Mėsos kotletus galima gaminti su įvairiausiais įdarais: grybais, morkomis, bulvėmis ir manų kruopomis.
Dalinuosi su jumis labai minkštų ir sultingų maltos mėsos su baklažanais kotletų receptu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- malta mėsa, 250 g;
- baklažanai, 1 vnt;
- pusė svogūno;
- kiaušinis, 1 vnt;
- manų kruopos, 2 šaukštai;
- druska, pipirai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Nulupkite baklažaną ir sutarkuokite ant stambios tarkos.
Pasūdykite ir supilkite manų kruopas, sumaišykite ir palikite išbrinkti.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su baklažanais ir malta mėsa.
Gerai išminkykite ir įpilkite kiaušinio, druskos ir pipirų pagal skonį.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.
Suformuokite kotletus ir kepkite kelias minutes ant stiprios ugnies iš vienos pusės, tada apverskite, sumažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu.
Kepkite 10 minučių.
Patiekite kotletus su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, kitais
garnyrais, šviežių daržovių salotomis, naminiais padažais,
adžika.
Pasirodo, labai skanu su grietinės padažu su krapais ir česnakais.
Be baklažanų, galite pridėti ir keptų pievagrybių, supjaustytų smulkiais gabalėliais, skonis nuostabus.
Imu kopūstus ir 2 kiaušinius ir paruošiu gardžią vakarienę iš paprastų ingredientų
Kadangi kopūstų sezonas įsibėgėjo, visi jau yra pilni paprastų šios vertingos daržovės salotų.
Norėčiau gaminti patiekalą, kuris bus patenkintas ir patiks suaugusiems ir vaikams.
Virkite kopūstą keptuvėje ir palepinkite savo artimuosius. Juk niekas dar neatsisakė apetitiškos plutos.
Įperkamos maisto prekės, minimalios pastangos ir skani vakarienė ant stalo!
Pradėkime gaminti maistą
Susmulkinkite trečdalį kopūstų, pašalinkite storas gyslas.
Patarimas: kopūstus geriau susmulkinti labai smulkiai, nes taip jie greičiau apkeps.
Įberkite druskos (1 šaukštelis) ir 2 kiaušinius. Išmaišykite.
Kad būtų lengviau maišyti, naudokite dvi šakutes vienu metu.
Dabar atėjo eilė pipirams ir miltams. Šiuos maisto produktus suberkite į kopūstų pagrindą ir išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę ir užpilkite augaliniu aliejumi.
Kopūstą mentele išlyginkite ir uždenkite dangčiu.
Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos dešimt minučių.
Dabar jūs turite parodyti savo kulinarinius įgūdžius ir pasukti kopūstų omletą į kitą pusę.
Kepkite indą uždengtą dar 10 minučių.
Dėkite blyną į lėkštę ir supjaustykite porcijomis.
Blyną rekomenduoju patiekti su grietine.
Patiekalui, kurį reikia pasiimti:
- kopūstai – 300 gramų;
- kiaušiniai – 2 vienetai;
- miltai – 3 šaukštai. šaukštai;
- druska, malti juodieji pipirai;
- sezamo sėklos – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas;
- augalinis aliejus – 30 gramų;
- grietinė – 80 gramų.
Paruoškite šį patiekalą.
Praleiskite pusvalandį ir visi namuose esantys bus pamaitinti.