Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. 

Pats paprasčiausias ir prieinamiausias traškaus skanėsto paruošimo būdas. Vos 3 ingredientai!

Smėliniai raguoliai

Naminiai raguoliai gaunasi labai trapūs. 

Iškepus juos galima pabarstyti cukraus pudra arba sutepti uogiene su krakmolu ( 3 valgomieji šaukštai uogienės ir 1 arbatinis šaukštelis krakmolo).

Įdarui tiks bet koks džemas, riešutai, kondensuotas pienas, marmeladas, rachat-lukumas, džiovinti vaisiai)… 

Tarp kitko, tešloje nėra cukraus, o tai reiškia, įdaras gali būti ir nesaldus.

Ingredientai:
  • 240 g miltų
  • 100 g grietinės
  • 125 g sviesto ar margarino
Reklama
Paruošimas:
1. Iš anksto atšaldyk sviestą tešlai, jis turi būti lengvai pašalęs.

2. Suberk į dubenį miltus ir sumaišyk su grietine ir sviestu, sutarkuotu stambiai.

3. Permaišyk šaukštu, kad gautųsi drėgni gumulėliai. 

Minkyk tešlą raguoliams! 

Suimk gumulėlius į kamuolį, suvyniok jį maistine plėvele ir dėk į šaldytuvą 30 min.

4. Praėjus šiam laikui išimk tešlą ir padalink į 4 dalis. 

Kiekvieną iškočiok į lakštą apie 1 mm storio .

5. Padalink lakštą į 16 segmentų. Padaryk nedideles įpjovas ir suvyniok į vyniotinį. 

Kad ruošiniai neišsivyniotų, kočiok tešlą ploniau, o raguolius užsuk tvirtai, lengvai paspaudžiant.

Reklama

Reklama
6. Sudėk ruošinius ant pergamento ir dėl 15 min  į šaldytuvą. 

To nepadarius raguoliai nebus trapūs.

7. Kepk raguolius iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min kol pagels.

Reklama
8. Ataušusius raguolius apvoliok cukraus pudroje. Gero apetito!

Kas gali būti skaniau už traškius raguolius su šaltu pienu? Kas gali jiems atsispirti? 

Švelnus, burnoje tirpstantis skanėstas patiks visiems namiškiams.

O ir svečiams patiekti tokį  desertą ne gėda! 
Reklama

Eksperimentuok su įdaru ir stebink paprastais, bet labai skaniais saldumynais. 

Apsiginkluok šiuo receptu ir pasidalink juo su savo draugais!

Imu kefyro ir paruošiu greitų kepinių prie arbatos. Sausainiai su cukrumi: gaminami akimirksniu


Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Kefyro tešla visada išsiskiria savo savybėmis, kad ilgai išliktų gaivi ir minkšta. 

Šis receptas yra lengviausias ir greičiausias, jam reikia tik kelių produktų, kurie visada yra virtuvėje.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • kefyras, 120 ml;
  • augalinis aliejus, 50 ml;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • cukrus, 30 g;
  • kepimo miltelių, 1 šaukštelis;
  • miltai, apie 270 g;
  • citrinos žievelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Plakite šluotele ar mikseriu kiaušinius su žiupsneliu druskos.

Įpilkite cukraus ir plakite iki vientisos masės.

Įpilkite kambario temperatūros kefyro ir išmaišykite.

Į masę įtrinkite citrinos žievelę, išmaišykite.

Į dalis supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais.

Patarimas: jums gali prireikti daugiau ar mažiau miltų, tešla turi būti minkšta ir elastinga, lanksti.

Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą iš maždaug 4 mm sluoksnio.

Reklama
Stikline išpjaukite apskritimus, vieną pusę pamerkite į cukrų, užspauskite kraštus, tada vėl į cukrų ir dar kartą suspauskite kraštus. Pasirodo, apvalkalas.

Reklama
Mes paskleidžiame sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir kepame apie 20 – 30 minučių, tačiau pažvelkite į savo orkaitę, lukštai turėtų tapti auksiniai.


Reklama
Minkštas viduje ir šiek tiek traškus išorėje, labai greitai išsibarstė. 

Taip pat galite užpilti lydytu šokoladu, kad gautumėte prabangų skonį ir aromatą.

Dietinis pyragas be miltų su obuoliais. Galite valgyti prieš naktį, nors kiekvieną dieną


Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Sveikas ir visiškai nekaloringas pyragas, puikus skanėstas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– obuoliai, 2 vnt;
– kefyras, 50 ml;
– kiaušiniai, 3 vnt;

– varškė, 100 g;
– avižiniai dribsniai, 150 g;
– medus, 30 g;
Reklama
– cinamonas, pusė šaukštelio;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– daržovių aliejus.

Avižinius dribsnius reikia smulkiai supjaustyti maišytuvu iki miltelių ir sumaišyti su kepimo milteliais.

Užminkykite varškę ir sumaišykite su kefyru bei medumi, tada visą masę gerai išplakite maišytuvu, kol bus visiškai vienalytė.

Suberkite išplaktus kiaušinius ir cinamoną, gerai išmaišykite ir suberkite avižinių dribsnių miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės.

Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.

Kepimo indą patepkite sviestu ir uždenkite pergamentu, išdėliokite sluoksnį obuolių griežinėlių.
Reklama
Tešlą paskleidžiame ir gerai išlyginame.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30 – 35 minutes.

