Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

2021-09-01 Autorius Worldrecipes.lt

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Paprasti ir skanūs karšti sumuštiniai puikiai tiks kaip užkandis, pietūs ar vakarienė. 

Tai yra vienas iš labiausiai biudžeto variantų patiekalui.

Ingredientai:

  • kepalas batono
  • svogūnas – 1 gabalas;
  • bulvės – 3 vnt;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • česnakas – 2-3 skiltelės;
Reklama

 Paruošimas:
  1. Batoną galima naudoti kiek padžiūvusį, nebūtinai pirkti šviežią.
  2. Įtrinkite svogūną smulkia tarka į batono minkštimą.
  3. Bulves taip pat sutarkuojame ant smulkios trintuvės, išspauskite sultis, kad masė nebūtų skysta.
  4. Įkaitinkite aliejų.
  5. Sumaišykite svogūnus su bulvių mase ir gerai išmaišykite. Įberkite 2 česnako skilteles, išspaustas per specialią česnako spaudyklę.
  6. Masę sumaišykite su kiaušiniais, įberdami druskos ir pipirų.
  7. Tada sumaišykite su kiaušiniais, jei reikia dėkite dar druskos ar pipirų. Nepamirškite apie šviežias ar džiovintas žoleles ir pagal skonį pridėkite prieskonių.
  8. Supjaustykite kepalą ne storais griežinėliais.
  9. Paskirstykite masę ant vienos kepalo pusės ir perkelkite masę žemyn į keptuvę. Kai viena pusė paraudusi, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės


Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. 

Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
šalotiniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai. 
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Reklama
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Reklama
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Reklama
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. 

Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę
Reklama
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Recepto atradimas. Tokius karštus sumuštinius gaminu kiekvieną savaitę