Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Skanūs balandėliai paruošti su pekino kopūstais ir malta mėsa – nuostabūs pietūs, kuriuos tikrai pamėgsite. „YouTube“ kanale radome jums puikų receptą! 

Jums reikės:

  • Pekino kopūstų lapų
  • 100 g nevirtų ryžių
  • 1 svogūno
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 morkos
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 valgomų šaukštų pomidorų pastos
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • Susmulkintų petražolių
Taip pat reikės:
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių
  • 1 valgomo šaukšto pomidorų pastos
  • 150 ml vandens
  • 1 lauro lapo
  • 250 ml karšto vandens
Reklama
Gaminimo eiga:

Pekino kopūstą padalinkite į atskirus lapus. 

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 minučių pastovėti. 
Reklama
100 g ryžių užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite 15 minučių pastovėti. 
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus. 

Suberkite smulkintą papriką, tarkuotą morką, sutrintą česnaką, pomidorų pastą, druską, juoduosius pipirus ir kepkite. 

Mišinį padalykite per pusę – į faršą su ryžiais suberkite vieną mišinio pusę ir viską gerai išmaišykite. 


Reklama
Užpildykite pekino kopūstų lapus paruoštu įdaru – jei reikia, išpjaustykite kietą kopūsto lapo dalį. 

Paruoštus balandėlius dėkite į kepimo indą. 

Į likusią keptų daržovių mišinio pusę įpilkite vandens, druskos, pipirų, prieskonių ir užvirkite. 
Reklama
Paruoštą padažą uždėkite ant paruoštų balandėlių ir užpilkite karštu vandeniu (250 ml). 
Reklama
Uždenkite drėgnu kepimo popieriumi ir uždenkite folija. 

Kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. 

Pabarstykite petražolėmis. 

Gero apetito! 

Sūdyta šoninė su česnakais. Tokia skani, kad valgys net vaikai


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Šiemet uošvis kaip niekad nusiteikęs šventiškai. Likus mėnesiui iki šventės, jis pradėjo ruoštis savo gimtadieniui. Šaldiklyje jau laukia jo firminiai koldūnai, rūsyje – serbentų vynas. O užvakar jis nusprendė, kad sūdyta šoninė bus jo visos šventės akcentas. Šiandien jau pragavome – tai kažkas neįtikėtino! 

Atvirai kalbant, anksčiau niekada nemėgau lašinių. Man jie visada atrodė specifinio skonio. Tačiau uošvio namuose tokie pasiteisinimai neveikia. Be to, jo šoninė česnakų sūryme yra tikrai skani. Ypač su duona ir garstyčiomis. 

Jums reikės:
  • Kiaulienos šoninės 2 Kg
  • Kvapiųjų pipirų 7 vnt.
  • Juodųjų pipirų (žirnelių) 7 vnt.
  • Lauro lapų 5 vnt.
  • Česnako 7 skiltelių
  • Druskos 5 šaukštų
  • Vandens 1 l
  • Kmynų pagal skonį

Gaminimas:
Nuplaukite mėsą po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite gaminį smulkiais gabalėliais. Jie turėtų lengvai tilpti į stiklainį. 

Užvirkite vandenį ir įpilkite druskos. Virkite ir maišykite 2-3 minutes. Tada atvėsinkite sūrymą iki kambario temperatūros. 

Reklama
Mėsos gabalėlius sudėkite į stiklainį. Šalia suberkite nuluptas česnako skilteles, lauro lapus ir pipirus. Į stiklainį supilkite atvėsusį sūrymą. 

Uždenkite stiklainį marle. 

Mirkykite šoninę sūryme 8 valandas, kambario temperatūroje. Tada stiklainį užsukite ir laikykite šaldytuve 4-5 dienas. 

Reklama

Kai mėsa jau paruošta, išimkite ją iš stiklainio ir nusausinkite. 

Produktą iš visų pusių įtrinkite česnaku, pabarstykite kmynais (nebūtina). 

Suvyniokite šoninę į kepimo popierių arba foliją. Laikykite šaldiklyje. Skanaus!

Vištiena tiesiog tirps burnoje: supilkite grietinėlę ant vištienos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Tai geriausias vištienos gaminimo būdas! 

