Pikantiškas kapotų svogūnų ir kefyro marinatas vištienai

2024-03-11 Autorius WorldRecipes.lt

Pikantiškas kapotų svogūnų ir kefyro marinatas vištienai
Šiandien noriu parodyti Jums visiems man labai patinkantį vištienos marinatą su kapotais svogūnais ir kefyru. Dar viską pagardinu pikantiškais prieskoniais ir maltais pipirais ir šitaip išgaunu nuostabų skonį. Su šiuo marinatu esu marinavusi blauzdeles, šlauneles ir petukus - visi variantai gavosi nuostabiai, kitų vištienos dalių dar šitaip nemarinavau. Be to galima kepti tiek ant žarijų, tiek keptuvėje, tiek orkaitėje - visais būdais gausis puikiai. Tad nieko nebelaukiam ir pasigaminam jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištiena: 1 kilogramo (tinka blauzdelės, šlaunelės ar petukai)
    • svogūnai: 500 gramų (smulkiai kapoti)
    • neriebus kefyras: 0,5 litro
    • mėgstami pikantiški prieskoniai
    • malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kapotus svogūnus sumaigome rankomis ir įberiame vieną šaukštelį pikantiškų sausųjų prieskonių ir bet kokių maltų pipirų.
  2. 2. Po to ant svogūnų sudedame vištieną, sumaišome ir užpilame kefyru.
  3. Reklama
  4. 3. Marinuojame uždengę su maistine plėvele maždaug 6-12 valandų.
  5. 4. Po to kepame ant įkaitintų žarijų arba orkaitėje arba net keptuvėje. Kaip jau norisi. Skanaus!
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
(92)
Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu
(5)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)