Vištiena lietuvių pamėgta dėl švelnaus skonio, neilgo paruošimo laiko ir gana draugiškos piniginei kainos. Vištieną mėgstame daugelis, bet kartais pritrūkstame fantazijos, ką dar iš jos pagaminti. O receptų juk begalė! Atrinkome net 22 mūsų mėgstamiausius receptus, kuriuos rekomenduojame išbandyti ir Jums!
ČESNAKINIAI VIŠTIENOS SPARNELIAI ORKAITĖJE Česnakiniai sparneliai orkaitėje– tai nepaprastai skanus ir kvapnus patiekalas, kuriam būdingas sodrus česnako aromatas ir švelniai rūgštus pomidorų padažo skonis. Sparneliai marinuojami pomidorų padaže, sumaišytame su šviežiu česnaku, sojos padažu, kad padažas įgautų saldžiarūgštį balansą. Juos paruošti labai paprasta, o geriausia dalis - visą darbą atlieka orkaitė.
RŪKYTOS VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖŠi rūkytos vištienos užtepėlė mūsų gaminta jau tikrai ne vieną kartą. Ji visa vertų pačių didžiausių pagyrų. Per įvairiausias šventes, kai užsuka svečių ar giminaičių, ji pati pirma dingsta nuo stalo.
SKANIAUSI BELIAŠAI SU VIŠTIENATai minkšti, purūs ir kvapnūs pyragėliai, kurie puikiai tiks tiek kaip sotus užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Šių beliašų tešla yra gaminama su mielėmis, todėl ji tampa ypatingai lengva ir puri, o iškepti beliašai išlaiko savo minkštumą ir šviežumą. Nėra nei ką pridurti nei ką atimti. Tiesiog imkite šį fantastišką receptą ir gaminkite.
Vištiena su grybais kreminiame padaže – tai švelnus ir gardus patiekalas, kuris sužavės savo sodriu skoniu. Šis kreminis padažas suteikia patiekalui išskirtinę tekstūrą ir subtilų skonį, kuris puikiai dera su vištiena ir grybais. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms, kai norisi šilto, jaukaus ir sotaus patiekalo. Gali būti patiekiamas su makaronais, ryžiais ar bulvių koše, o taip pat puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ar žaliomis salotomis. Gaminti galima ir su kitais grybais, tokiais kaip voveraitės.
NAMINIS VIŠTIENOS SULTINYSVištienos sultinys su makaronais – tai klasikinė, lengva ir šildanti sriuba, puikiai tinkanti tiek šaltomis dienomis, tiek norint greitai pasistiprinti. Švelnus ir aromatingas vištienos sultinys, kuriame lėtai virta vištiena su daržovėmis, suteikia pagrindą šiam patiekalui. Į sriubą dedami makaronai sugeria sultinį ir tampa minkšti, suteikdami sotumo bei malonios tekstūros. Ši sriuba yra lengvai virškinama, todėl dažnai patiekiama ligoniams ar vaikams, tačiau jos paprastumas ir gardus skonis patiks ir suaugusiems. Tai universalus patiekalas, kurį galima pagardinti mėgstamais prieskoniais, žolelėmis ar daržovėmis, pritaikant pagal savo skonį.
BALTA MIŠRAINĖ SU RŪKYTA VIŠTIENA
Na kas nemėgsta baltos mišrainės? Tikriausia ją mėgsta ir valgo beveik visi. Tačiau net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima eksperimentuoti ir juose kažką pakeisti.
NAMINIAI KEBABAI SU VIŠTIENA
Tai puikus greitas patiekalas, kuriame dera šviežios vištienos ir gaivių daržovių skoniai su sodriu grietinės padažu. Puiki alternatyva pirktiniams kebabams - jį ir paruošti nesudėtinga, ir skonis nenuvils, o ir dėl sudėties būsite ramūs.