Standartiškai kepama vištiena dažnai būna šiek tiek sausa, tačiau šią problemą galima išspręsti paprastai. Užpilkite šiek tiek grietinėlės ir pašaukite į orkaitę 20 minučių: po vištiena taip pat galima sudėti garnyrą ir sausa mėsa tiesiog tirps burnoje. 

Sudedamosios dalys: 3 vištienos krūtinėlės gabalėliai, druska, juodieji pipirai, paprika, 1 svogūnas, augalinis aliejus, 4 bulvės, 200 ml riebios grietinėlės, 2 kiaušiniai, kario prieskoniai ir provanco prieskoninės žolelės, šiek tiek kietojo sūrio bei 1 pomidoras. 

Susmulkinkite svogūną plonais žiedeliais, tada supjaustykite bulves plonais griežinėliais  ir sudėkite į keptuvę. Po to ant jų sudėkite vištienos gabalėlius. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 


Reklama
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu ir prieskoniais. Šiuo mišiniu užpilkite vištieną su bulvėmis. 


Reklama
Uždenkite keptuvę folija ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, ant vištienos uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę. 

Receptas vaizdo įraše, straipsnio pradžioje. 

Šio patiekalo garnyras taip pat yra labai skanus, nes bulvės labai daug įgeria mėsos sulčių. 

Skanaus! 

Puiki skanių pietų idėja: vištienos krūtinėlė bulvių apvalkale, įdaryta sūriu!


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Išbandykite šią skanią vištienos krūtinėlę pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą. Šis patiekalas tikrai skanus ir paįvairins jūsų mitybą! 


Jums reikės:

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 100 g brie sūrio
  • 2 bulvių
  • 4 kiaušinių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g paprastų miltų
  • 30 ml augalinio aliejaus
Reklama
Gaminimo eiga:

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. 

Įmuškite vieną kiaušinį. 

Pagardinkite mišinį druska ir pipirais, ir išmaišykite. 

Šį bulvių mišinį sudėkite ant lentelės, suformuodami kelis paplotėlius. 

Reklama

Į dubenį įmuškite likusius tris kiaušinius, pagardinkite druska ir suplakite šakute. 

Miltus persijokite į antrą dubenį. 

Vištienos krūtinėlę įpjaukite ir atverskite, padarydami išklotinę. 

Sūrį supjaustykite plonais gabalėliais. 

Uždėkite jį ant mėsos ir uždenkite kita vištienos dalimi. 


Reklama

Tada įdarytus vištienos kepsnelius uždenkite maistine plėvele. 

Išmuškite mėsos plaktuku. 


Reklama
Tada mėsą apvoliokite miltuose, po to kiaušinių masėje. 

Dėkite paruoštus vištienos kepsnelius ant bulvinio blyno ir uždenkite antru bulvių sluoksniu. 

Taip paruoštus gabalėlius dėkite tiesiai į įkaitintą keptuvę su aliejumi. 

Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. 


Reklama
Patiekite su mėgstamu garnyru arba salotomis. 

Linkime gero skonio! 

Papildomas receptas

Išbandykite pridėtame vaizdo įraše antrąjį pateiktą receptą, jei norite švelnios ir traškios vištienos krūtinėlės. 

Šeima bus sužavėta! 

Reklama

Jums reikės:
  • 300 g skrudintos duonos
  • 3 kiaušinių
  • raudonosios paprikos
  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, česnakų miltelių pagal skonį
  • smulkintų krapų
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 50 ml augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Susmulkinkite skrebučius ir paskrudinkite trupinius sausoje keptuvėje. 

Dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite raudonąją papriką ir išplakite. 

Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite džiovintu česnaku ir sumaišykite su smulkintais krapais, citrinos sultimis ir aliejumi. 

Apvoliokite išplaktame kiaušinyje, skrudintos duonos džiūvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. 


Reklama
Padėkite ant popierinių rankšluosčių ir patiekite. 

Mėgaukitės! 


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Neįtikėtina, bet ši pica tikrai paruošiama per 10 minučių! Ji gaunasi labai skani ir puri. 

Puiki idėja pusryčiams ar greitai vakarienei pagal šį „YouTube“ kanalo receptą. 

Išbandykite ir rezultatas jus tikrai nustebins! 

