 60 g;
  • Itališkos žolelės, druska, prieskoniai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Mėsą plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Supjaustykite gabalais ir įdėkite į indą.

Sumaišykite kiaušinius ir grietinėlę, visus prieskonius ir druską.

Patarimas : kremas tinka bet kokiam riebalų kiekiui. Jei nėra kremo. Galite pasiimti grietinės.
Supilkite mėsos gabalėlius su šiuo padažu ir sumaišykite, kad viskas būtų tolygiai paskirstyta.
Reklama
Mes perkeliame mėsą į formą. Mes išlyginame.

Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Indą kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 35 minutes.
Reklama
Puodai taip pat puikiai tinka šventiniam stalui.

Padažą galite gaminti iš bet kokių ingredientų, pridėdami ką nors savo, pavyzdžiui, žolelių, česnako, paprikos.