Mano šeimoje visi labai mėgsta įvairius varškės kepinius ir aš visada įsitikinu, kad šis produktas buvo šaldytuve.
Noriu jums pasiūlyti paprastą ir lengvą varškės sausainių receptą, kuris visada būna puikus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, 250 g;
- sviesto, 180 gr.
- žiupsnelis druskos
- soda, pusė šaukštelio;
- miltų, 250 g;
- cukraus, apie 150 g pagal jūsų skonį.
Gaminimo procesas
Geriausia imti sausą varškę, jei jūsų labai drėgna, leiskite jai nutekėti ir gerai išspausti.
Varškę sumaišykite su sviestu, druska ir soda, minkykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir į masę suberkite dalimis, minkykite minkštą tešlą.
Patarimas: turėtumėte pridėti miltų dalimis, kad nepabarstytumėte ir neužkimštumėte tešlos, kitaip kepant ji sukris.
Tešlą dedame į maišelį ir dedame į šaldytuvą 30–40 minučių.
Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną susukite į apskritimą, iki 3 mm storio.
Pabarstykite tešlą cukrumi, supjaustykite trikampiais-segmentais.
Susukite kiekvieną trikampį ir įdėkite sausainius į kepimo skardą, padengtą pergamentu.
Taip pat galite pabarstyti cukrumi viršuje arba tiesiog pamirkyti vieną pusę cukrumi.
Mes kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tačiau žiūrėkite į savo orkaitę – sausainiai turi būti aukso rudos spalvos.
Jei norite, į vidų galite įdėti ilgalaikio įdaro – aguonos ar riešuto, iš džiovintų vaisių.