Marinuotos traškios cukinijos žiemai. Kvapnus ir skanus receptas

2021-07-09 Autorius Worldrecipes.lt

Marinuotos traškios cukinijos žiemai. Kvapnus ir skanus receptas
Šį konservą gaminu iš labai jaunų cukinijų, kurios turi labai minkštas sėklas – tada užkandis pasirodo traškus ir nesunkus. 

Dėl žolelių ir prieskonių preparatas bus labai kvapnus, su pikantiškomis natomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– cukinijos, 3 kg;
– česnakai, 2 vnt. į stiklainį;
– lauro lapas, 1 vnt indelyje;

– morkos, 4 vnt. skardinėje;
– kvapieji pipirai, 2 vnt.
– pipirų grūdeliai, 5 vnt. į stiklainį;
Reklama
– krapai ir petražolės;
– druskos ir cukraus po 1 valg.
– actas 9%, 1 valgomasis šaukštas;

– jei norite, žiupsnelis citrinos rūgšties.

Gaminimo procesas
Cukinijos ir morkos, žalumynai gerai nuplaunami

Cukiniją supjaustykite ilgomis juostelėmis, morkas – griežinėliais arba juostelėmis.

Į stiklainius, lauro lapą ir dviejų rūšių pipirus, česnako skilteles suberkite keletą petražolių ir krapų šakelių.

Dedame cukinijas su morkomis, o ant viršaus dedame žalumynus.

Užpildykite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 25 minutes.

Nusausinkite ir vėl užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 25 min.
Reklama
Šį žingsnį darome 3 kartus.

Kai trečią kartą užvirsite vandenį, sumaišykite jį su druska ir cukrumi, užvirkite, virkite porą minučių ir užpilkite actu. Virkite pusę minutės ir supilkite marinatą į stiklainius.

Mes susukame dangčius, apverskite skardines ir apvyniokite juos, kol jie atvės.

Laikyti rūsyje ar spintoje.

Taip paprasta ir lengva pasigaminti cukiniją, jos pasirodo labai skanios ir aromatingos, pikantiškos.
Reklama


Agurkai žiemai be acto! Pasirodo, labai traškus – receptas, įrodytas per daugelį metų


Marinuotos traškios cukinijos žiemai. Kvapnus ir skanus receptas

Actas, be abejo, yra būtinas išsaugojimui. Bet aš noriu pasiūlyti receptą, kuriame visiškai skirtingi produktai veiks kaip konservantas ir pasirodys labai, labai skanu, konservas bus saugomas ilgai.

Norėdami paruošti 3 litrų stiklain5, jums reikės šių ingredientų:

– agurkai, 1,5 – 2 kg;
– krapų skėčiai, 2 vnt;
– česnakas, 3 skiltelės;

– pipirų grūdeliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– garstyčių sėklos, 1 arbatinis šaukštelis;
– krienų lapai.
Reklama
Gaminimo procesas
Paimkite sterilizuotą stiklainį ir ant dugno uždėkite krapų, krienų lapų, pipirų skėtį.

Gerai nuplauname agurkus, supjaustome uodegas ir suberiame į stiklainius.

Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.

Supilkite vandenį į puodą, įpilkite cukraus, 3 šaukštus, druskos, 1,5 šaukšto, citrinos rūgšties, 1 arbatinį šaukštelį ir užvirkite. Virkite 2 minutes ir supilkite į stiklainį. 
Reklama

Mes susukame dangčius, apverčiame ir suvyniojame.

Laikyti rūsyje ar spintoje.

Citrinų rūgštis yra alternatyva actui, kuri gerai išsaugo ir palaiko agurkus traškius.

Dabar aš kopūstų netroškinu ir nekepu. Dabar kopūstus gaminu kartu su kumpeliais: neriebus ir skanus maistas


Marinuotos traškios cukinijos žiemai. Kvapnus ir skanus receptas

Ingredientai:

  • 1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
  • 4 vištienos kumpeliai
  • 1-2 svogūno galvos
  • 1 morka
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 a.š. adžigos
  • 2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
  • 30 g sviesto
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas pažingsniui
Reklama
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje

Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite

Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą. 

Įdėkite į šaldytuvą.
Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Reklama
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).

Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys. 

Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.

Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais. 

Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.

Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.

Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą. 
Reklama

Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Dabar kopūstų nekepu, netroškinu. 

Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.