Jums reikės:
  • Kiaušinio – 1 vnt.
  • Sijotų miltų – 6 šaukštų
  • Grietinės – 6 šaukštų
  • Druskos – žiupsnelio
Bet kokių ingredientų, kuriuos galite uždėti ant picos viršaus:
Pavyzdžiui:
  • Salamio – 50-60 g
  • Sūrio – 70-80 g
  • Pomidoro – 0,5 vnt
  • Kečupo – 1,5 šaukšto
Neprivaloma:
  • Alyvuogių
  • Grybų
  • Dešros
Reklama
Gaminimo eiga:
Sumaišykite kiaušinį, grietinę ir druską. 

Maišykite iki vientisos masės. 

Įberkite 6 šaukštus sijotų miltų. 

Išmaišykite tešlą, kad joje neliktų gumulėlių. 

Reklama
Ant įkaitintos keptuvės užpilkite šiek tiek aliejaus ir supilkite į ją tešlą. 

Išlyginkite, kad tešla būtų tolygiai pasiskirsčiusi ant keptuvės. 

Reklama
Uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies dar apie 2 minutes. 

Kai iškeps iš vienos pusės, apverskite. 

Tada picą aptepkite kečupu ir uždėkite įvairaus įdaro. 

Kepkite dar keletą minučių po uždengtu dangčiu, kol sūris ištirps. 
Galite patiekti ant stalo! 

Linkime gero skonio! 

Dar niekada nevalgėte taip skaniai paruoštų bulvių. Puikus tarkuotų bulvių ir kumpio receptas!


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Skanus patiekalas iš tarkuotų bulvių, kumpio ir kiaušinių. Ideali greita vakarienė pagal „YouTube“ kanalo vaizdo įrašą. 

Jums reikės:

  • 4 bulvių
  • 4 kiaušinių
  • Svogūnų laiškų
  • 120 g kumpio
  • Druskos ir pipirų
  • 2 šaukštų miltų
  • Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:

Reklama

Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite – pavyzdžiui, galite naudoti bulvių skutiklį. 

Tada taip paruoštas bulves sudėkite į šaltą vandenį. 
Leiskite šiek tiek pamirkti, kad iš bulvių pasišalintų krakmolas. 

Tuo tarpu supjaustykite kumpį ir svogūnų laiškus. 

Reklama

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. 
Trynius sudėkite į dubenį, kurį prieš tai patepkite aliejumi. 


Reklama

Tada nusausinkite bulves. 
Į bulvių masę sudėkite baltymus (nebūtina sudėti visus 4, dėkite jų tiek, kad masė būtų tinkamos konsistencijos). 

Taip pat suberkite kumpį, svogūnų laiškus, miltus, druską, pipirus ir išmaišykite. 


Reklama
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. 

Bulvių mišinį sudėkite taip, kad viduryje būtų suformuota skylė. 


Reklama
Leiskite šiek tiek apkepti ir į vidurį įmuškite kiaušinio trynį. 

Kepkite iš vienos pusės, apverskite ir leiskite apkepti iš kitos pusės. 


Reklama
Jei norite skystesnio trynio, pirmiausia iškepkite bulvių masę ir tik tada į vidurį įdėkite trynį, tada apversti nereikia. 


Reklama

Linkime gero skonio! 
Vaizdo medžiaga straipsnio pradžioje. 

Neįprasti, bet labai skanūs čeburekai su kopūstais ir malta mėsa


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Ar kada nors bandėte kepti čeburekus be įprastos tešlos? Pasirodo, viskas yra įmanoma: jei šaldytuve turite kopūstą ir maltos mėsos, paruošti čeburekus galėsite be jokio vargo. 

Jums reikės:
  • 1 kopūsto
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 šaukštelio druskos
  • Maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių (pagal skonį)
  • Tešlai: 4 kiaušinių, 2 valg. š. miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Kaip gaminti?

Nupjaukite kopūsto kotelį. 10 minučių kopūstą apvirkite ir išskaidykite atskirais lapais. 
Reklama
Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną, apkepkite augaliniame aliejuje. 

Suberkite tarkuotas morkas, pakepinkite. 

Apkeptas daržoves įmaišykite į maltą mėsą, įberkite druskos ir kitų prieskonių. 


Reklama
Ant pusės kopūsto lapo uždėkite porą šaukštų faršo, paskleiskite labai plonu sluoksniu. Uždenkite antrąja lapo puse. 


Reklama
Sumaišykite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. 

Paruoštą „čebureką“ panardinkite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. 


Reklama
Gerai apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. 