MALTOS VIŠTIENOS "KIJEVAI"Kijevo kotletai iš faršo – tai klasikinio Kijevo kotleto variacija, gaminama naudojant vištienos faršą. Vietoj vištienos krūtinėlės, kotletai formuojami iš faršo, o viduje slepiasi sviesto, česnako ir krapų įdaras. Šalia kotletų mums skaniausia patiekti purią bulvių košę ir daug šviežių spalvotų daržovių. Taip pat labai gardu su marinuotais agurkais.
PIKANTIŠKA VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖTai tobulo skonio užtepėlė paruošta iš rūkyto vištienos kumpelio, kreminio sūrio, aitriųjų paprikų ir garstyčių. Kadangi gaminime yra aitriosios paprikos, todėl ji ir buvo pavadinta "velniška". Žinoma, aštrumo čia tikrai nedaug, nebent visiškai nevalgote aštriai, tada jo šiek tiek pajausite. Būtinai pamėginkite! Beje, tai tokia užtepėlė, kurią labai skanu patiekti su skrudinta duona arba krekeriais.
VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MAJONEZO MARINATESiūlome majonezu ir garstyčių marinatą, kuris puikiai tinka blauzdelėms. Ir tiesą pasakius tinka ne tik joms, bet ir kitoms vištienos dalims. Tikrai galime Jums garantuoti, kad jei pasirinksite šį gamybos būdą, tai skanią vakarienę tikrai turėsite. Tad išmėginkite jau šiandien!
VIŠTIENOS KOTLETAI SU SŪRIO ĮDARUŠis receptas be abejonės ypatingas yra dėl sūrio viduje. Mums labai patinka, kai perpjovus kotletą iš jo išbėga sūris. O džiūvėsėliai sudaro lengvai traškią plutelę. Viso to derinys gaunasi nuostabus!!
LIPNŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI BUFFALO PADAŽEVištienos sparneliai kepami orkaitėje iki auksinės ir traškios plutelės, naudojant minimalų aliejaus kiekį, tačiau vis tiek išlaikant puikų traškumą. Šie vištienos parneliai nepavykti tiesiog negali, nes jei pagaminimi yra itin paprastai. Buffalo padažui pagaminti renkamės skystą, aštrų, raudoną padažą, be jokių daržovių gabaliukų. Įprastai tokie padažai būna meksikietiški, pagaminti aitriųjų paprikų pagrindu.
Sparnelius galima kepti ir nesupjaustytus, bet supjaustytus į dalis vištienos sparnelius patogiau (ir daug smagiau) valgyti.
RŪKYTOS VIŠTIENOS MIŠRAINĖ SU SŪRIU, MORKOMIS IR AGURKAISŠi mišrainė su rūkyta vištiena, sūriu, agurkais, morkomis ir kukurūzais yra skanus ir greitas patiekalas, puikiai tinkantis užkandžiams ar lengviems pietums. Ji puikiai tinka su traškia duona, skrudinta arba kaip salotų dalis. Galima papuošti šviežiais žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis arba krapais, kad patiekalas įgautų daugiau spalvų ir aromato. Šią mišrainę galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, todėl ji yra puikus pasirinkimas vakarėliams ar šeimos susibūrimams.
PRANCŪZIŠKO BATONO BOKŠTELIAI SU VIŠTIENAPrancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle – tai sotus ir gardus patiekalas, kuriame vištienos faršas ir grietinėlės padaže kepti pievagrybiai puikiai dera su traškia batono plutele. Vištienos įdaras, praturtintas apkeptais svogūnais ir aromatingais prieskoniais, yra dedamas į batono bokštelius, kurie apskrunda ir tampa traškūs. Sluoksniuotas patiekimas su grybų ir grietinėlės padažu bei pomidoro ir sūrio užbaigimas suteikia subtilaus kreminio skonio ir gražų, auksinį apskrudimą. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko išskirtinio ir lengvai paruošiamo
VIŠTIENOS IR BULVIŲ TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAISVištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys – tai jaukus ir šildantis patiekalas, tobulai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei. Šiame troškinyje švelniai apkepintos vištienos gabaliukai gardžiai dera su minkštomis bulvėmis ir aromatingais pievagrybiais. Ingredientai troškinami kvapniame padaže, kuris suteikia patiekalui kreminės tekstūros ir skonio.