Pasirodo, labai skanu ir aromatinga, jei obuolius pakeisite kriaušėmis, slyvas (imkite tik saldžias veisles) braškėmis, abrikosais ir persikais (tankiais). 

Į formos dugną galite įdėti obuolių ar kitų vaisių gabalėlių, ant viršaus uždėti mažai riebalų varškės ar varškės masės sluoksnį ir išdėlioti tešlą.

1 litras kefyro, 1 litras pieno, 6 kiaušiniai, 2 arb. Saukšteliai druskos: palieku šaldytuve per naktį, valgau jau ryte


Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Aš, žinoma, nesu sūrių gamintojas (tam tikra prasme – ne profesionalus sūrio gamintojas), bet naminį sūrį gaminu reguliariai, už centą, ir tai yra beprasmiška !!! Dabar aš jums pasakysiu, kaip.

Ar visi matė pieną ir kefyrą minkštuose maišeliuose ant tinklų? Kuris yra 32 rubliai? Taigi mums jų reikia.

  •     1 litras kefyro

  •     1 litras pieno

  •     4-6 kiaušiniai

  •     2 šaukšteliai druska

  •     1/3 šaukštelio raudonos aitriosios paprikos

  •     žiupsnelis kmynų

  •     1 skiltelė česnako

  •     nedidelė krūva skirtingų žalumynų: krapai, kalendra, žali svogūnai, petražolės, galite net baziliką

  •     ožragė – žiupsnelis (bet tai mano asmeninė priklausomybė).
Reklama
1. Pirmiausia supilkite pieną ir kefyrą į puodą ir padėkite ant viryklės, palaukite, kol pieno mišinys gerai sušils (bet neužvirkite). Kol laukiate, kiaušinius išplakite su druska ir, kai mišinys įkais, supilkite kiaušinius ir maišykite ant silpnos ugnies, kol išrūgos atsiskirs.

2. Išjunkite ugnį ir palikite atvėsti mišinį maždaug 2 minutes.

3. Paimkite kiaurasamtį, 2 sluoksnius užklijuokite marle ir supilkite į jį varškės masę. 

Žoleles sumalkite su česnaku ir įmaišykite į varškę kartu su paprika ir kitais prieskoniais, jei naudojate. 

Neišmeskite serumo. Į jį įpilkite smulkintų žalumynų, truputį mineralinio vandens su dujomis ir padėkite į šaldytuvą. Kai jis atvės, tai bus skanus padažas okroshka.
Reklama
4. Varškės masę tolygiai paskirstykite šaukštu, marlę susukite į mazgą ir leiskite išrūgoms visiškai nutekėti. (Aš įdėjau litrinį indelį vandens tiesiai ant ryšulio, tiesiai į kiaurasamtį).

5. Kai išrūgos visiškai nusausins, atsukite marlę ir padėkite sūrį ant indo. 

Ant sūrio, uždengto ta pačia marle, uždėkite mažą pjaustymo lentą arba plokščią plokštelę, o ant viršaus – ir uždarą indelį su vandeniu: jis atliks priespaudos vaidmenį, iki galo išspausdamas drėgmės perteklių.
Reklama
Varškę belieka palikti šaldytuve per naktį, o ryte jau gausite labai skanų naminį užkandį. Produkcija yra daugiau nei 550 gramų skanaus naminio sūrio!

Kadangi nemoku gaminti truputį, iš karto pagaminu tik 3×3 litrus, tada papildomai pasūdau ir kepu dalį varškės bei su ja kepu pyragus, pyragus ir visokius troškinius. Neseniai su juo gaminau gruziniškus koldūnus, įmaišiau aštrų suluguni. Labai skanus!

Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu


Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 600 g;
  • 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
  • vištienos krūtinėlė, 600 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
  • karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.

Obuolys – plonais griežinėliais.

Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.

Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Reklama
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.

Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.

Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.

Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Reklama
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.

Dabar aš kopūstų netroškinu ir nekepu. Dabar kopūstus gaminu kartu su kumpeliais: neriebus ir skanus maistas


Ingredientai:

  • 1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
  • 4 vištienos kumpeliai
  • 1-2 svogūno galvos
  • 1 morka
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 a.š. adžigos
  • 2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
  • 30 g sviesto
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas pažingsniui
Reklama
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje

Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite

Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą. 

Įdėkite į šaldytuvą.
Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Reklama
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).

Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys. 

Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.

Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais. 

Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.

Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.

Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą. 
Reklama

Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Dabar kopūstų nekepu, netroškinu. 

Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.

25 efektingos pjaustytos mėsos, žuvų, sūrių, daržovių ir vaisių apipavidalinimo idėjos. Paprasti produktai - gražus stalas!


Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Ne visada turime laiko, o ir kartais tam nėra būtinybės valandų valandas stovėti prie viryklės, kad parodytume svetingumą ir padengtume itin gražų stalą. Galite apsiriboti pirktiniais ir net parduotuvėje supjaustytais produktais, tiesiog kūrybiškai pažvelgdamos į apipavidalinimą.

Mes šį kartą surinkome jums efektingas supjaustytos mėsos produktų, sūrių, žuvies, daržovių ir vaisių apipavidalinimo idėjas. Nepameskite, nes jos Jums tikrai pravers!

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi
Reklama

Močiutė man parodė šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Nieko skanesnio nesu valgiusi