Ypatingai gardūs blynai, kurie nelimpa prie keptuvės

2021-08-30 Autorius Worldrecipes.lt

Ypatingai gardūs blynai, kurie nelimpa prie keptuvės
Mano močiutė žino, kaip gaminami skaniausi blynai. Kiekvienas blynas yra tarsi meno kūrinys. Jie taip tinka prie arbatos, o jei dar pridėsite medaus… 

Kartą, dar būdama visai maža, žiūrėjau į šiuos blynus ir klausiau, ar įdaras iškris, jei jį įdėsiu į tokį skylėtą blyną. 

Močiutė ilgai juokėsi, o kitą dieną specialiai man pagamino blynus be skylių. Likau patenkinta! 

Ypatingai skanūs blynai

Kai reikia gaminti blynus su įdaru, visada naudojuosi močiutės receptu.

Dar neradau geresnio. Blynai yra lengvai paruošiami ir labai stiprūs. Idealiai tinka su bet kokiu įdaru, ypač su kondensuotu pienu ar uogiene. 

Taip pat įdarui galite rinktis kietąjį sūrį su žolelėmis ir grybais! 

Reklama
Jums reikės:
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 stiklinių pieno
  • 4 kiaušinių
  • 2 šaukštų krakmolo
  • 1 valgomojo šaukšto verdančio vandens
  • vanilino
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:
Gerai išplakti kiaušiniai yra šių tvirtų blynų pagrindas. 

Išplakite juos su cukrumi, įberkite šiek tiek vanilino ir truputį druskos. 

Dabar galite įpilti pieno, aliejaus ir toliau plakti. 

Reklama
Stebuklingas ingredientas, garantuojantis tobulus blynus, yra krakmolas. 

Jis turi būti sudėtas kartu su verdančiu vandeniu, tada viskas turi būti kruopščiai sumaišyta. 

Reklama
Po truputį suberkite miltus, kad tobuluose blynuose nebūtų nei vieno gumulėlio. 

Reklama
Dabar įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pradėkite kepti. 

Paruoštus blynus galima įdaryti mėgstamu įdaru. Galite sutarkuoti kietąjį sūrį, išvirtus grybus susmulkinti ir įberti šiek tiek krapų. 

Tokie sotūs blynai patiks visai šeimai! 
Kiekviena namų šeimininkė tikrai turi savo ypatingą ir 100% patikimą blynų gaminimo būdą. 

O jei tokio neturite, išbandykite šį receptą! 

Pusryčiai per 5 minutes. Aš gaminu kiekvieną dieną kol neatsibosta


Ypatingai gardūs blynai, kurie nelimpa prie keptuvės

Originalus receptas, kuris padeda greitai ir lengvai paruošti pusryčius ar užkandžius iš pitos duonos, sūrio ir virtos kiaulienos.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– lavašas, 1 lapas;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sūrio griežinėliai, 150 g;
– Kiauliena arba kumpis, dešra, 150 g;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Lavašą supjaustome 10 x 15 cm juostelėmis.

Ant juostelės uždėkite sūrio griežinėlį, virtos kiaulienos riekelę ir apvoliokite vamzdeliu įdarytą lavašą.

Reklama
Kiaušinį išplakite su druska ir pipirais.

Mes pašildome šiek tiek augalinio aliejaus.

Kiekvieną ritinį pamirkykite kiaušinių masėje ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels. 

Jei norite gerai iškepti viduje, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.

Patarimas : jei turite gerą nelipnią keptuvę, augalinis aliejus pakeičiamas sviestu arba net be aliejaus. 

Įdarui rinkitės įvairius produktus, dešras, dešreles, kumpį, krūtinėlę, kietą arba lydytą sūrį, grybus, daržoves, žuvies konservus, virtus kiaušinius su žaliais svogūnais ir žolelėmis.