VIŠTIENOS SUKTINUKAI SU ŠONINE ORKAITĖJEVištienos suktinukai orkaitėje su šonine arba kumpiu– tai aromatingas ir sotus patiekalas, kuriame subtiliai dera sūrio, česnako ir sviesto įdaras bei sultinga vištiena. Kiekvienas vištienos kepsnelis susukamas su kvapniu įdaru ir apsukamas šoninės griežinėliu, kuris kepant suteikia traškumo ir intensyvų skonį. Visa tai papildoma grietinėlės užpilu, kuris suteikia patiekalui švelnumo ir kreminės tekstūros. Šalia įdėtų ir prieskoniais gardintų bulvių skiltelių dėka patiekalas tampa pilnavertis, iškepęs su traškia plutele, ir puikiai tinka šeimos vakarienei ar šventiniam stalui.
VIŠTIENA MORKŲ IR GRIETINĖLĖS PADAŽEVištiena morkų padaže su grietinėle – tai švelnaus skonio patiekalas, kuriame vištiena susilieja su saldžiu, šiek tiek kreminiu morkų ir grietinėlės padažu. Morkos suteikia padažui subtilų saldumą ir natūralų ryškumą, o grietinėlė prideda švelnumo ir kremiškumo, puikiai subalansuodama skonį. Šis patiekalas puikiai dera su ryžiais, bulvėmis ar lengvomis salotomis ir tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.
KIBINAI SU VIŠTIENA IR SŪRIUTai dar vienas puikus variantas, kaip paruodšti gardžius kibinus - šį kartą su vištiena! Vištiena iškepa gana greitai, todėl svarbu kibinų neperkepti, kad mėsa neišsausėtų. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 35 kibinai.
UŽKEPTA VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS IR SŪRIUPomidorai ir svogūnų laiškai prideda gaivumo ir spalvos, o tarkuotų bulvių sluoksnis, pagardintas grietine, sukuria traškią ir kreminę plutą, kuri puikiai dera su sultinga vištiena. Kepant orkaitėje visi ingredientai susijungia į vieningą, skoniais turtingą patiekalą, kuris neabejotinai taps mėgstamu ant jūsų stalo. Norisi kiek kitaip? Vietoj grietinės naudokite majonezą ir uždėkite šiek tiek sūrio.
SALDŽIARŪGŠTĖ VIŠTIENA ORKAITĖJETai be proto skanus, ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas. Fantastiškas patiekalas ne tik savaitgaliui, bet ir paprastai vakarienei... Imkite receptą ir pradedam gaminti jau dabar!
NAMINĖS VIŠTIENOS DEŠRELĖS SU DARŽOVĖMIS VAIKAMSNaminės vištienos dešrelės – tai švelnios, sveikos ir lengvai virškinamos dešrelės, specialiai pritaikytos mažylių mitybai. Šios dešrelės gaminamos tik iš kokybiškos vištienos filė, papildytos šviežiomis daržovėmis ir truputėliu švelnių prieskonių. Patiekalas lengvai virškinamas, pilnas baltymų ir praturtintas skaidulomis ir vitaminais iš daržovių. Dešrelės tinkamos kūdikiams nuo 6 mėn.,
jeigu nėra alergijos sudedamosios dalims. Iš nurodytų kiekių gausis apie 18 dešrelių. Kiek nebus suvalgyta iškart, galima užšaldyti. Tuomet tereiks kelias minutes pašildyti garuose ir maistas mažyliui bus paruoštas greitai.