Skanaus! 

Visą gaminimo procesą galite pamatyti šiame vaizdo įraše, šio recepto pradžioje.

Kopūsto griežinėlius išdėliojame ant kepimo skardos ir dedame į orkaitę 


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Paprasta daržovė tapo skanesnė už mėsą. 

Kopūstai retai patiekiami kaip atskiras patiekalas, dažniau galite juos sutikti salotose ir sriubose. 

Tačiau išmokysime šią paprastą daržovę gaminti taip, kad ji taptų skanesnė už mėsą: visą kopūsto galvą supjaustome apskritimais ir pašauname į orkaitę. 

Reklama

Keturioms porcijoms prireiks kilogramo kopūsto, augalinio aliejaus (geriau aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus), druskos ir absoliučiai bet kokių prieskonių, čia atsiveria platus laukas eksperimentams. 

Galite apsiriboti paprastais juodaisiais pipirais, net ir su jais kopūstai bus skanūs. 

Reklama

Geriau rinktis mažo dydžio galvutę, taip patogiau ir greičiau iškeps. 

Nuo kopūsto nulupkite viršutinius lapus ir supjaustykite storais, maždaug 3 centimetrų griežinėliais. 

Reklama

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, lengvai patepkite aliejumi. 

Išdėliokite kopūstus, kiekvieną apskritimą pabarstykite pasirinktais prieskoniais ir gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi. 

Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 45 min. 

Patiekiant tokius kopūstus daugiau nieko nereikia. Jis išlieka skanus ir atšalęs. 

Skanaus! 

Močiutė iš kaimo pasidalino užkandžio receptu, kurį visada patiekia ant stalo ir kainuoja centus




Paprastas, bet skanus užkandis iš pomidorų, kiaušinių ir žolelių su česnaku.

Gaminimui jums reikės šių ingredientų:

– virti kiaušiniai, 3 vnt;
– krapai ir petražolės, žalieji svogūnai krūvoje;
– pomidorai, 2 vnt;

– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– druskos ir pipirų;
– majonezas, 2 šaukštai
Reklama
Gaminimo procesas

Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir tris ant vidutinės trintuvės.

Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Smulkiai supjaustykite česnaką arba permeskite per spaudą.

Sumaišykite kiaušinius, žoleles, česnaką, majonezą, druską pagal skonį ir pipirus.

Šiuo užtepu aptepame pomidorų apskritimus ir patiekiame.

Patarimas: šį patiekalą galima paįvairinti įvairiais priedais. 

Pavyzdžiui, labai skanu į masę įmaišyti tarkuoto kietojo sūrio ar lydyto sūrio, taip pat labai skanu gaunasi su varške, tereikia masę pasūdyti. 

Jei mėgstate įvairius skonius, įdėkite smulkiai pjaustytų raugintų agurkų.
Reklama
Žuvies įdarų mėgėjams siūlome paimti bet kokią aliejuje konservuotą žuvį, susmulkinti šakute ir sumaišyti su tarkuotu kiaušiniu, krapais, žaliais svogūnais ir šią skanią masę uždėti ant pomidorų.

Taip pat gaunama originaliai su keptais pievagrybiais, tik mes juos kepame sausoje keptuvėje kol išgaruos skystis ir sumaišome su krapais, kiaušiniu ir majonezu.

Greičiausi pyragėliai iš visų, kokius tu gaminai! Nei miltų, nei varginančio minkymo


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Tokie pyragėliai gaminami labai greitai ir jums prireiks produktų, kurių visada turite.

Paruošimui jums reikalingi tokie ingredientai:

– bagetė 1 vnt

– pievagrybiai  200g

– kietasis sūris 100 g

– grietinė 3 valgomieji šaukštai

– svogūnas 1 vnt

– česnakas 1 skiltelė

– druska ir juodieji pipirai pagal skonį

– saulėgrąžų aliejus 50 ml

Pjaustome bagetę riekutėmis (5-7 cm ilgio) ir atsargiai išimame minkštimą taip, kad apačioje liktų duonos dugnas.

Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!
Reklama

Grybus nuplauname, nuvalome ir pjaustome nedideliais gabalėliais. 

Svogūnus ir česnakus irgi smulkiname. 

Kepame grybus su svogūnais kol bus gatavi, dedame česnakus, druską ir pipirus, grietinę ir esant pageidavimui, sukapotus krapus. 

