Gailėsites per visą žiemą, jei jos neišvirsite. Tingios salotos žiemai: išvirkite tris porcijas

2021-08-03 Autorius Worldrecipes.lt

Gailėsites per visą žiemą, jei jos neišvirsite. Tingios salotos žiemai: išvirkite tris porcijas
Konservuoti įvairių daržovių salotų asorti, pasirodo labai skanūs, gaivaus aromato. 

Gaminimas neužima daug laiko, tačiau žiemą gausite tikrą malonumą iš salotų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos ir agurkai po 600 g;
  • svogūnai, 300 g;
  • saldieji pipirai, 250 g;
  • morkos, 200 g;
  • krapai ir petražolės kekėje;
  • cukrus, 4 šaukštai;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio;
  • korėjietiški prieskoniai morkoms, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus, 80 ml;
  • actas 9%, 60ml.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite juostelėmis agurkus, cukinijas, papriką ir morkas.

Svogūnai – plonais pusžiedžiais.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Mes dedame visus produktus į didelę talpyklą ir įpilame cukraus, druskos, pipirų, acto, Korėjos morkų prieskonių, augalinio aliejaus. 

Labai gerai sumaišykite daržoves.

Uždenkite dangčiu ir palikite 3 valandas, kartais maišydami.

Mes dedame juos į švarius stiklainius, aviną ir uždengiame dangčiais.

Mes įdėjome skardines į puodą ant rankšluosčio. Užpilkite šiltu vandeniu.

Užvirus vandeniui, sterilizuokite 15 minučių.

Tvirtai priveržkite dangčius, apverskite ir apvyniokite, palikite atvėsti.
Reklama
Ruošinį įdėjome į rūsį arba į sandėliuką sandėliuoti.

Aš ne tik patiekiu salotas pietums ar vakarienei, ji netgi verta šventinio stalo, labai patinka visiems mano svečiams. 

Patiekdami galite pabarstyti šiek tiek obuolių sidro acto ir nerafinuoto augalinio aliejaus.

Daugiau tokių skanių sūdytų agurkų nerasite! Ir vos per 30 minučių – patiks visiems


Gailėsites per visą žiemą, jei jos neišvirsite. Tingios salotos žiemai: išvirkite tris porcijas

Savo šeimoje gaminame tokius greitai lengvai pasūdytus agurkus prie kepsnių ir kitų mėsos patiekalų – jie puikiai dera ir paįvairina vienas kito skonį.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– agurkai, 600 g;
– česnakas, 3 skiltelės;
– medus arba cukrus, 3 šaukštai;

– druskos 3 šaukštai;
– actas 9%, 3 šaukšteliai;
– pipirai;

– grynas šaltas vanduo, 900 ml.
Reklama
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunu 3 stiklainius po 400 g.

Agurkus nuplauname ir supjaustome apskritimais. Jei norite, iškirpome garbanotu peiliu šventinei porcijai.

Mes įdėjome agurkus į švarius stiklainius.

Paimkite dideles skilteles ar daugiau česnako – supjaustykite gabalėliais, bet ne mažais.
Reklama
Jei norite, įberkite pipirų mišinio.

Patarimas: jei mėgstate aštrų, tuomet imkite dar šviežių aitriųjų pipirų, smulkiai supjaustykite ir padalykite į 3 dalis, suberkite į stiklainius. Taip pat galite pridėti žalumynų.

Supilkite medų arba įberkite cukraus, įberkite druskos.

Supilkite švarų ir šaltą vandenį.

Uždarykite stiklainius dangteliais ir stipriai purtykite, kad cukrus ir druska gerai ištirptų.
Reklama
Dedame į šaldytuvą 30 minučių ir tiekiame ant stalo tokį gardų, lengvai pasūdytą, traškų užkandį.