Masę gerai išmaišome.

Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!
Reklama

Skardą sutepame aliejumi ir išdėliojame bagetę. Imame kiekvieną gabalėlį ir pripildome įdaro. Stambiai sutarkuojame sūrį ir pabarstome įdaro viršų.

Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame skanėstą 5-7 min, kol riekutės parus, o sūris išsilydys.

Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!
Reklama

Įdarui jūs galite paimti dešrą – rūkytą ar virtą, kumpį, virtus kiaušinius ir žuvies ar kepenėlių paštetą. 

Skaniai ir sultingai gausis, jei jūs į įdarą įdėsite smulkiai sukapotą šviežią pomidorą ar raugintą agurką – tai suteiks pikantiškumo ir naujų skonio natų.

Teisinga tešla yra pagrindinis dalykas: aš jums papasakosiu, kaip paruošti greitus ir purius pyragėlius be mielių




Tešla yra labai minkšta ir lanksti, puikiai tinka įvairiems įdarams. 

Aišku, tokius pyragus kepsime keptuvėje, bet jie taip pat nuostabiai gaunasi su uogiene, įdaras neišplis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kefyras, 250 ml;
  • grietinė, 50 ml;
  • miltų, 400 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • soda, pusė šaukštelio;
  • augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Mes imame produktus kambario temperatūroje. 

Kefyrą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.

Patarimas: pabandykite paimti riebų kefyrą ir grietinę, būtent jie suteikia pyragams puošnumo ir oro, švelnumo.

Miltus persijokite ir dalį sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, sumaišykite.

Dabar dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jūs galite turėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla nebūtų lipni.

Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.

Pagaminkite įdarą pagal savo skonį, galite bulvių košę ar troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliais svogūnais ir kt.
Reklama
Mes sutepame rankas augaliniu aliejumi ir formuojame pyragus. 

Iš šio tešlos tūrio gausite 10 vnt.

Kepkite pyragus iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje.

Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas. 

Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukraus, 180 g;
  • miltų, 160 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • vanilinas;
  • riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.

Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.

Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.

Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.

Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Reklama
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.

Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais. 

Pasirodo ir labai skanu.

Jokios žalos figūrai! Mažo kaloringumo varškės sausainiai su obuoliais


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;

– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 100 g;

– varškė, 250 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.

Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.

Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.

Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais.

Į kiekvieną dedame po obuolio skiltelę, pagal skonį pabarstome cukrumi ir cinamonu.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol paruduos.
Reklama
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas : obuoliai puikiai pakeičiami kitais vaisiais ir uogomis, arba galite dėti marmelado, šokolado, aguonų, džiovintų vaisių. 

Tokia tešla taip pat gali gulėti šaldytuve dieną, o sausainiai yra dar oresni ir švelnesni.

Minkšti kaip pūkas! Stebėtinai paprastas bandelių prie arbatos receptas


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Paprastas receptas, tačiau bandelės yra labai minkštos ir skanios, šviežios net kitą dieną.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaušinis, 1 vnt;
– miltai, 400 g;
– 200 ml šilto pieno;

– šviežios mielės, 10 g;
– sviestas, 50 g;
– druska, pusė šaukštelio;

– uogienė arba tiršta uogienė, 150 – 200 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišome šiltą pieną, cukrų ir mieles.

Įberkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.

Miltus persijoti ir užminkyti tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų. 

Dalimis supilkite miltus. 

Įpilkite sviesto kambario temperatūros. 
Reklama

Rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą paliekame šiltai 1 valandai, uždengdami folija.

Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Tepkite plaktu kiaušiniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Reklama
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.

Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių. 

Sviestas turi būti kambario temperatūros. 

Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.

Labai paprasta, sausainiai su įdaru. Tiesiog dovana darbo ir švenčių dienomis: kepiniai prie arbatos


Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!

Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai. 

Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles. 

Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • grietinė, 130 g;
  • cukraus, 40 g;
  • atšaldyto sviesto, 110 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • miltų, apie 350 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
  • žiupsnelio druskos ir vanilino;
  • uogienė arba konservai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.

Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.

Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.

Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.

Supjaustykite tešlą į 15 dalių.

Pabarstykite stalą miltais.

Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.

Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.

Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.

Pamirškite įprastus balandėlius, tai yra geriausias receptas, koks tik gali būti! Jūs turite tai išbandyti!